Last news in Fakti

26 Декември, 2017 08:42 1 681 1

На Виетнам му се размина

  • виетнам-
  • филипини-
  • тайфун-
  • тембин

Азиатската страна избегна съдбата на Филипините, където тайфун отне живота на над 160 души

На Виетнам му се размина - 1
Снимки: БТА/АР

Мощната буря, оставила след себе си смърт и разрушения на Филипините, отслабна до тропическа депресия днес и не връхлетя Виетнам, предаде Reuters.

Няколкостотин души в делтата на река Меконг във Виетнам бяха евакуирани в очакване на тайфуна "Тембин", отнел живота на повече от 160 души при преминаването си над Филипините.

Синоптиците предполагаха, че южният край на делтата ще попадне на пътя на "Тембин" и предупредиха, че очакваните от понеделник вечерта проливни дъждове и силен вятър може да причинят тежки щети в уязвимия район, където сградите не са в състояние са устоят на толкова сурово време. Тази сутрин обаче, бурята отслабна и метеоролозите казаха, че няма да премине над Виетнам. Очаква се по-късно днес тя да се разсее над Тайландския залив.

През уикенда "Тембин" причини свлачища и внезапни наводнения на Филипините, при които загинаха най-малко 164 души, а 171 са в неизвестност.

На Виетнам му се размина

Съгласно първоначалните сведения от властите в различните провинции общият брой на жертвите надхвърля 230 души, но службата за справяне с бедствията предупреди, че има дублиране при преброяването заради объркване непосредствено след бурята и цифрите трябва да се проверят.

Над 97 000 души вчера все още се намираха в 261 евакуационни центъра в южната част на Филипините, а още 85 000 души бяха намерили убежище другаде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ

    1 0 Отговор
    А бе,то нас и без тайфун ни отнесе !