Last news in Fakti

26 Декември, 2017 18:30 4 954 81

Путин каза какъв е проблемът на Русия

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • доходи-
  • пари-
  • проблем

20 милиона руснаци живеят на ръба на мизерията

Руският президент Владимир Путин заяви на среща с правителствени служители, че един от най-големите проблеми на страната е големият брой на хората, които живеят с доходи под жизнения минимум.

„Основният от нерешените проблеми на Русия е големият брой на хората, които живеят под жизнения минимум“, заяви руският държавен глава, цитиран от „Газета“.

Путин каза, че през 2000 година делът на населението с толкова ниски доходи е бил една трета от хората, а в момента броят им е около 20 милиона души. Въпреки това руският лидер посочи, че тази цифра си остава висока.

Наскоро Путин обяви, че ще се бори за нов мандат като президент на страната. Президентските избори ще се проведат догодина, а политическите анализатори очакват лесна победа за Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 законен

    43 76 Отговор
    Лъжа !!! Соросоидна пропаганда !!! Русия цъфти и процъфтява !!! Кой заблуди вожда и му внуши такива пораженчески изявления ? То ние си знаем ,че не са 20 , а три ПЪТИ по 20 милиона , ама така ли трябва да се излагаме пред империалистите ??!!
  • 2 1111

    46 68 Отговор
    Аз си мислех ,че проблема на руските пияници е ,че са заседнали в 19 век с иконимика като на Индонезия.

    Коментиран от #31

  • 3 юрист

    42 73 Отговор
    Диктатор и душманин.Хората умират от глад а той ракети и бомби ще прави.

    Коментиран от #21

  • 4 Реалист

    38 56 Отговор
    Като всеки диктатор ще спретне една война, бедните на фронта и .....готово. Няма бедни, няма проблеми. А милиардерчетата от близкото обкръжение ще са още по-голямо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Брат ми

    38 54 Отговор
    Да бе да...20 милиона :-) 60 по може,ама айде.Нали си ги знаем ушанките,след пиенето лъжата е вторият най практикуван спорт .
  • 8 Бесен Язовец

    66 30 Отговор
    За сравнение в САЩ 10% са скитници и клошари което прави 35 милиона
    Ко стана са соросчета?
    Претенциите за световен просперитет излезнаха от местото от където и сношните кюфтета

    Коментиран от #10, #30

  • 9 PACO

    54 24 Отговор
    ....до горния........бил съм в Русия до преди 2 години,тя наистина цъфти и всикчо става все по хубаво и добро, доходите на теззи, които работят са се качили въпреки санкциите....една трета от руснаците могат да си позволят да отидят където си поискат и да останат там дълго време без да им се отразява зле на джоба.....другата третина също могат да си позволят доста благинки.....третата третина се дели на 2,в едната попадат всички хора ,които не могат или има някаква причина да не работят или пък са на пллаващо време, а другата са овцете ,мършата, която във всички страни я има, дори и в САЩ тя е по голяма, отколкото тук.....

    Коментиран от #14, #46

  • 10 Хуан Карлос

    27 29 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Батко,ти кво пафкаш бе ?

    Коментиран от #26

  • 11 РАСО

    29 51 Отговор
    Половината руснаци са пияници и нямат пари за нищо.Данъците са високи а диктаторът взема парите.
  • 12 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    39 21 Отговор

    До коментар #5 от "ПУУУУ":

    Напълно те подкрепям. Сега очаквам с нетърпения форумните умници русофоби да започнат да обясняват един през друг, колко са зле руснаците. Няма такова забавление. А я да питам как е тук при нас в БГ-то? Няма ли хора, които живеят на ръба и едвам оцеляват? А как е във ФАЩ, там има ли или няма безработни? Там има ли или няма бездомни, които спят под мостове или е цветя и рози и всички са милионери? Хамериканската мечта е една голяма илюзия. Това е истината за всеки, който е хукнал натам. Милионер няма да стане това е повече от сигурно.
  • 13 Аспарухово

    24 31 Отговор
    Проблема на ванките е Путин - много бомби, няма пари за бедните.
  • 14 onq s konq

    29 37 Отговор

    До коментар #9 от "PACO":

    Казваш че доходите в Русия са се вдигнали след ЕМБАРГОТО-О.К.,няма да спорим.Не казваш обаче ЦЕНИТЕ дали са се вдигнали и С КОЛКО...а можеби са паднали?А това дето го твърдиш че 1/3 от руснаците могат да отидат "където си поискат и да останат там достатъчно дълго време без да им се отрази на джоба"...Наистина ли имаш предвид "в затвора"?

    Коментиран от #17, #47

  • 15 Савицки

    13 37 Отговор
    Разни миндили във форумите се правят на ''русофили'' и защитават Русия без да сме ги молили за това, но го правят по такъв начин че ви настройват срешу Русия и нас руснаците. Ние руснаците не се интересуваме от вашето мнение и не влизаме във форумите. Предполагам че повечето ''русофили'' са всъщност платени соросоиди и не им се връзвайте...И запомнете Русия не се нуждае от вашата помощ, както и от помощта на някакви ''русофили'' или соросоиди предстяващи се за ''русофили''... Никакви русофили не са ни нужни и не ни интересувате!!!

    Коментиран от #16, #18, #20

  • 16 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    29 10 Отговор

    До коментар #15 от "Савицки":

    Стига си се правил на руснак бе туркофил такъв не ти ли омръзна? Всички те разбрахме, че си резенка.
  • 17 Ярослав Станчев

    35 13 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Абе не знам в затвора ли ще ходят рашките,ама като отида на нашето черноморие не мога да си забия чадъра от руснаци.Не знам дали имаш преки наблюдения обаче аз имам.Всяко лято си ходя на море,защото ми е близо и мога да ти кажа,че руснаците стават все повече.И което е по-забележителното,купуват все повече недвижими имоти по морето.Не знам всичките ли са милионери,но прави впечатление.Ако имаш възможност поразходи се по морските курорти и поразпитай,ще видиш,че има бая руски затворени комплекси,а по селата около курортите има цели колонии с руснаци.Та така с бедните руснаци.
  • 18 Kcaniba

    20 8 Отговор

    До коментар #15 от "Савицки":

    Копираш едно и също всеки ден на всякъде.
  • 19 народ

    40 15 Отговор
    Тръгнали сме да оправяме света.Вие,дето много знаете били ли сте някога в Русия?Това далеч не е СССР-това е Русия,която по времето на Путин толкова дръпна напред,че няма да повярвате.Имало бедни-че къде ги няма?В Америка,в Германия,във Франция и тн?
    Путин е точният човек и ще оправи Русия!Пък и не само -и света ще оправи!
  • 20 Бесен Язовец

    15 10 Отговор

    До коментар #15 от "Савицки":

    Диди играе контра фалц мн.слаб номер може да мине пред дружките ти соросчета-русофоби ама пред нас истинските русофили никогааааа! чу ли бе гротеска душоооо
  • 21 СССРБарета

    26 14 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ей как ви плащат по празниците? Ще има извънреден труд? Дали ще ти го осребрят? Зависи към коя НПО организация си! Путин ви пресече мераците за дестабилизация вътре в Русия и сега само отвън може да лаете!
  • 22 Сико

    34 8 Отговор
    Нека си гледаме нашата си мизерийка, защото тук под жизнения минимум " живеят" 80% от населението от шенгенска България хаха
    Много сме смешни да се сравняваме, и още повече НИЕ да критикуваме Руснаците и Путин! За 10 години предателят Бойко Б. какво направи за българина да живее по-добре, нищо!? Аз разбирам да сме държава, като Чехия, Полша, Унгария и да направим някоя забележка на Путин и руската икономика, ама НИЕ с нашата африканска мизерия да се изхвърляме, като л..но на сняг! ! ! Смешно е!
  • 23 Тичо Петров

    17 22 Отговор
    Просперирала Русия заради Путин ?
    Просперираше га нефта беше над100$ за барел .Но какво направи Путин с тоя благодат Построи си 24 дачи суперлукс всяка струва между 1 и 2 милиарда долара.А и неговите приближени да не останат по назад също -вили,яхти по 500 метра ,самолети и така нататък.
    Но не направиха нищо това богатство трайно да се задържи чрез развитие на инфраструктура , модерна промишленост ,образование и др. И балона се спука -гадния Илон Мъск -сигурно Сорос му плаща.
    Както дошло ,така и отишло

    И е много скромен с цифрите Путин -30 млн. живеят под минималния жизнен стандарт ,а още 20. са много близо до него.

    Коментиран от #56

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Варна

    33 13 Отговор
    Тук като гледам все специалисти по икономика и финанси са се изказали. Момчета... - Погледнете си първо собственото състояние преди да бръщолевите, не пълни... - Абсолютни простотии!
    Руснаците ще си останат една огромна и мощна страна, която за нещастие няма да бъдем.
    Руснаците все още произвеждат всичко и са най- богатата страна на природни ресурси, а ние произвеждаме в последните 9 години неграмотни и емигранти с квалификация, камериерки, зидаро-мазачи и общи работници.
    Имаме за управляващи пожарникар и физкултурник, които крадат като за последно. Имаме отвратително здравеопазване, смешно подобие на армия, Над 1 млрд. даваме за силовите министерства, а сме най- корумпираната страна. Имаме смешният бюджет от средно 32 млрд., които се харчат само в кирливата София защото шопите са решили че са с предимство...
    Момчета... - Огледайте се в каква помийна яма живеете преди да говорите за всички останали
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тичо Петров

    14 18 Отговор

    До коментар #24 от "Лудия":

    Лудия ,ти не лъхаш ,а откровено смърдиш
    144 мил. за 2016
    Бягат ти има няма 8%

    Варна ,разбирам на къде биеш ,но това е руския модел -наслади му се .
    Но пък дума не обелваш за милиардите които всяка година изтичат към Русия .
    От Лукойл ,ето сега ни набутват негоден и бракуван реактор от АЕЦ Беларус и от много други места.
    Да се чул руска фирма в Бг да плаща данъци ?Да не са луди Примерно Берьозка

    Коментиран от #28

  • 28 Варна

    19 8 Отговор

    До коментар #27 от "Тичо Петров":

    Аз обаче не схващам ти на къде биеш...- Честно!
    -Какво значи изтичали милиарди? - Приватизацията на завода беше по времето на сините. Второ и по- важно, което ти твърдиш, е че те не внасят данъци тук в страната. От последното изявление на бизнес партньора на Борисов - В. Златев....- От 2000 до 2017 година Лукоил са внесли над 32 млрд. данъци. - Тоест колкото едногодишният бюджет на страната. Или по друг начин казано първото ти твърдение не отговаря на истината.
    - Но дори и така, същият успех можеш да говориш за търговските вериги, които в основата са немски. - Какви пари според теб изтичат по посока на МЕТРО, КАУФЛАНД, БИЛА И ЛИДЛ?- А какви пари изтичат през Мариците, които бяха харизани на САЩ? - А ми през ИВН и ЧЕЗ? (Средно годишно дефицита за уравняване на сметките за Американските ТЕЦ се движи в рамките на 500млн.)
    - Може би трябва да сложим и Митсубиши с вятърните паркове в Каварна... - Тоест както споменах по горе... - Не можеш да поставяш нещата на тази основа защото просто не е вярно.
    - Относно реактора... - Трябва да кажа, че вероятно трябва да разполагаш с някаква вътрешна информация, с която аз не съм запознат, макар да имам известни връзки в този бранш и наблюдения.... - Още когато Борисов реши да спре проекта след 9 анекса (от 16) от първият меморандум и сключеният втори такъв, Ижорските заводи месец преди това бяха съобщили, че половината от съоръженията са готови. Куполът на първият реактор, плюс допълнителното оборудване и че са рабо

    Коментиран от #36, #60, #63

  • 29 Kcaniba

    15 12 Отговор
    Империята на злото и лъжата е на колене!
  • 30 Скорпион29

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Toва в някой стар брой на "Работническо дело" ли го чете или си го сънувал, манго? Броят на бездомните в САЩ е 565 хил., което е 0,18% от населението. От друга страна, броят на бездомните в Русия е 5 млн. души или 3,5% от населението (справка: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_homeless_population).

    Коментиран от #32

  • 31 Голем смях

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    Моля да не обиждате страна като Индонезия .БВП е съизмерим с този на Русия ,въпреки че Индонезия е многократно по-малка и бедна страна от Русия.Превъзхожда я само по население-135 срещу 220 млн . Смешното е ,че Испания и Австралия са по-големи икономики от Великая Русь.Да не говорим колко е смешно държави джуджета като Франция,Англия ,Италия че и Корея слагат в малкия си джоб страшилището на света.То не че някой се страхува от Русия.

    Коментиран от #33

  • 32 Бесен Язовец

    12 11 Отговор

    До коментар #30 от "Скорпион29":

    Тия данни от фондация ли ви ги спускат тия 565 хил.са само в Ел Ей и още 50-60 милиона живеят в каравани а в Луизяна и по-дърветата
  • 33 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    Е голем ти е смях ама БГ.загива точно заради такива смешковци като тебЕ вече 28 г. А са смей се со.....л!

    Коментиран от #35, #38

  • 34 вярвам

    10 14 Отговор
    Оф,товарищ Путин сега 65 лет.Еще два мандата будет 75 лет.Еще два мандата будет 85 лет.Еще один мандат будет обосран .Потом что будет делать Россия моя родная.Без Путина смерть.Спешно надо найти ногава Путина.Колкото по-скоро пукне изчадието ,толкова по-скоро руснаците ще заживеят като нормални хора.Западът не е враг.Врагът е Путин и тираничната клика около него.Но както е казал товарищ Сталин и на нашата улица слънце ще изгрее.На руската улица.На другите улици слънцето отдавна е огряло.
  • 35 Голем смях

    11 7 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен Язовец":

    Моля за извинение,нещо грешно или невярно ли написах.Може би съм подведен от Гугъл и Интернет.Извинявам се ,че аз и такива като мене са причина за краха на България.Просто имах нещастието да пребивавам известно време в Русия и останах потресен от бита и съществуването на тези мили,но нещастни хорица.Но те не са виновни за мизерията в която живеят.Нима българите са виновни за съдбата си.Виновни са руските и българските комунисти ,което е едно и също нещо.Няма лоши хора.Лоши са управниците ,които ограбват народите и насъскват хората едни срещу други.Изрод е и Путин и кликата му,изроди са и българскитне управници.Уроди са и Корнелия и банкянския лъжец.

    Коментиран от #39, #70

  • 36 Тичо Петров

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Варна":

    Валентин Златев ли така каза ?Ама каква яхта си купи ,това пропусна да каже ,предполагам Ама не е и само яхта, а целия Правец ,пък и други не лоши имоти.
    Не ме наричай лъжец.Тия данни са официални ,предполага се да си грамотен и можеш да си ги провериш.
    Официално Лукойл България купува горивото от Литаско (Швейцария).Не ,това Швейцария е за парлама,там е регистрирана фирмата .Но е собственост пак на Лукойл.Литаско надува цените много над пазарните,над сорта Брент ,а ние купуваме Урал ,който ес 12-14% по евтин. И така.
    Същия номер го правеха и в Румъния .Но там ги настъпиха и край с това.

    За търговските вериги-аз не съм казал ,че останалите не плащат данъци .Само Берьозка не плаща -има голяма разлика.
    За

    Коментиран от #41, #49

  • 37 гост 3

    16 2 Отговор
    Друго си е европейска България, при нас от 7 милиона (дали има и толкова), два имат за храна, останалите едвам скърпват. На който не му се вярва, да се разходи из северозапада, югозапада, югоизтока.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бесен Язовец

    11 7 Отговор

    До коментар #35 от "Голем смях":

    Извода е че БГ.не е била подготвена за капитализам и в Унгария и в Чехословакия също бяха комунисти обаче виж къде са сега що твойте дружки от З.Е банки не опростиха външния дъл само на България 1989 г.? Що ?Що в Лидл плащат 400€ заплата а не като в Германия 2000€ що гръцките фирми плащат по 200€ на шивачките а не по-1000€ кто в Гърция?нали сме равноправен член на ЕС ? Путин ли не им разрешава ?А?

    Коментиран от #42, #51

  • 40 Бесен Язовец

    7 8 Отговор

    До коментар #38 от "мандавошка":

    Абе тиняк в Русия всичко е почти без пари ток,вода, парно и храната ефтина и 90% собствени жилища и да взимаш 100$ пак може да спестиш 50$ докато в З.Е взимаш 2000€ 600€ наем консумативи още 300€ 200€ за опела на лизинг и ти остват по-20€ на ден

    Коментиран от #52, #54

  • 41 Скорпион29

    7 7 Отговор

    До коментар #36 от "Тичо Петров":

    Кво ми сметаш бензина бе? В Италия е 1.70€ а в САЩ е 65$ цента кво ше кажеш за нашето 1€ ?от които полувината пари отиват за дупките на ББ!
  • 42 Скорпион29

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Бесен Язовец":

    Защото в България населението е съставено от 10% неграмотни роми, като теб и 15% полуграмотни българо-мохамедани, а благодарение на вас, производителността е в пъти по-малка от тази в Германия и по-малка дори от тази в Гърция, пък, ако беше завършил поне седми клас, щеше да знаеш, че равнищата на заплатите са пряко обвързани с производителността, не с това - дали се кланяш на Путин или на Тръмп.

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #42 от "Скорпион29":

    А бе там в маллата не знаете ли че от 10 г.сме в ЕС и в БГ.няма икономика точно щото първенците от Факултета станахте философи!
  • 44 Бесен Язовец

    8 7 Отговор

    До коментар #42 от "Скорпион29":

    България до 1989г.си имаше икономика която просъществува до 2001 г.до прословутата приватизация която беше задължителна според З.Е и кво стана З.Е ни взе пазарите на Изток а българите станахте европейци с 200€ заплати ха-ха умник.

    Коментиран от #53, #58, #59

  • 45 стоян георгиев

    9 12 Отговор
    наи-богатата на залежи страна с мрящо от глад население.и тва през целия 20 ти и 21 век.уж много почивали в чужбина ,а основната част негри!!!!дори не е смешно!иначе плоските предизборни номера на диктатора са ясни.през 2000 били 30 сега са 20 процента ама що не казва че рязко се увеличават!!!!или тва руснаците си го знаят добре!дори бедна българия с лошите руски навици и без никви природни ресурси е по-добре от уж богататa и желаеща да дава акъл русия!
  • 46 Шилявия

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "PACO":

    Хааахахааа..мужик а престани с лъжите..или говориш на язовеца, та двамката се надъхвате .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Варна

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Тичо Петров":

    Данните за Лукоил може да ги намериш в нета. - Нека да ти кажа нещо съвсем елементарно! В България по Българското законодателство и визирам закона за акцизите... - Не може да извършваш дейност ако фирмата не е регистрирана по место. - Сиреч територията на България! Което означава, че не може да избегнеш нито налозите нито облагането на митния сбор (ако схващаш за какво говоря) С други думи казано, Лукоил не може да избегне данъците които се налагат върху съответната стока. Тоест не може да избегне нито акциза нито ДДС-то върху митният сбор. Цената на горивота в България в по- голямата си част зависят от акциза, който при нас е твърда сума средно около 400 лв за тон. Върху тази сума, плюс разходите за доставка и производство се начислява ДДС. Тези данъци драги влизат в България! Разликата в Сорта на петрола, не е толкова голяма че да смени драстично цената тъй като както ти споделих акциза на горивата е твърда сума и тя е по- висока от цената на самият петрол в едно с ДДС-то. Ако вдяваш малко от анализ, то можеш да изчислиш тегловният индекс за да установиш, че това за което говориш не влияе с повече от няколко %. А иначе няма какво да те наричам лъжец! - Аз просто се подготвям когато говоря нещо за да не се случи да изпадна в нелепа ситуация подобна на твоята. - Какво има да говорим повече? - Аз също не харесвам Златев, но това не означава, че трябва да преиначим истината! Защото когато твърдиш че Лукоил не внася данъци, то трябва да отговаря на истината
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 незнаещ

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    Простете незнанието ми,но може ли да ми припомните кои български пазари на Изток и от кой страни от ЗЕ са завзети.Предварително Ви благодаря.

    Коментиран от #55

  • 54 Истински руснак

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Абе що не ходиш да живееш в Русия, с 50$ ще си живееш като достоен мужик и тогава плюй срещу българите!
  • 55 Бесен Язовец

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "незнаещ":

    Всички пазари! За кво се сетиш консерви текстил, вк.и земеделието имам прдвид износа на плодове и зеленчуци.
  • 56 хиперболата

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Тичо Петров":

    "Построи си 24 дачи суперлукс всяка струва между 1 и 2 милиарда долара...яхти по 500 метра ,самолети"

    Само да попитам самолетите по 2 километра ли са дълги?!

    Откъде изплувате такива капацитети бе?

    Да се смееш ли, да плачеш ли, да си запушваш носът ли или да внимаваш къде стъпваш? Страшни сте! хахахахах

    п.с.
    Интересно ми е, като ви чете Диди, дали ви вярва?
  • 57 Признание

    5 5 Отговор
    Аз живях в Русия! Много ме е срам да го кажа, но още от летището в София, се чувствах като пристигнал в много бедна, завистлива, неграмотна държава с ниво на промишленост много по-ниско от дълбоката провинция, с медии приличащи на индийските, където повече се обсъждат другите отколкото нещо градивно за самите нас, стряскащо страшно ниво на образованието, което по мое време беше на едно много добро ниво, унизително ниво на културата и процъфтяване чалгата, медицинско обслужване, където те третират не като пациент а като клиент.. по-добре да спра да изброявам, защото ми става едно криво и не мога да разбера как стигнахме до такова дередже..
    А руснаците не ги мислете, те се оправиха, при това без да си загубят ценностите..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Скорпион29

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    Хахаха, до 2001 година сме имали икономика и износ, сега нямаме... Ти каза вица на годината!!! Ще ми кажеш ли защо тогава БВП на глава от населението се е удвоил от тогава (от 3200 евро през 2001 г. на 6000+ евро сега), а износът на България е нарастнал четворно - до 24 млрд. евро годишно?... А това, че ти си неграмотен ром и затова не можеш да си намериш работа за повече от 200 евро, не значи, че някой бял човек в България с поне средно образование работи за толкова - средната заплата отдавна надмина 500 евро и също е нарастнала в пъти от цитирания от теб период...

    Коментиран от #61, #76

  • 60 Тичо Петров

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Варна":

    Кое точно не е вярно ?
    За данък печалба става дума .
    Ето ти ги данните на Лукойл Нефтохим

    Година Чиста загуба в лева

    2008 473 402 000
    2009 г. 176 038 000
    2010 г. 120 463 000
    2011 г. 135 854 000
    2012 г. 94 251 000
    2013 г. 241 196 000
    2014 г. 532 104 000

    Ето това са декларирали.
    Ти разбираш ли кого точно защитаваш ? Грабителите на България ,точно тях защитаваш.

    И ще ми разправяш Златев какво бил казал, ами аз много добре знам какво е казал.

    Коментиран от #73

  • 61 Признание

    5 4 Отговор

    До коментар #59 от "Скорпион29":

    Това, което го казваш като постижение за средна заплата от 500 евро, в един средностатистически областен град в Сибир, няма да ти стигнат за кафе!
    Да не говорим за Москва където един обикновен тристаен апартамент струва колкото малко хотелче с 3 звезди в нашето черноморие.
    А понеже си споменал нещо и за образованието, което е похвално, в Русия можеш да видиш дори чистачка на обществена тоалетна да чете Достоевски. Ти чел ли си нещо от Достоевски? Сигурен съм, че си чел.. А сега си помисли за средностатистическия българин и мисленето задай въпрос колко от нас са чели нещо от световните класици и им сравни информираността им за Азис например.
    Сравни колко и какви научно-изследователски центрове има в България и в Новосибирска област например! Сравни заплатите на професорите в БАН и обикновените преподаватели в бедният Воронежски държавен университет например! Не говоря за Московският държавен университет, където ако едно новородено дете прекара по един ден във всяка една стая на университета, ще излезе оттам на 52 години. Дадох ти го този пример, за да си представиш машаба, за който малцина знаят. Университета носи името на Ломоносов. Колко хора у нас знаят за Ломоносов и какво именно е направил този човек? Или хайде, нали сме европейци, да задам въпроса по друг начин. Колко от нас знаят нещо за Гьоте? Сигурен съм, че броят на хората у нас, които не че знаят, само са чували за Гьоте, е съпоставим с броят на хората, на които първото нещо, което им идва н

    Коментиран от #62, #64

  • 62 Признание

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "Признание":

    Колко хора у нас знаят за Ломоносов и какво именно е направил този човек? Или хайде, нали сме европейци, да задам въпроса по друг начин. Колко от нас знаят нещо за Гьоте? Сигурен съм, че броят на хората у нас, които не че знаят, само са чували за Гьоте, е съпоставим с броят на хората, на които първото нещо, което им идва на ум като безусловен рефлекс, името на Гьоте се асоциира с анатомични части на тялото..

    Коментиран от #65

  • 63 Тичо Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Варна":

    Публикувано във факти.бг: От 2000 до 2017 година Лукоил са внесли над 32 млрд. данъци.


    Тия 32 милиарда -за 17 години са сборовете по ДДС и акцизите ,те се плащат от крайния потребител. Златев не е толкова тъп да ги развява тия пари , но за това му плащат -да се прави на луд.

    И както се вижда ,има шарани.

    Коментиран от #66, #69

  • 64 Скорпион29

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Признание":

    Съжалявам, другарю, обаче средната заплата в любимата ти Русия, е равна със средната заплата в България (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage), само че, както сам отбелязаваш, там, за разлика от тук, не можеш да си купиш нищо с нея... Фантазиите ти за това - колко образовани и културни са руснаците, показват, че явно просто лъжеш, че някога си ходил там. Всеки, който е ходил, е свидетел на това, че чалгата (в техен си вариант, който е не по-малко противен от този на Азис) и простоитията са навсякъде - мутренска култура, кич, показност, проститутки, пияници и наркомани, и престъпност на всеки ъгъл (е, аз говоря за Москва, до Сибир не съм стигал). Да, за разлика от нас, имат няколко университета (в т.ч. и посоченият от теб МГУ М. В. Ломоносова), които са на сравнително прилично световно ниво и са доста над нашите университети, но все пак - те са значително по-голяма държава, с големи традиции в науката и културата още от времето преди Октомврийската революция да им разруши държавата...

    Коментиран от #68

  • 65 Различен

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Признание":

    Евала за коментарите ти, ама "мислителите" тук няма да ги разберат! Те са "много" над тези неща!
  • 66 Различен

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Тичо Петров":

    Специалиста!
    Я дай, ако обичаш, след като си почнал, какви данъци са платили Кауфланд, Лидъл, Метро, Била за последните 10-15 години!
    Щото, аз ако съм на загуба, макар и с лев, ми почват едни ревизии по 6 месеца. А те при обороти над 1 милиард, за всеки от тях, са на загуби по 10-15 години. Как става това? Имаш преференциални условия за всичко и си на загуба! А глупавия български търговец, рекетиран от всички и тормозен за всичко, при възможно най-тежките условия за бизнес, трябва винаги да е на печалба!
    Иначе чакай гости от данъчните и всички други институции. Оставям настрана постоянно натрапваното мнение, че българските работодатели са гадни експлоататори и капиталисти, докато западните "инвеститори" са ангелчета небесни!

    Коментиран от #67

  • 67 Скорпион29

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    Аз, без да съм специалиста, веднага ти отговарям за Каулфланд - 9,7 млн. лева данък печалба за 2015 г. (https://offnews.bg/analizi/danatcite-sa-za-malkite-635259.html) и 11 млн. за 2016 г.... Компанията е неизменно в топ 3 на данъкоплатците през изминалите години, а освен данък печалба, тя и останалите вериги, внасят огромни количества ДОО и т.н., нещо, което "рекетираните" български търговци не правят, а все гледат да осигуряват персонала си на минимум. Освен това, големите вериги подпомагат куп други сектори в България, защото, освен, че продават значително повече български стоки от повечето малки български супермаркети, реинвестират огромна част от приходите си в строежи на нови обекти (стимулират строителния сектор), както и в реклама и ПР (стимулират рекламната индустрия и медиите).

    Коментиран от #72

  • 68 Признание

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Скорпион29":

    Живях в Русия 7 години. Не черпя данни от википедия за неща, които съм виждал със собствени очи. Не поради това, че са лъжливи, но много често са подвеждащи! Пример за това е средната заплата! Защото тя естествено се изчислява средно статистически. Но за разлика от България, аз там не съм виждал човек, който да работи на минимална заплата! Ето това е нещото, което чужденците не могат да си обяснят! Гледат статистиката и не им се връзва! Така като гледам, същата работа е и с теб и това е естествено, защото не си живял там! Може би си ходил в Москва, но като виждам какво си видял от Москва (съдя по написаното от теб самия) имам чувството, че си отседнал в някакво евтино хотелче със съответната атмосфера. И това е естествено, защото си е скъпичко! От 7 те години, 4 ги изживях в Москва (в района на станция метро "югозападная" ако ти говори нещо това, ще ме разберат само хора, които са живели в Москва, но не и тези, които са го виждали този район на карта). Успокой се, много е далеч от центъра, в центъра не можех да си позволя квартира, защото бюджета ми за месечен наем беше само 2500 долара.
    А това, че си нарекъл "фантазия" образованието и културата в Русия, мога само да ти кажа, остани си с твоето мнение и не ги мисли тия работи.
  • 69 Варна

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Тичо Петров":

    Завършил съм Счетоводство и Кондтрол... - Как мислиш? - Да ли "поназнайвам" от данъци и данъчна политика?
    - Иначе драги никой не защитавам! - Въпросът е в това, че обикновено обръщате внимание на едните, за сметка на другите.
    Иначе вината за това, че са разпродали предприятията на трябва да е търсиш при мен! - Всички печеливши предприятия баха раздадени... - Какво очакваш? - Да оставят всичките си пари тук?
    Ти работил ли си някога за себе си? - Ако имаш бизнес в Румъния например... - Къде ще ти остават парите? - В Румъния?
    Карай го по- кротко приятел! Нещата не са само "черни и бели"
    Не случайно ти дадох пример в първият ни коментар... Добре е да разгледаш въпроса с Немските Търговски вериги, Американските Тецове и Енергодружествата. - Всички те точат милиарди от страната и съвсем естествено е да изнасят парите към собственият си джоб. -Ако не си разбрал, това е слисъла на частният бизнес. Плащаш по възможност по- малко данъци и прибираш колкото се може повече в собственият си джоб. -Всеки офис или предприятие което създадеш в чежбина е за да прибереш парите от собственият им пазар, а не поради някаква друга причина. - Това е простата истина! Иначе за данъците можем да поспорим кои се плащат от потребителя и кои не. Аз лично например мога да оспоря въпреки записаното в ЗДДС, че данъкат не бил комулативен, както и че не се дописка облагането на данък с данък, което в БГ се случва, но това е друга дълга тема стига да имаш достатъчно познания за да

    Коментиран от #71

  • 70 раптър

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Голем смях":

    Прав си ! Корнелия Нинова е лоша, защото единствена от партийните лидери сложи ограничение за ДОЖИВОТНОТО ДЕПУТАТСТВО!!!Единствена има доблестта да поиска замразяване на заплатите на депутатите!!! Най- добър е Иван Костов! Той ни уреди да плащаме ток на Мариците по 1,25лв/квч и да да изнасят златото и медната руда без пари!! Анаследниците му дадоха на американците да ползуват бази в България без наем! Срещу това Костов и сие да са недосегаеми за прокуратурата!!! Да живее и Боко! Той не краде директно! Той санира/ от нашите пари! От тях и асфалтира!
  • 71 Ник

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "Варна":

    Е, щом си завършил Счетоводство и КонДтрол, знаеш как са нещата в чЕжбина, знаеш да...ли нещо се допИска и как е данакАт, не можем да спорим с теб...

    Коментиран от #74

  • 72 Различен

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "Скорпион29":

    Браво! Перфектен си!
    Я дай данни за 2005-2013 година, да видим колко са внесли големите. Защото всички, в продължение на повече от 10 години не са били на печалба! Как става това не ми е ясно. Не са били на печалба и в Унгария, затова Орбан им каза директно, че ако до края на годината не са на печалба, ще ги помоли да напуснат държавата!
    Ма той Орбан не ги разбира тези неща, за разлика от теб!
    И всички са едни такива добрички, благодетелите на Европа! Работят за без пари, и за полза на държавите в които са!
    Ма голям смЕх!
    То и Шварц Груп, собствениците на Кауфланд и Лидъл не получиха 800 милиона от Еврогейската и Световната банки!
    Получиха ги българските търговци, за да си правят магазини в Германия и Западна Европа, НАЛИ???
  • 73 За Тичо

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Тичо Петров":

    Съгласен съм с теб по този въпрос!
    Само да напомня, или да кажа за тези, които не знаят, че собственикът на Лукойл не е руснак, а азербайджански евреин от много високо масонско ниво.
    И мисля, че грабителите на България са И тези, които имат задачата да ги закрилят на местно ниво, са от същата "организация".
    "Загуби"... И на всичкото отгоре се правят на мъченици.. защо не я оставят тая рафинерия тогава, щом генерира такива загуби?!?..
    Имам чувството, че тия смешници ни правят на балъци

    Коментиран от #75

  • 74 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ник":

    Симпатяга...,
    Понякога пиша бързо и не проверявам да ли не съм натиснал някой погрешен бутон. - Рядко се връщам за да проверявам за подобни неудобства. Не че не трябва! - Приемам забележката в тази посока! - Но ми се струва, че наблягаш на нещо друго!
    В случай, че се смяташ за достатъчно компетентен по въпроса...
    - А ми заповядай да коментираме темата! - С други въпроси, обаче не ме занимавай!
  • 75 Варна

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "За Тичо":

    Загубите в случая, така както предполагам (макар, че не съм и гледал отчетите) не е задължително да са от продажбата на горива.
    Начинът за отчитането на печалбите и загубите е записан в един голям раздел за ЗКПО. За да ме разберете правилно това, че има регистрирана печалба в Отчета за Приходи и Разходи, не означава налични пари! - Така е и със загубите!
    Подозирам! - Подчертавам, че подозирам!
    Че става въпрос за това, че причината е от разходите по инвестициите, които Лукоил Прави през последните години. Нека да припомня, че мосю Бойко в предното правителство ходи да отчита като пряка чуждестранна инвестиция, модернизацията за около 2 млрд. в рафинерията. Тази инвестиция продължи няколко години! - Това са разходи! Тези разходи влизат в Отчета за Приходи и Разходи и влияят пряко върху финансовият резултат!
    Разбирате ли за какво говоря? - Това е като да строите фабрика, която не се строи за два дни, но вие трябва да отчитате дейност по нашето законодателство. Знаете, че тази инвестиция ще бъде избита в следващите години, но разходите се отчитат за текущата година и те са повече от приходите! - Така се сформира в Отчета за приходи и разходи загуба, въпреки че производството е на печалба. За това извадените данни от господина са спорни, до момента на изваждане на отчетите! Схванахте ли за какво говоря?
  • 76 Варна

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Скорпион29":

    В интерес на истината въпросът с БВП е спорен и това не дава цялостна картина и е далеч от данните за износа!
    Това за което говорите е Търговският Баланс за Страната, а той продължава да е отрицателен! - Тоест вноса надвишава износа. Относно износа за тази година нищо не се променя в структурата и основният двигател е това, което движи износа и на руснаците. - Износът на суровини. В случая при нас то е цветните метали. Има известен ръст на износа на машини, но това не променя търговското салдо, което е отрицателно за нещастие!
    Относно БВП на глава от населението... - Тук също е доста спорно, по простата причина че показателят е обобщаващ и начинът му на изчисление в някои от случаите също е спорен. Обичайната методика за изчисление е "Цената на стоките" х Нейното "количество". Изменението на койято и да е от променливите "цена" или "количество води до изменение на резултата". Аз например мога да твърдя, че изменението в стойностите на БВП през последните години се дължи основно на съпровождащата инфлация в страната, която не спира да расте всяка година. Сам разбирате че цените на стоките за последните 17 години се увеличиха в пъти! Това променя резултата в стойностите на БВП! - АЗ мога да Ви контрирам по същият начин! - Стойностите на Реалният БВП през 2001 година е по висок от реалният БВП на глава от населението през 2016год. 5,9 срещу 4,7. Ето ви контра аргумент! Тоест когато говорим за подобни статистически данни е добре да знаем коя от методиките

    Коментиран от #77

  • 77 Различен

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Варна":

    И не само това.
    Прехвалената демокрация все още не може да достигне БВП-то на България 89 година! А сме с демокрация от има няма 27 години!
    Смях!

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Различен":

    За нещастие нямам данните от 89 година, но помня свръхпроизводството по това време. Заводите бяха засипани от продукция, която нямаха къде да пласират.
    От тази гледна точка има вероятност към 31.12.89год. данните за производственият индекс да са били на MAX. Което разбира се само от опизицията на Бойко Борисов би изглеждало положително!
    Истината е че тотално ми омръзна разни хлапетии, които нямат идея от онова време да дрънкат врели - некипели просто защото са решили, че са наясно със ситуацията. А истината, е че момчетата на по 30 години, нямат никаква идея какво е било преди, но пък слушат пропагандата, колко сме били зле!
    Настоящата ситуация много прилича на старите тактики. - ПРиказвай че сме добре всеки път и хората ще ти повярват... - Да , ама не! - Преди нямаше нито интернет , нито толкова медии. Така, че момчетата, които си мислят, че новите демократи и либерали са онези които оправят бакиите на БКП са в голяма грешка! Ще го разберат, но вече няма да има значение!
    Единственото, което не трябва да се допуска е един път липсата на образование и втори път лъжата! Към настоящето хората от ГЕРБ и бившите СДС, ОДС и т.н. се опитват да прикрият грозните кражби и некадърност с наследството от преди 27-30 години... - Това за всеки малко по-грамотен у ясно, че е голям фишек
  • 79 Скорпион29

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "Различен":

    Колкото и да я повтаряте тази лъжа про-руските и анти-европейски лумпени тук, тя си остава лъжа - ето ги фактите: https://tradingeconomics.com/bulgaria/gdp - БВП-то е 2 пъти и половина по-голямо сега от 1989-та, а на глава от населението - дори три пъти, предвид факта, че сега населението ни е с около 20% по-малко.
  • 80 Просто разсъждавам

    2 0 Отговор
    Много ми е интересно да чета изказвания от рода на "много бомби, ракети" и т.н.
    А вие какво очаквате. Представете си къща пълна със злато , диаманти, петрол и много още и да е незаключена, че и без охрана.
    За какво се водят войните от десетки хиляди години?
    За територия с ресурси. Русия въобще не ги е страх от САЩ. Проблема им е Китай.
  • 81 simonm

    0 2 Отговор
    За три мандата,голямо откритие/а неговия принос за ситуацията след още 30 мандата няма да разбере/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания