30 Декември, 2017 09:40 4 648 29

Руски танкери доставяли петрол за Северна Корея

  • русия-
  • танкери-
  • северна корея

Няма данни Русия да стои официално зад доставките

Руски танкери доставяли петрол за Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Руски танкери извършват доставки на гориво за Северна Корея, като така нарушават санкциите на ООН, съобщи "Индипендънт".

Данните са от европейското разузнаване. Подобни доставки са били извършвани не веднъж. Все пак няма данни Русия да стои официално зад доставките.

Собственикът на засечените кораби отрича те да са правели доставки за КНДР. На този етап Москва отказва коментар.

Китай вече беше обвинен за петролни доставки към Пхенян. От Пекин отрекоха твърденията.

По-рано Южна Корея залови танкер, извършващ доставки с петрол за Пхенян. ооН включи в черен списък четири кораба през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    22 40 Отговор
    Империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Камагра

    40 16 Отговор
    Аз съм пращал бомбони Амфора на приятели в С. Корея, не че си немат, даже имаха много повече асортимент от тука още в началото на 90-те, ама е така да пратим нещо, инак и шоколада им е по-хубав, храната е 10-15 пъти по-вкусна и здравословна, жените им са превъзходни, хората са изключително възпитани и премерени - н еплюят по улицата и не пушат, нема дебели бакшиши на всеки ъгъл, за дебели кубета и дума да не става, абе да си Българин в Корея с малко пари се живее тип-топ, особено ако те дразни бг материала
  • 4 ООН -ИНСТРУМЕНТ НА ГОВЕДАРИТЕ

    36 9 Отговор
    КЪДЕ БЕ ООН В СЪРБИЯ КОСОВО ИРАК АФГАНИСТАН И Т.Н......
  • 5 Гост

    22 52 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Да точно така ! Съгласен съм с теб! Русия, империя на злото и лъжата!!! А бих добавил и контрабандата!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха-ха-хаааа....

    39 10 Отговор
    ДРЕМЕ И НА РУСИЯ.......
  • 8 Перо

    16 18 Отговор
    Народът на Корея не трябва да страда за авантюризма на управниците си!
  • 9 Кики

    30 8 Отговор
    С.Корея няма да остане без петрол, защото е важна страна.
  • 10 Доков

    40 10 Отговор
    Дори и да е вярно Русия защо да не си продава или дарява петрола на когото си иска ! А тази смешна организация наречена ООН направи ли нещо и има ли резолюции когато чичо Сам изнася "демокрация" и бомби света навсякъде те какво имат на очите си че не виждат, доларЕ ли М ?
  • 11 стоян георгиев

    17 15 Отговор
    щом русия не провежда разследване за въпросните доставки значи са съгласувани .русия зарежда северна корея освен с петрол и с ядрени и ракетни технологии.

    Коментиран от #13

  • 12 Eee

    33 12 Отговор
    Браво на Русия.Така се прави.
  • 13 Дивуй

    28 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Даже малко ги зарежда.Любимите ви ИДИЛ нима не ги зареждат сащ с всичко необходимо .

    Коментиран от #27

  • 14 Прометей

    29 6 Отговор
    Ми що не бре, има ли нещо по-нормално от ТОВА, имаш СТОКА...имаш пазар за реализиране......
    И НАЙ-ХУБАВОТО......БЪРКАШ В ЗАДНИКА НА......краварите.....
    Инак те нямат проблем да .......дерЬмократизират.....ех как им се ще ТЕ да бяха в ролята на Русия......
  • 15 Бесен Язовец

    26 8 Отговор
    Доставят с хуманитарна цел за болници,пожарна и детски градини хората в С.К имат нужда от петрола за да работят институциите а САЩ и З.Е въоръжават ИД и Боко Харам за да убиват невинни хора в името на $ !
  • 16 Янките ВЪН

    17 5 Отговор
    Янките да си рупат кукируза. Където не могат да си продават пушкалата, все са лоши за тях. Да духат супата сега в студа.
  • 17 НАТО

    6 24 Отговор
    Нека им дава нелегално петрол,то за това руснака работи за 140евро!:):):)Руснака ще гладува за да подкрепят извратения комунист!:)Няма нищо по-умно от това,докато спонсора не фалира!:):)Както стана с България след фалита на СССР!:):):)
  • 18 Трапер

    8 13 Отговор
    Язовец,в продължение на повече от 20години редица западни държави и Япония изпращаха хуманитарна помощ основно храни,зърно и ориз на СК.Но вместо както ти си представяш за нуждите на населението и учрежденията , 90% от тези помощи са задоволили нуждите на армията.В тази страна основния и единствен отрасъл на промишлеността е военнопромишления .Т.е всичко за армията и армията е всичко!

    Коментиран от #19

  • 19 Бесен Язовец

    11 5 Отговор

    До коментар #18 от "Трапер":

    Ама разбирасе че за армията иначе акоя няма тази армия няма да има държава С.К ще пращат и още как щом поддържат санкциите които обричат С.К на геноцид
  • 20 Kcaniba

    7 8 Отговор
    Империята на злото и сателитите и!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мнтг

    4 12 Отговор
    Ушанките нахъсаха бесния прасчо да създава напрежение в района и сега отново се опитват да влязат в ролята на "помирители" и "посредници" в конфликт в който уж нямали нищо общо......

    Коментиран от #25

  • 23 Барчо

    9 4 Отговор
    Не знам защо изобщо петрола е санкционна позиция. Не е в състава на ракетното гориво. Даже не е пряко свързана с ракетното производство. Просто се ползва за нехуманен санкционен лост.
  • 24 Бат Саше

    8 3 Отговор
    Кво ООН, кви пет лева. Естествено, че ще продава. Така и трябва да бъде! И руснаците хляб трябва да ядат. Като се чудят на кого да налагат санкции, така ще е!
  • 25 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "мнтг":

    Да бе, точно така! Кучето било злобно и комшиите го обучили видиш ли?! А за момченцето, дошло от другият край на квартала и дрънкащо целодневно тенекиите си до оградата нищо не казваш. Що така?
    Това куче обаче може и да хапе, не е като нашите болонки и пинчери. Май не правиш разлика между това да обучиш куче и да го дразниш, а? То и да не е обучено пак ще ти скъса гащите, ако има достатъчно остри зъби и ако си достатъчно глупав да продължаваш да го дразниш. Така че, не обвинявай друг за скъсаните си гащи.
  • 26 ООда

    11 2 Отговор
    Какво направи ООН за да защити Сирия от Американската агресия в страната???
    Нещо санкции да и наложиха или вето а?!
  • 27 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Дивуй":

    на кого са либими идил?доколото знам основната част от оръжието на идил е руско и китаиско.40%от идилци са от бившия ссср.тва дали си го пропуснал при запознаването ти с любимите на идил?

    Коментиран от #28

  • 28 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    В доклада се изреждат 86 държави на произход. Най-много са тунизийците - 6000. На второ място е Саудитска Арабия - 2500 души. Следват Русия (2400), Турция (2100) и Йордания (2000).
    От Европейския съюз са дошли около 5000 бойци, в огромната си част, около 3700 души, са от Франция, Великобритания, Германия и Белгия. Бойците от Балканите са близо 900, почти всичките от Албания, Босна, Косово и Македония.
    Това за чужденците в ИДИЛ, само за тях, откъде изкара 40% от всички в ИДИЛ, че са от бившия СССР незнам. Всъщност знам, Козяк 16 ти нашепва новогодишни приказки в стил сороски небивалици. Айде весело посрещане на НГ току виж дядо Сорос ти донесъл зелена карта, като новогодишен подарък.

    Коментиран от #29

  • 29 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Трол":

    да те питам вярваш ли на другаря путин?тои обяви 9000 от бившия ссср.тои ми го нашепна тва!!!!та от 22000 чужденци колко са 9000????и тва при положение че не вярвам аз на путин ,а смятам че доста премълчава,но за да си доволен ти и путинофилиците ползвах неговите данни.иначе доклади за чужденците в сирия бол ,но знам че на путя ти пътя не пресичаш!!!!сега кво ще пишеш за козяк ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания