Last news in Fakti

26 Декември, 2017 15:50 1 752 21

Русия иска да е посредник между САЩ и Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • русия-
  • посредник-
  • дмитрий песков-
  • напрежение

В Кремъл са готови за открит диалог

Русия иска да е посредник между САЩ и Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия има готовност да посредничи между САЩ и Северна Корея, но за това е нужно съгласието на противостоящите една на друга страни. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Става дума за готовност на Русия при наличието на необходимост и желание от двете страни. Няма как да станем посредник между две страни единствено по своя воля, нужно е това да е по волята на двете страни", посочи говорителят на Владимир Путин.

Песков посочи още, че тъй като конфронтационната риторика е тъкмо между Пхенян и Вашингтон, то готовността на Русия е доста очевидна с оглед на това да се намери път за деескалация на напрежението.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров призова Вашингтон и Пхенян да започнат преговори, като добави, че Русия е готова да посредничи в тях. Американски дипломати заявиха, че се стремят към дипломатическо разрешение на кризата, но президентът Доналд Тръмп постави като предварително условие Северна Корея да поеме ангажимент, че ще се откаже от ядрените си оръжия, преди да започнат каквито и да било разговори.

Напрежението на Корейския полуостров остава високо, след като режимът на Ким Чен-ун извърши няколко ракетни и ядрени изпитания през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1212

    13 6 Отговор
    Имат шанс да са успешен посредник само ако сложат намордници и на двамата- и на Тръмп, и на Ким.... Ама това няма да ги спре да се плюят май :)
  • 2 Kcaniba

    15 9 Отговор
    Кой сега е световният легетимен лидер!?? ;)
  • 3 МММ 23

    16 16 Отговор
    Русия няма да бъде посредник -напротив -чакат я още санкции .В момента тече разследване за снадбяването на Сев.Корея с технологии.

    Та кой е световния легитимен лидер ,че не разбрах ;D 😂

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    11 17 Отговор
    А къде беше до сега Русия ,докато напрежението ескалираше почти ежедневно?Или беше заета с Китай да гласуват "вето" на ООН-санкциите за СК?Е най-накрая осъзнаха че АМЕРИКА НЕ СЕ ШЕГУВА И КАТО НИЩО ЕДИН ЯДРЕН ОБЛАК ЩЕ СЕ РАЗНЕСЕ КЪМ ТЕРИТОРИЯТА Й/ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИЛИОННАТА БЕЖАНСКА ВЪЛНА СЪС "ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ",НО...КЪСНО Е ЧАДО!

    Коментиран от #7

  • 5 Барчо

    18 6 Отговор
    Това не е новина. Стига сте я предъвквали. Заглавието е, че Русия продължава да не отказва съдействие за мирно разрешение между двете страни, но американците искат мирът да е на техните условия. Този път това няма как да стане.
  • 6 Барчо

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "МММ 23":

    Двигателите на ракетите носители са произведени в Украйна и са продадени на СК след разпада на СССР и отделянето и от нея. Завода е закрит като такъв и част от ракетните специалисти, които са останали безработни отдавна са в СК. Вече не може да се знае и колко бройки ракети са построени и в готовност. Така че не приказвай глупости на търкалета. Историята се повтаря. Ако не беше немския инженер хитлерист Фон Браун, краварите нямаше да полетят в космоса. И ако не беше разпада на СССР СК нямаше да има междуконтинентални ракети.
  • 7 Барчо

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Що приказваш глупости бе? Русия до сега е гласувала за санкциите срещу СК. Никакво вето не е имало до сега. Тя имаше предложение за мирно разрешаване на проблема, но на краварите това не и изнася, защото те подпалиха чергата. Само че този път ракетите не летят само стотина километра и могат да достигнат всяка точка на земята. Война няма да има. Нито Тръмпи, нито около него хората имат топки за това. Само се перчат и създават условия за продажба на "парадните си оръжия". Този път краварите започнат ли войната, ще завърши във ............ При този конфликт ще са засегнати интересите не на някоя държавица, а на сили като Китай, Русия, Япония, ЮК. Ако не знаеха това, отдавна да са я започнали. Все пак има и разумни хора там.
  • 8 onq s konq

    10 12 Отговор
    Русия пак се бърка където не трябва.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диди

    8 17 Отговор
    Никой не вярва на русия,тази фалшива лъжлива нация.Путин,диктаторът мисли,че е по умен от американците...нямам предвид Трамп.Нима мислите,ме американците ще разчитат на лъжливите руснаци?Русия няма и след столетия да достигне Америка.

    Коментиран от #13

  • 11 Трапер

    8 3 Отговор
    Барчо какви конфликти ,какви войни бре? Ако се случи нещо на Корейския полуостров това може да бъде само АПОКАЛИПСИС

    Коментиран от #21

  • 12 onq s konq

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ника ми го докарваш от клавиатурата,но МИРИЗМАТА НА РУСОФИЛСКИТЕ СИ ЧОРАПИ КАК ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРАШ?

    Коментиран от #14

  • 13 Хаххаааааааа

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Хаахаххаааааааа направо си "върха на сладоледа"...

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кики

    6 4 Отговор
    С.Корея няма да се разоражи за нищо на света! Всякакви преговори са излишни. Путин знае това, но се прави на заинтересован пред света. Единствения вариант за разоръжаване е при смърт на Ким, тогава не се знае в каква посока ще тръгне страната. Но може да си остане пак същото. Да изчакаме 50-60 г.и ще видим...
  • 16 Кики

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Не върви на една дама да обижда,това правят онези на околовръстното.

    Коментиран от #18

  • 17 Бай хой

    8 7 Отговор
    Даааааа сащ отново разпалиха война която ще донесе нещастие на милиони.
    Но отново световният терорист сащ ще бъде спрян от Русия. Справка Сирия.
    Русия и Китай в момента изчакват развитието на нещата. Така и така сащ нямат полезен ход. Очакват военна победа но това няма как да стане. Дори и отново да разрушат демократична Корея там ще влязат Китай и Русия.
    В момента сащ чрез оон се опитва да остави демократична Корея без гориво за армията и да нападнат отново. Е знаем резултата от петдесетте.
  • 18 Факт

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кики":

    Че тя е от там.
  • 19 хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хаххаааааааа":

    К'во говориш въобще?!
    Черешката на тортата и на локума клечката!
  • 20 бай село

    10 1 Отговор
    До Диди ! Кой твърди , че никой не вярва на РУСИЯ , и че е фалшива и лъжлива ? Да твърдят го само малоумниците!Путин диктатора , бъди по точна ! Какво диктува Путин? Войни ли води , санкции ли налага, петрол ли краде, в какво се състои диктата му ? Като твърдиш така , нима не мислиш , че подценяваш и обиждаш твоите идоли американците ? Не, няма как, някой да отнеме тия правомощия, на твоите американци които са си присвоили ! Ако Путин диктуваше положението по света , всичко щеше да се плаща в рубли , но уви! Защо Путин трябва да се мисли за по умен от американците ? Има ли смисъл? Те сами го признаха за такъв , като обявиха , че им избрал президент,и им объркал избирателната система. Щом го твърдят американците , значи е така , понеже те не лъжат , а щом не лъжат значи Путин е по умен, и е така това е факт неоспорим! Виж за едно си абсолютно права , Руснаците не след столетия , а след хилядолетия , няма да стигнат американците, понеже се движат в различни посоки. Не можеш да догониш това , което е след теб! А ти вместо да си блъскаш главата с политика , ходи да метеш помещенията , и да миеш чиниите на бежанците , които любимите ти американци прогониха от родните им места , като им раздадоха от тяхната демокрация.Може би затова ги тачиш , че ти създават работа ! Весели празници!
  • 21 Барчо

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Трапер":

    Ми нали и аз това непрекъснато го говоря. Но този апокалипсис няма да бъде само там, а и в прословутата Америка. Този път тя няма да е в страни защитена от разстоянието. Също и останалия свят. Като се започне конфликта не се знае как ще завърши. Всички световни войни започват първоначално с война между две страни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания