Last news in Fakti

2 Януари, 2018 21:13 1 634 0

Тайван обмисля нов Закон за имиграцията

  • тайван-
  • таланти-
  • имиграция-
  • закон-
  • работна ръка

Целта на страната е да привлече чуждестранни таланти

Правителството на Република Китай обмисля създаването на нов специален закон за имиграцията, който цели да се справи с недостига на работна ръка в страната. Това заявиха от Националния съвет за развитие.

Законодателната власт в Тайван се стреми да изчисти всички недостатъци в съществуващите закони, за да създаде по-добри и адекватни условия на живот и труд в страната, съобразени със съвременната реалност. По този начин ще се насърчи и изграждането на една по-приятелска среда за имигрантите и ще се привлекат таланти от международната общност в страната.

През 1999 г. влиза в сила сегашният Закон за имиграцията, целящ да контролира влизането и излизането от страната и да защитава националната сигурност. Съветът за развитие обаче заяви, че последният на отговаря на сегашните политически и социално-икономически нужди на страната.

По време на годишната пресконференция на кабинета, премиерът заяви, че Тайван се нуждае от специална имиграционна политика, с чието формулиране правителството планира да се заеме през 2018 г.

Позовавайки се на официалните статистически данни, Националният съвет за развитие посочи, че работещото население на Република Китай намалява със сериозни темпове, достигайки 17.37 млн. през 2015 г., а се очаква до 2030 г. да е 15.6 млн.

Ситуацията се усложнява и от международните миграционни тенденции. Голям процент от местните таланти избират да градят кариери извън границите на страната. По отношение на чужденците, работещи в Тайван, повече от 620 000 са служители на най-ниското стъпало в йерархията, а едва 31 000 са професионалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА