26 Декември, 2017 20:09 1 676 26

Кремъл защитава бизнеса от „бруталните посегателства” на Запада

  • дмитрий песков-
  • русия-
  • бизнес-
  • владимир путин-
  • запад-
  • посегателства-
  • кремъл

Атмосферата за инвестиции в чужбина е ненадеждна, смятат в Москва

Кремъл защитава бизнеса от „бруталните посегателства” на Запада - 1
Снимка: Shutterstock

Руският президент Владимир Путин иска да защити руските бизнесмени от „бруталните посегателства” над собствеността им в западните страни, съобщи РИА Новости, позовавайки се на думи на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Той напомни за думите на държавния глава, че на Запад „в последно време невинаги се придържат към принципа за неприкосновеността на частната собственост“, пише изданието.

Опитите за посегателства към нея са незаконни и необосновани и с тях са се сблъсквали нееднократно руските власти и бизнесмени, подчерта Дмитрий Песков.

„Атмосферата за инвестиции в чужбина е ненадеждна и тя, разбира се, създава неудобства за руския бизнес и за руските капитали, инвестирани там“, добави говорителят на руския президент. Той подчерта още, че Путин иска да създаде комфортни условия за предприемачите, които искат да върнат своите капитали в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 30 Отговор
    Аха,значи санкциите работят! Путин е в цунгцванг! Поздрави"Магнитски"!

    Коментиран от #12, #19, #22

  • 2 Кики

    11 26 Отговор
    Ха-ха-ха,на запад не е сигурно,се Русия е О.К..... Хахаха! Бояришинка прави чудеса!!!!
  • 3 Kcaniba

    10 29 Отговор
    Империята на злото е на колене!..Каката с големите "бомби"няма ли да изкаже мнение..Ха-ха-ха! Палячовци....

    Коментиран от #23

  • 4 Kcaniba

    4 23 Отговор
    Дмитрий Смешков.....Я пак , Что случилась....
  • 5 Бесен Язовец

    24 10 Отговор
    На Запад мн.са го закъсали за кинти щом искат да крадът от Руските бизнесмени! Самоче няма да ги огрее иьобщо даже а в САЩ ги чака нова рецесия щото останага без сирийски петрол и не само петрол Русия остави САЩ без шансове за война където и да било хахаха САЩ няма да водят война с никого за първи път от 30 г.насам хахаха Империялистите няма да се гушат с чужди полезни изкопаеми благодарение на Русия

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Комунист

    12 25 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Дай Боже на всеки да закъса като на запад, особено на Русия! Лъжата е до време,а времето е пари! Русия се задъхва все повече и повече!
  • 8 onq s konq

    7 17 Отговор
    Путин плаши доброжелателно руските олигарси и ги примамва да си върнат капиталите в несигурната икономически Русия,а не да работят за прогнилия Запад.Очаква се те да се стреснат,да се вслушат в думите му и да си прехвърлят милиардите в руски банки....ВСЕКИ МОМЕНТ!
  • 9 Бесен Язовец

    9 12 Отговор
    Путин направи в Русия това което искаше А.Луканов да направи в БГ. А именно гепените пари от бившето БКП да се инвестират в бг икономиката под формата на създаване на ранотни места а не парите да седят по-офшорките.Путин изгони западните фирми експолататорки и нскара улигарсите да плащат заплати на руските граждани създаде икономика в Русия се получи обсче а БГ.плановете пропаднаха поради все известни факти.БГ от край втеме чака на З.Е и САЩ и затова нещата са на тоя хал ако развивахме търговия на изток нещата щяха да като в Андора самоче уви дебилите се дресират мн.трудно.
  • 10 Бесен Язовец

    18 9 Отговор
    Влдимир Путин възроди РФ щото не дава западния капитал да източва руския ресурс и да експлатира народа му бая фирми изгони така трябва и тука да стане и да почваме от ЕРП тата
  • 11 Скорпион29

    14 6 Отговор
    Що западните фирми не ви плащат като на западните работници замислялили сте се? Щото трябва да бачкате на запад да ходите там и пак да не ви плащат парите които заслужавате БГ.се е превърнала на пазар на З.Е и ефтина работна ръка и нищо друго . Путин сложи край на тая практика в Русия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СССРБарета

    18 5 Отговор
    така наречените санкции помагат на Русия да преструкторира икономиката за по добро бъдеще напред във времето! Така че, кравари ако трябва да избирам на кой да вярвам на вас, или на Баба Ванга която приживе ни каза, че Русия пак ще стане велика държава мисля да повярвам на Баба Ванга!
  • 15 Бесен Язовец

    16 4 Отговор
    Няма ли някой сорос да ме обори? чакам нещо май фактите А? И 3 000 000 туристи само по-БГ.черноморието а по-другите държави руските туристи? Така че не се излагайте и не обеждавайте в противното и мн.неща не са ви ясни това не са ви задачките от фондацията да каляте В.Путин и РФ. Едно време радио С.Европа тръбеше че в БГ.живееме в пащери а реалността беше съвсем различна както знаете

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    аз ще те оборя .по българското черноморие никога не е имало 3 млн.руски туриста.средно идват отколо 10 % от въпросната цифра дето си дал.за сравнение путин обяви че 20 млн. руснаци живеят под линията на бедност в русия.щом тои е обявил 20 млн. разбираи поне двоино .

    Коментиран от #17

  • 17 Бесен Язовец

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Я по-добре си легай и утре е ден и каакто вече си научил от собствен опит никога не е късно да се изложиш но бъди оптимис и утре ще има мн.статии под които ти ще пишеш а ние ще ти се смеем

    Коментиран от #20

  • 18 Барчо

    14 2 Отговор
    Предполага се, че следващите санкции може да са "заграбването" на парите на руски бизнесмени намиращи се в Америка и съюзниците. Това един американски конгресмен каза преди време че ако се случи е международен икономически тероризъм, като не се визираше Русия. Това обаче все повече става реалност, защото ако всяка следваща санкция се връща като бумеранг. Парите на руските бизнесмени извън страната се измерват в трилиони долари. Дори и това гепене да стане, то тези бизнесмени ще работят занапред изцяло за страната и няма да излезе и един долар навън. Представете си какво ще стане когато подобни цифри се реинвестират в Русия. Мислиш да му избодеш очите, а му изписваш веждите.
  • 19 Барчо

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Не си разбрал. Тук става въпрос за бъдещи санкции, целящи да се окрадат руските пари зад граница. Само че в статията са го завоалирали като неудобна среда за работа.
  • 20 стоян георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    аз писах под бая статии само тази вечер.не виждам да ми се смееш ,а само да мъчиш или да плачеш.та я разкажи колко милиона руснаци почиват на българското черноморие!!!!!ха,ха,.....хооооо,хо!

    Коментиран от #21

  • 21 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Гледам спорите за руските туристи в България. Предполагам човека е имал в предвид с тази цифра, че са пропуснати ползи и е можело да дойдат. По официална статистика през 2017 г е имало руски туристи като бройка от юни до септември 462 527 почиващи. Само че това са с 28 127 човека по-малко от 2016 г. От статистиката след 1989 г се вижда непрекъснат спад на бройките туристи. И за това е виновно управлението на нашата държава. Руснаците направиха бойкот на турците и ние не можахме да се възползваме от това. Всеки търговец знае, че не е толкова трудно да спечелиш клиент. Трудното е да го задържиш. Изключително лесно го губиш, а е невъзможно да го върнеш след това. Нашия капитализъм е в най-извратената му форма. Тук няма конкуренция. По тази причина няма и качество. Тук няма даже и икономическите закони не важат. Черноморието го превърнаха не за почиващи, а за дивашки изпълнения на изпадналите прослойки на чужденците. Това ясно си личи вечер по улиците на черноморските ни курорти и как се изменят бройките от кои държави идват в годините.
    А като говорите за пияните руснаци може да си направите справка, че те не са нито на първо нито на второ място от най-пиещите нации. А напоследък има тенденция, че ще изпаднат и по-нодоло в класацията.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Тошо

    2 2 Отговор
    Какво е това руски бизнес? Не виждам руски стоки по нормалния свят. Телевизори, перални, телефони, аз освен суровини не знам друго да продават. Сетих се продадоха 10 двигателя за МИГ 29 на България ама осем от десетте не стават.

    Коментиран от #25

  • 25 ссасда

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "бай Тошо":

    Руски бизнес ? Тея клошари и с пари ли разполагат ?
  • 26 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    мдааааа на САЩ много им трябва война за освежителна икономическа инжекция обаче нещо хората им научиха номерата и се въоръжават подходящо за охрана на отечеството си и суверенитета си и свободната вътрешна воля
    народа си пазари правилното ПВО и оръжие и старите щайги на САЩ освен на българия и шепа малоумници кат нас закрили родните си производства ---- и немат продаване скраповете на САЩ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания