Last news in Fakti

28 Декември, 2017 14:09 15 981 107

Русия може да помете НАТО с ПВО

  • русия-
  • пво-
  • нато

Страната разполага с най-сложната система за ПВО в света

Неотдавна американският аналитичен център Rand публикува доклад за новата руска стратегия за водене на война. На базата на това изследване шведският Комитет по отбраната представи своя отчет за нарасналия боен потенциал на руската армия. За него разказали експертите на шведския информационен портал Aftonbladet, цитирани от warfiles.ru, пише Блиц.

Експертите са уверени, че в случай на конфликт между НАТО и РФ руската войска е способна да овладее инициативата и да премине в контранастъпление. Според тях, сега ВС на Русия са разположени за най-ефективната защита на страната. Постепенната ескалация на НАТО на изток обаче ги подбуди да натрупат мощни не ядрени сили, които РФ може да използва далеч извън пределите на страната.

Новата доктрина на ВС на РФ предполага бърза мобилизация на силите. Сега руските сухопътни войски залагат на неголеми бойни съединения с висока боеготовност. Отказвайки се от структурите, базиращи се на големи неповратливи групировки, Русия постигна свръхмобилна армия, чиито бойци могат моментално да бъдат прехвърлени във всяка точка на страната.

За провеждане на своите стремителни операции Русия използва елитните си войски: десантни, морска пехота, спецназ и т.н. Те са много мобилни, но могат да излязат на бойното поле с танкове и да изпълняват сложни операции заедно с другите войски. Освен това РФ активно развива своята система за ПВО, осигурявайки си най-сложната и обмислена мрежа за ПВО в света. При отбрана руските сухопътни войски ще бъдат защитени от въздуха с мощни комплекси за ПВО. Блокирайки врага във въздуха, Русия ще си осигури преимущество на земята „благодарение на превъзходството си в наземна огнева мощ”.

Шведските специалисти също така считат, че Русия притежава сериозно преимущество пред западните страни във воденето на непряк (артилерийски) огън. „Докато американската бригада обикновено я поддържа един батальон артилерия, руската често я прикриват два батальона самоходни гаубици и батальон реактивна артилерия” - дава пример коментаторът Никлас Вент. Шведските експерти са уверени, че военният потенциал на Русия ще е достатъчен да води настъпление в две направления едновременно, хвърляйки по 15 хилади души във всяко направление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1212

    143 26 Отговор
    Ще намерят добро оправдание НАТО (САЩ- то е едно и също), за да увеличат бюджета за "отбрана", заграждайки Русия с всевъзможни оръжия и пренасяйки войната за пореден път на чужд гръб. Само дето хората вече не са толкова лесни за манипулиране и трябва май да сменят тактиката!
  • 2 Трапер

    96 22 Отговор
    Тор-М2У наистина са уникални и без аналог,не може да не се признае!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba къдеее си?

    96 29 Отговор
    Айде мишкооо ,почвай да хулиш по адрес на Русия!

    Коментиран от #73

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 BG.......

    46 66 Отговор
    Ще помете главите Ви кухи....
  • 7 Лост

    93 14 Отговор
    Постепенната ескалация на НАТО на изток обаче ги подбуди да натрупат мощни не ядрени сили, които РФ може да използва далеч извън пределите на страната. Е кой е агресора питам?

    Коментиран от #81

  • 8 ихуахо

    45 154 Отговор
    Да сравняваш Русия с НАТО е все едно да правиш сравнение между Давид и Голиат.Русия имали ракети..е и !? САЩ и НАТО нямат и ще се бият с пръчки и лъкове така ли ? Русофилите не сте наред.Американците сами по себе си ,имат минимум 2 пъти по-силна и поне 5 пъти по-модернизирана армия от Русия ,камо ли като прибавим и НАТО.Да не говорим ,че Русия е обградена от всякъде и единственото нещо което я спасява да не е станала все още провинция или на Китай или на САЩ ,е че имат ядрено оръжие,иначе досега да се говореше на Английски на руска територия.

    Коментиран от #9, #10, #11, #12, #15, #56

  • 9 буахахахахха

    121 33 Отговор

    До коментар #8 от "ихуахо":

    НАТО И САЩ имали какво ???Имат памперси и оръжия от миналият век .Даже ядрените им ракети за последно са реновирани 1991 г.Последно в Атлантика пуснаха балистична ракета на изток а тя тръгна на запад че се наложи да я самовзривят и станаха засмях.А това колко са велики се видя на терен в Източна украйна и Близкия изток където сащисаните африканци първи се изнесоха по най бързия начин а корабите им в Тихия океан се блъскат в контейнеровози като дървени бараки.На всичкото отгоре пентагона призванат че 3/4 от авицията им не може да лети.Така че сравненията за великите НАТО/САЩ са само едни усмивки от старите ленти и от миналато.

    Коментиран от #66

  • 10 Дивуй

    82 12 Отговор

    До коментар #8 от "ихуахо":

    Кви ги пишеш ве човек, ти разби мита за доброто нато и миролюбивите сащ.
  • 11 Реално

    94 21 Отговор

    До коментар #8 от "ихуахо":

    Нарича се ефективност "експерте"..ефективност...То и Судан имат ракети-ама стават само за клипчета в Тубата. Само една "Сатана"-без ядрен заряд е достатъчна за да изчезне например Великобритания...А Русия както всички знаят е лидер в ракетостроението. Много време ще ми отнеме да ти изброявам различните модификации и качествата на руските ракети,но накратко ще ти кажа само едно--не вярвай сляпо в моща на НАТО..--прекалено гупаво и наивно е...
  • 12 Хаххаааааааа

    36 11 Отговор

    До коментар #8 от "ихуахо":

    Айде-май и тия са путинисти и русофили-кво ще кажеш? Някакви си смешници-които не са те питали теб за мнение..цццъъъ...как са те изпуснали като си такъв капацитет?
  • 13 Румен

    73 9 Отговор
    Русия може и да помете НАТО но ако не успее ние със сигурност !Някой ще каже - Ма как така нали сме много малки, па и сме техен ЧЛЕН ! Да де, но както сме малки НЯМА съюз в който сме били ние да не се е разпаднал, НЯМА такъв, разпадали сме и империи така че да се готви и НАТО и ЕС няма да им се дадем и на тях може по бавно и методично но ЩЕ !!!!!!!!! :)
  • 14 русия е джудже

    37 93 Отговор
    Русия е едно икономическо джудже което не е фактор извън границите си и е с мизерстращ народ и разпадащи се градове.Русия има достатъчно силна армия,за да се защитава ,но не и за да води война със суперсила като САЩ.

    Коментиран от #20, #21, #24

  • 15 Знаменосец

    92 22 Отговор

    До коментар #8 от "ихуахо":

    През ВСВ Русия получи суров урок и никога повече няма да позволи някой да нахлуе в пределите й. По скоро света ще изгори, но те глава пред никого няма да преклонят. А колкото до езиците, в САЩ официален ще е китайския, с втори свободно избираем - руски!
  • 16 чук и гек

    27 14 Отговор
    Руските шишарки са по-хубави от американските и стават за ядене, който не вярва да дойде да види.
  • 17 падналия ангел

    84 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Експертите са уверени, че в случай на конфликт между НАТО и РФ руската войска е способна да овладее инициативата и да премине в контранастъпление.
    Значи някой трябва да нападне някого за да може втория да овладее инициативата и да премине в контранастъпление!!! А аз си мислех, че Русия ще е агресора! И на никой не му прави впечатление, че тук се разглежда вероятността НАТО да е атакуващия а Русия да се отбранява!
  • 18 Бесен Язовец

    38 8 Отговор
    Русия и НАТО никога няма да водят война така че сорсчета спете спокойно

    Коментиран от #63

  • 19 копеле

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Роди ме мамо прост и прост ГРАЖДАНИН ще си остана
  • 20 руснак

    31 13 Отговор

    До коментар #14 от "русия е джудже":

    За тва пък сме втората военна сила, а ти си мишка и на никой не му пука за вас! Скимтяща марионетка! Прошляк!

    Коментиран от #23

  • 21 Бесен Язовец

    50 14 Отговор

    До коментар #14 от "русия е джудже":

    Ей пръцко Русия си избира президенти в САЩ дали не е фактор щото не е фактор затова членовете на НАТО спят с памперси спират газа и З.Е замръзва и икономиката им загива за 2 месеца точно, дали не е фактор?

    Коментиран от #26

  • 22 БАЗИКАЧ

    6 1 Отговор
    БАЗИК, БАЗИК...
  • 23 русия е джудже

    21 48 Отговор

    До коментар #20 от "руснак":

    Спокойно бе шут ,май си прекалил с препаратите за вани ? Да те е*а в рубладжийския клоун.
  • 24 гост

    42 9 Отговор

    До коментар #14 от "русия е джудже":

    Потърси малко информация за икономиката на Русия и паралелно с това на ЕС от санкциите насам и ще светне лампата в тъмния килер на невежеството ти. Виж и разбивка на секторите в руската икономика последните 10 години и деловото им пренасочване.

    Папагалското повтаряне на НПО е признак на ниска култура и всички съпровождащо я!
  • 25 НАБЛЮДАВАЩ

    28 10 Отговор
    РУСИЯ ВСИЧКО МОЖЕ, НАЙ-ВЕЧЕ ТОВА КОЕТО НЕ МОЖЕ, ГО МОЖЕ...
  • 26 госта1

    23 58 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    Естествено ,че не е фактор.За държава с нейните размери и с икономика на Индонезия ,няма как и да е.САЩ например наложиха санкции на Русия ,преди около 3г. и затова време руската икономика се стопи с 30% а рублата падна двойно и това е без сериозно да се захващат с тях.Реално САЩ могат да унищожат Русия дори само икономически , без война.

    Коментиран от #29, #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Вили

    25 38 Отговор
    Кошмар за московската противовъздушна отбрана беше кацането на лек витлов самолет на Червения площад, пилотиран от германски младеж.

    Коментиран от #31, #34, #88

  • 29 гост

    32 13 Отговор

    До коментар #26 от "госта1":

    "преди около 3г. и затова време руската икономика се стопи с 30%"
    Я дай малко линкове в подкрепа на написаното от теб?

    Рублата се стопи заради цената на петрола, която все още основно е в долари. Все още. Той и долара благодарения ниската цента на петрола бе стигнал почти 1,8 лева, но пак падна под 1,7, нали? Като че ли неуспехът на намеренията на САЩ в Сирия нормализираха малко нещата. Да видим какво ще стане нататък. Нещо напоследък не им излизат сметките на САЩ.
  • 30 Бай Тотю

    20 43 Отговор
    Стига сте хвалили тези кухи репи-руснаците! ПВО-то им ще помете техните неандерталци!
  • 31 Спомени спомени

    22 4 Отговор

    До коментар #28 от "Вили":

    Един човек ако няма какво да каже просто си мълчи
  • 32 onq s konq

    24 8 Отговор
    Всички по долу драскачи с малки мозъчета много знаете.Вие България оправихте та Русия коментирате.

    Коментиран от #36

  • 33 Бесен Язовец

    45 13 Отговор

    До коментар #26 от "госта1":

    Абе не знам къв фактор са САЩ само знам че корееца и плюва у сурата цяла година а те подмокрени тичкат напред назад ту при китайците ту при руснаците за помощ.
  • 34 Гост

    29 15 Отговор

    До коментар #28 от "Вили":

    За какъв лек витлов самолет става дума? Става дума за модифициран за далечни полети делтапланер, който е бил забелязан разгледан и изоставен (като смешен несериозен обект) от съветската противовъздушна отбрана.
  • 35 Бесен Язовец

    32 13 Отговор
    САЩ скоро ще се преименуват на Съединени Мишкарски Щтати и ще се казва държавата СМЩ та по същество СМЩ няма никакъв шанс ако се пробват да организират инвазия срещу РФ те СМЩ не могат се справят с една корея а кво остава срещу бойната руска машина
  • 36 rzerze

    21 35 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Е защо да не коментираме руснаците ,при положение ,че благодарение на тяхната окупация в момента сме една от най-бедните държави в ЕС ? Ако не вярвате на това ,можете да видите всяка една държава която е имала нещо общо с Русия и после пак да си кажете мнението.Източна Европа е абсолютен пример.

    Коментиран от #40, #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бесен Язовец

    14 22 Отговор
    Кремълско джудже съм и обичам жълтите стотинки ,но си признавам ,че САЩ са велики ,а проссия е дупка от третия свят.
  • 40 Бесен Язовец

    25 11 Отговор

    До коментар #36 от "rzerze":

    Ха-ха ууу я виж Унгария, Чехия, Словакия,дори Румъния проблема на БГ.е че се продават на ЕС мн.ефтино при това продаваси нац.и треси лще по-подробно казано след 28г. уж демокрация тия приказки твойте не вървят вече.

    Коментиран от #97

  • 41 Пазарен Либерализатор

    5 7 Отговор

    До коментар #37 от "Бесен Язовец":

    Ас туй го правя за без пари на Г- Н Сорос
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 OMG WTF

    18 12 Отговор
    А що изобщо спорите то нвма за какво да се спори тука нещата са ясни Русия е ДЪБЕСТ по- въоръжение не като СМЩ раздут бюджет и не ефективна армия в Афганистан и Ирак го потвърдиха
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бесен Язовец

    10 14 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    И на тебе май препаратите за вани и антифриза не ти се отразяват добре..нали бе рубладжийски клошар :)
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 русия е джудже

    18 26 Отговор

    До коментар #47 от "Трумпет два цола":

    Не се притеснявай бе неграмотно рубладжийче.Война между САЩ и руската кочина никога няма да има,защото тя ще е ядрена и означава радиация за целия свят , и край на живота.Ядрените оръжия са единствения вариант ,Россия да се противопостави на САЩ ,иначе нямат шанс.И стига с тея смешни руски ресурси.Никой не ви ги иска.Най-богатите държави в света са богати.без въпросните ви ресурси.Те съставляват много малка част от икономиката на една държава,а Россия дори и с тях е бедна страна.
  • 49 стоян георгиев

    8 24 Отговор
    та само не разбирам?нали нато се готви за нападение над русия?що се оказва обаче обратното?тва като преди 1990 година.ссср говореха постоянно за мир ,а бяха наи-милитаризираната страна в света.американците щели да ги нападат,било много опасно....и се оказва че 140 млн.руснаци са повече въоръжени от 1 млрд.лоши завоеватели.друг е въпроса кво е качеството на тва оръжие ама все пак.та явно пак крадеца вика дръжте крадеца!

    Коментиран от #61, #62

  • 50 Шоп

    10 3 Отговор
    Е как ще вдяваш, то си требе IQ! А те това е, оно дет го немаш.
  • 51 не на войната

    22 6 Отговор
    НАТО всъщност са 90% САЩ. Не толкова като количество войски, колкото като доминиращи при взимане на решенията. Страните от ЕС в НАТО са безгласни букви, подкрепящи всички предложения на американското командване.
  • 52 гражданин

    13 21 Отговор
    Автора на статията колко ли пачки банкноти е взел в защита на агресора който ни мачкаше от преди 90-та год.и след нея?!Просив ако се почуства само за една секунда по- силна от Щатите и НАТО до сега да ги беше нападнала!!!!

    Коментиран от #58

  • 53 Neznakom

    16 8 Отговор
    Ех, защо се присъединихме към НАТО.
  • 54 кпсс

    12 21 Отговор
    Видяхме си Вършавския ни договор на какво ни направи!В НАТО и ЕС сме си добре!

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 да да

    17 7 Отговор
    Абе тия шведи невиждат, че държавата им вече е превзета от араби ами тръгнали да правят анализ на руската армия.
  • 60 българин

    33 5 Отговор
    Вие писателите все бъркате нещата или не разбирате за какво става дума.
    Мнение,че Русия е непобедима изказват шведски експерти,а вие го обърнахте на пазар.
    А за бедственото положение на България все ви е виновна Русия и комунистите.Бай Тошо умря беден,а сегашните станаха милиардери,особено Бойко.
    Ама защото сме прости,затова сме на това дередже!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Imai napredvid che

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Malko ili mnogo razbiram ot tehnika,za razlika ot teb...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 гражданин

    10 12 Отговор

    До коментар #58 от "Znaesh li":

    Ами НАТО е с въоражение с каквото любимата ти русия си доизкарава мощта като всеки ден пуска фалшиви новини за всява смут което го може най-добре.Само за секунда да се почувства по-силна и ще нападне, ама не е!
  • 65 ихуахо

    10 21 Отговор

    До коментар #56 от "Otnosno armiqta":

    Ти въобще виждаш ли се какво пишеш бе келеш ? Естествено ,че ще водят война далеч от дома.С кой да воюват в Северна Америка ? С Канада ли ,с Мексико или с Бразилия ? В Изтока е най-големия проблем и стават най-много конфликти и ситуацията е разбираема.От друга страна САЩ са единствената държава в света ,на чиято територия е невъзможно да се води война.Да не говорим ,че на сушата те чакат 300млн-а американци които са заредени ,може би по-добре от войниците на противника.

    Коментиран от #67, #68

  • 66 Барчо

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "буахахахахха":

    Ние обаче сме железни и постоянни в това да сме на губещата страна. За пореден път пак ще плащаме репарации на руснаците, както през Първата и Втората световни. Ние сме способни от 100% спечелени битки да направим 100% загубена война.
  • 67 Зиги

    20 6 Отговор

    До коментар #65 от "ихуахо":

    А в Азия краварите ги чакат три милиарда китайци и индийци, дето могат живи да ги изядат!

    Коментиран от #69

  • 68 Барчо

    20 4 Отговор

    До коментар #65 от "ихуахо":

    300 милиона ли? Ма само бойци ли са това? Там няма ли бабички, старци, деца, педали, травестити, прасета от по 180 кила и нагоре живо тегло??? Ти гледал ли си по IP камерите по градовете че 90% се разхождат табуретки и бидони по улиците? Кви 300 милиона бойци те гонят, не знам! Рамбовците са само на кино и то пак нашия Тед Кочев го е измислил. Ген. Кво да правиш.
  • 69 Барчо

    20 4 Отговор

    До коментар #67 от "Зиги":

    Китайците не ядат тлъсто. Ще ги дадът на сомалийците да загладят косъма.
  • 70 бай Пешо

    8 14 Отговор
    Поредния фейк, в който няма никакъв смисъл. Новина е, че днес е поредния провал в руската космическа програма. Изгубен контакт със спътник построен за Ангола от руското ракетно-космическо предприятие Енергия.
  • 71 Гост

    21 8 Отговор
    Безмислени спорове за държави с който нямате нищо общо нещо от рода на кой е силен Левски или ЦСКА.Бих искал да ви споделя моят скромен опит 2г. в поделение Тихина и 15 г. Френски чуждестранен легион мисий Френска гвиана,Джибути,Авганистан ,Сомалия ,Сърбия безмислено е да изброявам в Сърбия съм пазил американски войници така и не намерих разумно обяснение защо го правиме беше забранено да се напускат лагерите за вс.без изключения НО руснаците палеха бтр—а и ходеха в кръчмите хаха в Сомаллия ходиме да приберем почти 200 американски трупа за сметка на това направили филм Блек Хоук за някакви герой .Светла памет на загиналите момчета за мен те са герой и братя НО по добра от руската армия говоря за спецназ няма и ако трябва да избирам зад кой да застана и да се бия избирам Руснаците на 100% ако трябва да избирам къде да работя хихи то е ясно но темата е друга .Това е лично мнение и се базира на това което съм видял през годините

    Коментиран от #72, #74

  • 72 Kcaniba

    10 11 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Спирай пиенето на лосиони.....и ще се оправиш!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Иван

    11 10 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Не ти вярвам,трол си.Кога по точно (в коя мисия) френският легион учавства в Сърбия,че не се сещам.Издаде те и думата „мисий“.Правилното е мисии.Тази грешка я правят младите в последните години,а ти трябва да си поне 35,нещо не връзва.Колко ти е надницата като руски трол?

    Коментиран от #76, #79

  • 75 Ivan S

    15 0 Отговор
    Докато Чък Норис е в Делта форс САЩ нямат повод за притеснения.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 бай село

    2 1 Отговор
    До Българин ! Браво много добре го каза , остава да те разберат!
  • 78 Франс

    9 0 Отговор
    Такива доклади имат за цел така наречените демократи да увеличат военните разходи .Към момента само САЩ по данни на руснацитр ги превъзхождат 6 пъти само в броя технологично са много напред и могат ако им е необходимо да си направят каквото искат.Всичките приказки кой е по силен водят до по големи печалби за някой.Ако Русия спре износа на титан авиацията се връща в 1950
    Друго е да искараш врагът си силен нищо че той не иска да воюва,защото поне двама близки е загубил във война

    Коментиран от #86

  • 79 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #74 от "Иван":

    на 47 съм мой малък американски приятелю грешки правя и то много поради простата причина че живея 27 г във Франция щом ме питаш и кога легионът е имал мисия в Сърбия ясен си ми но вината не е твоя просто не си достатъчно осведомен гаранция не си чувал за много места където легоинът е бил

    Коментиран от #82, #84, #92

  • 80 Патриот

    5 4 Отговор
    Само с ПВО, а имат и танкове. И то не един или два като нас.
    За кво да пишем повече?

    Коментиран от #83

  • 81 Голям прос

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лост":

    И кой е наистина агресора?
  • 82 Иван

    6 5 Отговор

    До коментар #79 от "Гост":

    Всъщност съм по голям от теб.Тази грешка на езика ти казах от кога е.Не чета новини от вчера в интернет.И живея в Германия ама не съм забравил българският.Та кога си бил в Сърбия каза?

    Коментиран от #85

  • 83 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Патриот":

    За втория не знаех!
  • 84 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Гост":

    Щом си бил в Тихина ,значи си морски.Аз съм служил в щаба на флота през 1986-1988.Ходил ли си в щаба поне веднъж,би трябвало?Ако да кажи ми от къде се влизаше нормално,в делнични дни там.През кой вход,опиши ми нещо?Да ти повярвам.

    Коментиран от #87

  • 85 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Иван":

    Босна и Херцеговина 2rep
  • 86 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #78 от "Франс":

    Всичко е голяма игра. Прав си. Ние може само да гледаме и да подсмърчаме. Всеки със съдбата си. Поне да си чешем езиците и да се сметаме за велики. Като на кръчма след някоя и друга скоросмъртница. Ставаш велииииик, а като си отвориш очите си с разбит нос и в калта.
  • 87 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #84 от "Иван":

    Ти сега като си тръгнал да ме изпитваш я хвани нещо ти ми опиши или да се чувствам като първолак и кой точно си ти че да ти дам каквито и да било обяснения и да ти доказвам нещо знаеш за легиона знаеш за тихина въобще си доста компетентен и какво общо има теоя щаб писаре с тихина като то беше секретно поделени я вземи ме просветли

    Коментиран от #90

  • 88 СТЕФАН

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Вили":

    Кошмар беше 11.09.2001!!!!
  • 89 бай село

    6 6 Отговор
    ихуахо - Ти да не работиш в ЦРУ ?От къде тая секретна информация? Американците , нас за хора ни нямат , а на теб са дали такава точна информация! Виж ти какви чудеса стават в главите на някой. За да направиш сравнение за въоръжението , на Сащ и Русия , трябва да източиш и малко информация от Русия, но едва ли ще те огрее , защото Путин не е хахо като Тръмп! Много си компетентен , само дето не си наясно , че САЩ и НАТО са едно цяло! Все едно да пишеш България и НАТО. Не ти разбрах мисълта Русия от какво е оградена от всякъде? Как си обясняваш Русия да стане провинция на Китай или още по малко на Американците? Няма такава вероятност , дори и в твоите сънища. Виж пък за говоримия език , абсолютно не си прав! В Русия се говори руски и само руски и няма друга алтернатива. А в САЩ освен десетките езици , които се говорят , говори се и Руски , защото има милиони Руснаци , които са част от щатите ! Между другото може ли да ми напишеш едно изречение на Американски? Да вярно е че Русия имат ядрено оръжие , но го имат за да не им се наложи Американска демокрация , като в Япония. Да го имаш е едно , но да го използваш , като твоите кравари е съвсем друго!
  • 90 Иван

    7 5 Отговор

    До коментар #87 от "Гост":

    Просто не ти вярвам,не аз парадирах колко голяма работа съм бил.И бях охрана там,не писар.А да те подсетя,че всички поделения се ръководят от щаб.Нали затова се казва щаб.И моето поделение беше секретно да не се мислиш ,че ти си най-специалния войник в света.А за руснаците си спомням ,че се напиваха като прасета.Изнасяли сме някои буквално полумъртви от пиене на спирт.И туй ако е армия с ред здраве му кажи.

    Коментиран от #91, #95

  • 91 onq s konq

    1 5 Отговор

    До коментар #90 от "Иван":

    Тва беше яка войнишка партенка.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Kcaniba

    6 2 Отговор
    Русия винаги е победител!!!!

    Коментиран от #94

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Иван":

    Ваня мой американски приятелю с руско име дадено ти от родители комунисти и бивши партийни членове на ЦК на БКП първо не съм парадирал и никъде не съм написал че съм спецялен но ти четеш между редовете второ изразявам лично мнение а за да имам мнение по някой въпрос е хубаво да имаш основа на която да стъпиш иначе съм точно като теб компетентен по всички въпроси за това съм написъл къде съм бил и въз основа на това изразявам мнение понеже не се познаваме а инак ти си единственият войник който не е пил в казармата браво боец ти си истински тюлен са да ти обясня за Тихина та служещите в Тихина нямаха нищо общо с твоят щаб 90% от служещите освен офицерите не са чували за това поделение а останалите 10% мечтаеха да са там за 2г нямам 2ч гарнизонка тренирахме и правехме учения скрити от всички освен с десантните части в Пловдив и съвместните учения с руснаците а ти Ваня си пазил КПП—то на щаба и си мислиш че си бил войник и разбираш много понеже си гледал рамбо и командо Ваня много те моля недей да гадаеш ако те интересува нещо да ти дам тел.

    Коментиран от #98

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    Само за Тихина бълнуваш и иронизираш.Само празни приказки чета.За да станеш боец от елитни части трябва да минеш и тест за интелигентност.Като чета написаното от тебе май не е така.Може би баща ти е бил и от него си чувал нещо.Относно името ми пак си личи необразоваността ти.Само Русия ви е в устата.Вярно че вземате пари от там но все пак.Името Иван ,(Йоан) се използва в България далеч преди създаването на скъпата за теб Московия.....

    Коментиран от #99

  • 99 Ваня Ваня

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Иван":

    Какво да обяснявям на човек берящ манатарки с Германия и драскащ безмислици след краят на работният ден ти след като си толко интелигентен как можеш да исказваш мнение без да си запознат с това което коментираш нещо неразбирам просветли ме като по прост за сведение баща ми е французин аз колкото и да съм ниско интелигентен и прост според твойте критерий коментирам само нещо от което разбирам а ти приятелю драскаш навсякъде като луд навсякъде и гаранция неразбираш от нищо ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА

    Коментиран от #100

  • 100 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Ваня Ваня":

    Значи да обобщим-ти си на 47 год.,което ще рече ,че си бил войник в края на 80-те.С баща французин (от кап. държ.) знаеш ли кога щяха да те вземат в Тихина.Друг път.На такива места отиваха само проверени по партийна линия хора.Ама ти май не ги знаеш тия работи,а би трябвало.По тошово време ако не си поне комсомолец даже шоф. книжка се вземаше трудно.„Публикувано във факти.бг: берящ манатарки с Германия“ , „твойте критерий “ -вземи се образовай,че ми е трудно да те разбера :).И не лъжи,че все ще се намери някой да те изобличи.

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ох Ваня

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Иван":

    казахти да се исказваш само ако разбираш от нещо явно разбираш само от правопис стани учител много те моля занимавай се само с неща от който разбираш и спри да гадеш много си наясно по каква линия са взимали в казармата ей значи всички трябваше да сме в строителни войски според теб и само децата на членовете на партията трябваше да са в редовна армия така ли абе ти въобще замисляш ли се преди да напишеш нещо спри и престсни да се излагаш па и книжка неможеш да вземе хаха ти къде си живял бе от кое село изпълзя и стана толко компетентен

    Коментиран от #103

  • 103 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "ох Ваня":

    Просто разсъждавам по логично от тебе троле!Всичко което си написал за себе си е лъжа,вече се убедих.Пробвах тук и там и ми стана ясен.Просто в този сайт е пълно с такива като тебе и ми е забавно да ви разкривам продажните душици.Само не знам за слава ли работиш,левове или рубли.Лека......
  • 104 пак ли ти Ваня

    1 0 Отговор
    явно си Хореишио ти си един истински детектив хаха освен рамбо и командо гледаш и криминалета за това си толко компетентен по всички теми сега Хореишио само можеш да се изненадаш аз колко взимам пенсия а за теб всички разбраха че си един изстрадал човек завистлив и озлобен търсещ внимание по разни форуми бачкатор непостигнал нищо в живота единствено да драска небивалици,насам натам и да дава компетентно мнение за неща от който нищичко неразбира пий една ракийка хапни малко салата ступай жената като истински мъж драсние една две глупости и лягай че утре пак те чака бачкане и отново ти желая ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА
  • 105 КЛИСАР

    1 0 Отговор
    БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ...
  • 106 ivan

    2 2 Отговор
    пак платени статии на руснаците
    прочетете малко анализите на евреите та да видите колко са слаби
    руските войски просто нямат пари
  • 107 Вили

    0 0 Отговор
    Установката на снимката е на американската ПВО.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания