26 Декември, 2017 09:30 2 467 0

Фестивал се превърна в бойно поле

  • куба-
  • фойерверки-
  • пожар-
  • ремедиос-
  • парандас

Двадесет и двама ранени при експлозия на карнавал в Куба

Двадесет и двама души, включително шест деца, пострадаха сериозно при експлозия на фойерверки по време на популярен кубински фестивал на Бъдни вечер, съобщи Reuters, като се позова на кубинска държавна медия.

Старинният фестивал "Парандас", който се организира в град Ремедиос за всеки 24 декември, привлича хиляди кубинци и туристи.

"Нещастен случай с фойерверки стана снощи в Ремедиос", съобщи правителственият информационен уебсайт Кубадебате.

Според здравните власти някои от ранените са тежко, а други - по-малко пострадали, но има и хора в критично състояние. Не се съобщава сред тях да има туристи. Причината за експлозията се разследва.
Ремедиос се намира в провинция Виля Клара, на северното крайбрежие на острова.

Два квартала в града се състезават всяка година да представят по-зрелищен спектакъл с шествия и илюминации в карнавална атмосфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА