Last news in Fakti

30 Декември, 2017 13:22 2 209 4

Протести обхванаха Иран

  • иран-
  • протести-
  • арести

Има десетки арестувани

Масови протести обхванаха Иран през последните дни, съобщи ТАСС.

През последните два дни хиляди протестираха срещу правителството в Техеран. Причината беше увеличаването на цените на тока.

Хората скандираха срещу революцията в страната и искаха реформи. Заради демонстрациите бяха извършени и редица арести.

През днешния ден хиляди излязоха на демонстрация в подкрепа на иранското правителство. Те скадираха "Смърт на САЩ" и издигнаха послания в полза на аятолах Али Хаменей.

Демонстрации е имало десетки градове в страната.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Иран да спазва правата на хората. В четвъртък властите в страната са арестували 52 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да бе да

    9 1 Отговор
    Не така - платени от Израел и САЩ протестъри, се опитват да правят нещо си, но слабо им се получава, точно както и в Русия ;)
  • 3 Гого

    2 0 Отговор
    Последния американски проект.В Сирия се окакаха,сега мъчат да пробият на друго място!Тяхната цел е по всевъзможен начин да дестабилизират Близкия изток!
  • 4 Aham

    0 0 Отговор
    Както вече казах ако не е Путин, ще е Тръмп... Пълни глупости са това. Иран не е Украйна. Там няма как да се режисира такъв бунт, а на управлението какво по-добро оправдание да обвиниш враговете.. СА, САЩ, Израел, вместо да правят реформи и решават проблеми.