5 Януари, 2018 11:18 12 062 59

Китайският президент нареди на армията: Готови за война!

  • китай-
  • армия-
  • война-
  • президент-
  • си дзинпин-
  • северна корея-
  • заповед

Напрежението се покачва

Китайският президент нареди на армията: Готови за война! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Китайският президент Си Дзинпин нареди на армията си да е в бойна готовност – на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров, съобщи „Дейли мейл“.

Държавният глава на най-голямата по население страна в света нареди на въоръжените сили да бъдат в бойна готовност и да подобрят способностите си. Той заяви на войниците, че не трябва да се боят от смъртта. Си Дзинпин нареди на военните да засилят военното обучение и подготовката за война. Хиляди униформени маршируваха във формация пред очите на президента в източната китайска провинция Хъбей.

Китайската армия трябва да усъвършенства уменията си за печелена на война, заяви президентът, който е и главнокомандващ на въоръжените сили. Заповедта му е дадена на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров заради ракетните и ядрени изпитания на Северна Корея.

Китай е най-близкият съюзник на режима на Ким Чен-ун. Въпреки призивите на международната общност и големите сили обаче Пхенян не спира с провокациите и продължава да изстрелва ракети. Северна Корея дори се похвали с най-мощната си междуконтинентална ракета, която можела да удари континенталната част на Щатите.

Китайският президент нареди на армията: Готови за война!
Снимка: БТА/ XINHUA

Китайският президент нареди на армията: Готови за война!
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чайна майна

    128 20 Отговор
    Опс, я познайте от два пъти срещу кого ще се бият китайчетата, май няма да е срещу С. Корея нали.......да му мислят крава бойс.
  • 2 Бесен Язовец

    124 30 Отговор
    Новия господар на Света си строява редиците. Скоро ще ни пометат. Приключат ли САЩ ще се насочат към Русия и минат ли през там Европа е само въпрос на време. Може да се окаже, че пак Русия ще спасява Европа, за да може да ѝ налагат "успешни" санкции след време.

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #15, #35

  • 3 Ми да ми

    47 1 Отговор
    Правилно, заедно с Иран са в ШОС и трябва да са готови във всеки един момент!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян георгиев

    18 49 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    теб са те помели бая отдавна.не говори за останалите моля.ти за да е зле българия и българите си готво да жалиш северна корея иран и хамас взети заедно.сега пък ни помели китаиците!!!смях!
  • 6 Гостенин

    20 56 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Както са я спасили от Чингис хан.Те изобщо са големи спасители.Дано да не дойдат да спасяват и България, Чехия , Полша въобще всички който " спасиха" след В.С.Война.
  • 7 Бесен Язовец

    11 21 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Куку има ли някой в къщи? ха-ха хаХаха
  • 8 OMG WTF

    36 9 Отговор
    Само така Китай се готви да срещне капиталистическя империялисти от запад !

    Коментиран от #12

  • 9 Диди

    52 7 Отговор
    Момчета не се карайте Китай е най- силната икономика в световен мащаб и война не и трябва.Адмирации за китайската армия на мира

    Коментиран от #54

  • 10 Бобо

    17 8 Отговор
    Всичко е мейтин чайна

    Коментиран от #42

  • 11 Бесен Язовец

    8 6 Отговор
    Тука сте си спретнали купон и не каните А? Гледам че съм домакин а не знам.
    Дооообре!
  • 12 OMG WTF

    20 29 Отговор

    До коментар #8 от "OMG WTF":

    Язовец, жалък си. :) Китай никога няма да тръгне срещу запада. Благодарение на него са там, където са. Западните държави и Китай имат нужда един от друг. Лошото обаче е, че Китай в скоро време ще има нужда и от Сибир... :)

    Коментиран от #16, #17, #18, #23

  • 13 Георги Колев

    19 1 Отговор
    В този модерен и мирен свят малоумните никога няма да свършат.
  • 14 mediator37

    12 38 Отговор
    Единствената държава, която може да води успешни агресивни воини на два и повече фронта по нашата планета и по всичките земни кълбета е САЩ и така ще остане за дълго време.
    Не се залъгвайте с тази китайска пасмина- регионална сила.

    Коментиран от #20

  • 15 Кcaniba

    30 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Китай е на 5 000 години култураидържавност.
    И смятате , че паметта им е къса, катона крадливите кравари, детоне знаят къде е Джорджия да речем....
    Таманският полуостров още ги държи влага!!!
    Виетнам и Корея , китайците са драли заедно с руските инструктори яката.
    Така че, мечтоте ви за китайски Сибир, господа краварски партенки, са неоснователни.
  • 16 Кcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "OMG WTF":

    И от Таански 2??
    Съмнява се.
    Не четете???
    Необразоваността е ценна за чалга съзнанието.
  • 17 OMG WTF

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "OMG WTF":

    Ама къв язовец ти се привижда?аз съм OMG WTF ако не виждаш случайно! а за нуждите на Китай ще говориме др.път
  • 18 Китайски Дракон

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "OMG WTF":

    То и никой не е тръгвал срещу Запада , обикновено Запада е тръгвал срещу Изтока. Изтока се групира и въоръжава за да посрещне потенциална агресия , когато се поизчерпят суровините , и редкоземните елементи. Повод все ще се намери.
  • 19 Бесен Язовец

    28 7 Отговор
    Китайците се подготвят да ударят едно рамо в случай на нужда на С.К това е сигнал към САЩ да внимават в картинката и да си седът в обора и кротко да си пасът!
  • 20 Юпи

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    В момента не могат.Имат големи проблеми в организацията.Могат само срещу държави като Того Гого и Мого които нямат ефективни въоръжени сили.Могат и да унищожат света с ядреното си оръжие по бързо и ефективно от всеки друг.С изключение на Китай всички имат идентични проблеми с личния състав и подръжката на техниката.Война няма да има когато много играчи са силни както е сега.Ще дрънкат оръжие и ще си мерят големината на бутоните но никой няма да тръгне защото икономиките им зависят от това противопоставяне
  • 21 регулировчик

    21 4 Отговор
    Не става дума за СК, а за Иран. Иран тръгна да продава петрол за юани. А, Кадафи и Садам, бяха премахнати след като тръгнаха да игнорират долара и да продават петрол за злато.
    Пък Китай още преди две години заяви, че ще защитава Иран(основен петролен доставчик на Китай) дори с цената на световна война.

    Коментиран от #25

  • 22 Трапер

    2 15 Отговор
    За разлика от САЩ и Русия , които през този половин век си изпробваха оръжие и армия в реален бой на различни фронтове по света, Китай го кара само на сухи тренировки .Ако действително имат
    намерение да се бият с която и да е армия, то би трябвало да се нареди и на населението да се подготвя за евакуация ,запасяване с провизии и т.н.А до този момент няма нищо подобно .Типично за комунистическа страна-трябва отвреме навреме да се надъхва народа.

    Коментиран от #24, #26

  • 23 китайче

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "OMG WTF":

    ... е що Сибир, не може ли Аляска? ... тъкмо ще сме по-близо до големият, американския брат, без когото не можем дори да дишаме!
  • 24 ААА

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "Трапер":

    Така е, Китай не са участвали в голям световен конфликт, от където да почерпят опит , или повод за самочувствие. През ВС. японците са ги мачкали като хлебарки. И все пак 250 000 китайски "работници доброволци" са обърнали хода на Корейската Война срещу САЩ и още 14 държави със страховити имена с мандата на ООН. Та се е наложило САЩ да ги плаши с ЯО , ако преминат в настъпление зад граничният паралел . Всичко тече, всичко се променя. В една конвенционална война Китай би имал убийствен мобилизационен резерв.
  • 25 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "регулировчик":

    И аз съм на същото мнение.

    Малка корекция:
    Причината за войната в Ирак е, че ООН одобрява предложението на Саддам Хюсеин разплащанията по програмата "Нефт срещу храни“, да се извършва изключително в евро. Според много анализатори, точно това беше причината за войната, а повода - уж "химическото оръжия".

    Аналогично на Кадафи, който също договаря експорт в евро.

    Аналогично на Асат - разплащане в рубли и йоани.

    Очаквайте скоро Венецуала, която също търгува петрола в юани.

    Като цяло войните в момента са долар, срешу всички останали, но на вече срещу юана, доколкото най-големите обороти и най-силната икономика е китайската.

    Така, че си коригирайте малко опорните точки за кого се стяга Китай и чии интереси са заложени в бъдещите войни. Битката отдавна може да се каже, че е Запада срещу Изтока, като Западна Европа е само статист в случая, засега без право на глас...засега.

    Коментиран от #29

  • 26 Юпи

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Трапер":

    Нямат намерение да водят война.Но ще покажат възможностите които притежават в ограничен инцидент в пимощ на някой от съюзниците
  • 27 Иван

    3 10 Отговор
    Всички големи отворковци раддващи се на чуждо нещастие на принципа аз съм зле ма ми е кеф като и на другите им е я се замислете малко в случай че стане така както го приказвате да тръгнат срещу САЩ първо-какъв е повода, второ-сещате ли се ако САЩ сещай се и ЕС и съответно и другите цивилизовани държави врътнат кранчето на търговията с Китай за колко време ще се върнат към оризовите ниви като основно препитание? Написано нещо, вие четете вярвате слепешката и не проверявате кое е истина, кое не е и се плюнчите да се правите на велики мислители и да злорадствате на чужд гръб.
  • 28 Трапер

    4 2 Отговор
    Дето се казва “не се знае знае ли се”.Преди години Китай изпадна в конфузна ситуация ,когато руснак при “разходка “с Google Earth откри
    китайските ЗРК насочени към Русия.А тогава се водеха преговорите за газопроводите и двете страни бяха в невиждани дотогава “приятелски”
    отношения.САЩ и Русия това са вечните и най-боеспособни съперници.
  • 29 Azazel

    7 11 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Така ли? А в Европа, като почти всичко се търгува в евро, защо не са ни погнали още...? Китай просто мотивира войската си и то не, защото ще взима страна в евентуална война, а защото е много вероятно да има война на границата му и при американски бомбандировки над С. Корея, ще има огромна, многомилионна бежанска вълна към Китай, в т.ч. корейски военни с въоражение. Плюс това, никой не знае дефектните корейски ракети на къде ще полетят... Иначе, само хора с IQ под 60 могат да си помислят, че Китай има шанс да започне война срещу САЩ, при положение, че те са най-големият пазар за китайски стоки (на стойност близо 500 млрд. долара годишно) и в същото време Китай държи американски дългови книжа на стойност 1,2 трилиона долара... Ако нещо се случи със САЩ или дори просто с американската икономика, Китай ще се върне в каменната ера, така че едва ли има нация на този свят, която повече да желае и да се моли за американското благоденствие.

    Коментиран от #44

  • 30 чингис хан

    6 14 Отговор
    Китай може да бие само Русия,че са съседи.САЩ не са хапка и няма да бъдат в близките 50-100 години за никоя държава.Китай нито има флот,нито самолетоносачи,нито самолети че да уплашат Америка.Бог да я пази.Кога станаха кюмюрджиии,кога им почерня гъза.Бая ориз трябва да излапат за да се доближат поне до САЩ.

    Коментиран от #32, #39

  • 31 КО пише този

    7 0 Отговор
    българин до 30
    "Чингиз хане" знаеш ли че имаш загубена битка и то срещу българи да ти опресня паметта ако си забравил остави китайците ???!!!
  • 32 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "чингис хан":

    Ако се допусне чисто хипотетично една такава война , тя би започнала вероятно с конвенционално оръжие. В момента в който едната страна спечели предимство и изтласка другата , то тя ще използва ядрено оръжие И ДВЕТЕ СТРАНИ СА ЯДРЕНИ. Предвид по мощните руски ядрени ресурси и носители Китай би станал на ядрена пепел , а в най-лошият случай да пострада Сибир. Но няма да го направят никога -В МОМЕНТА В КОЙТО ЕДНАТА СТРАНА СПЕЧЕЛИ НО ЗАГУБИ СИЛИ , ЩЕ БЪДЕ ДОУБИТА И ПРЕВЗЕТА ОТ САЩ , ТРЯБВА ДА СА МАЛОУМНИ ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ. Като най голяма заплаха САЩ посочват именно Китай , съответно за Китай най-голямата заплаха е САЩ . Китай са икономически гигант , но все още военно джудже, съюза им с Русия е жизнено важен.

    Коментиран от #40

  • 33 Kcaniba

    3 15 Отговор
    До всички руски увредени от пиене матрьошки: СПРЕТЕ ПИЕНЕТО в Коневръза! СПЕШНО!
  • 34 Трапер

    2 2 Отговор
    Гост32 не е вярно това което пишеш.Наскоро президента Д.Тръмп в доктрината за национална сигурност на САЩ посочи като най -голяма заплаха руските ядрени ракети.След това е Китай !
  • 35 Алфата

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Я ми "обясни" ти, г-н балкански Язовецо от какво точно те е спасила някоя друга държавна сила? Даже не визирам име на държава в случая. Обясни, че нещо не се сещам?!
  • 36 Спас

    10 4 Отговор
    Хвала на китайската народна армия!!!!! Провокаторите които са нахлули с кравовозите и кравоносачите около свободна и демократична Корея, ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ЗАВИНАГИ ОТ ТАМ!!!!!! Да му мислим ние, защото си нямаме даже войници. Отново ще чакаме БРАТСКА РУСИЯ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ КРАВАРСКОТО РОБСТВО!!!

    Коментиран от #37

  • 37 Йохан Рейл

    3 7 Отговор

    До коментар #36 от "Спас":

    "Свободна и демократична Корея... БРАТСКА РУСИЯ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ КРАВАРСКОТО РОБСТВО"... Спасчо, казвал съм ти да не си спираш лекарствата и за ден, защото виждаш какво става! Едвам те усмирихме днес на "Алабин", пий си сега лекарството и кротувай поне до утре, докато подейства!
  • 38 Гост

    2 1 Отговор
    Китай просто симулира, че прави нещо против северна Корея и това го прави, за да "радва" САЩ. Няма нищо общо с реална подготовка...
  • 39 Юпи

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "чингис хан":

    Китай превземат отвътре /чрез размножсване/Няколко десетки милиона +индииците и други подобни нации след 20-30години Могат съществено да изменят баланса на населението и няма защо да ходят в тундрата ,а там където са парите вСАЩ.Това правят от поне 30години ако не и повече.Която армия ги е завладявала после е претопявана и поглъщана
  • 40 чингис хан

    4 13 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Никой не иска да е приятел с Русия.Китай се задъхва от теснотия и естественото преселение е към безлюдните руски земи.Русия със 130 млн. население,предимно в европейската част не е в състояние да запази тази огромна територия.На всичко отгоре Русия е икономическо джудже и е на път да се превърне и във военно такова.Просто армия без икономика няма.Връзките между Китай и САЩ са много по-добри и силни.Никога не са били врагове,а САЩ помогнаха за освобождението на Китай с разгрома на Япония през ВСВ.Милиони китайци живеят вече поколения в САЩ.А между СССР и Китай имаше многобройни конфликти,които не се забравят лесно.Много по-вероятно е приятелство между богати хора,а не между богат и бедняк.А бедняка е Русия.Гладния и босия е много по-опасен.
  • 41 +-+-+-

    5 0 Отговор
    Като гледам само праха, който вдигат е достатъчен.
    В миналото са пропуснали да завладеят света, защото нищо не е могъл да им предложи.
    Обаче няма да се повторят.
  • 42 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бобо":

    Не знам дали знаеш, но има китайско и китайско. Разлика от небето до земята. Тук се внасят най-голямите боклуци и по тази причина си мислиш, че всичко произведено там е такова. Има първо, второ и т.н. качество. Тук внасят директно брака.
    Нали не си мислиш, че на европейския и американския пазар се продават китайски боклуци като тук?
  • 43 АнтиКравария

    1 3 Отговор
    Клоунът от белия дом да каже нещо по въпроса! Няма ли изказване, заплахи, обиди или друго нещо? Абе що не вземат да правят учения и покрай Шанхай примерно? Ей тъй някъде по китайското крайбрежие. Да покажат мускули. Да съберат евро-гейската пасмина от пудели и да вземат там да се перчат. Ама и едни санкции да наложат на Китай, че не им спазва наложените санкции срещу С. Корея. А де! що така безпринципно постъпват. Значи могат да се ежат на по слабите, но на големите батковци не смеят и само пълнят памперсите. С Путин просто имат късмет, че е умен и мъдър държавник. Ако беше някой по-кибритлия да ги е насмел всичките. Щяха да видят те едни санкции и едно гъбаркане. На крака щяха да ходят в Москва да се молят да спре да ги .бе!
  • 44 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Azazel":

    "А в Европа, като почти всичко се търгува в евро, защо не са ни погнали още...?" Дали ще ти се отдаде да зададеш по-тъп въпрос? Опитай!

    Малко данни за Китай за 2016:

    Износ: 2,06 трлн. $, съответно:
    - Азия: 1 трл.
    - Европа, без Русия: 352 млр.-
    - Северна Америка: 463 млр. от които САЩ 386 млр.
    Останалите няма да ги коментираме.

    Внос: 1,32 трлн. $, както следва:
    - Азия 640 млр.
    - Европа 255 млр.
    - САЩ 165 млр.

    Така сега обратно, САЩ:

    Износ: 1,42 трлн. $, съответно:
    - Азия: 438 млр., от които Китай: 116 млр.
    - Европа, 307 млр.
    - Северна Америка(Канада и Мексико): 544 млр.
    ...

    Внос: 2,2 трлн. $, както следва:
    - Азия 989 млр., от които Китай: 385 мрл.
    - Европа 484 млр.
    - Канада + Мексико: 610 млр.

    Следващият коментар е в твой стил:
    Въпреки, че САЩ са държавата с най-голяма износ, по-скоро ми се струва, че всъщност Китай има нужда много повече от мир в Азиа, отколкото от САЩ. От друга страна консуматорското общество на САЩ са тези, се нуждаят от продукцията на Азия, а все пак това общество и институции държат почти 13 трлн. от дълговете на САЩ, а Китай едва 1,3 трлн.

    Да разглеждаш САЩ изолирано от всички останали, да ги обожествяващ и да мислиш, че без тях всички са загубени за някои хора явно е религия. За мен е просто заблуда!

    Коментиран от #48

  • 45 теленце

    2 0 Отговор
    Теа им стига да им дадът по 2торби пълни с гайки 19ки и по 2 прашки.....тежко им на нарочената страна
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Azazel

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Да ти напомня ли ефекта на доминото, който се случи в цял свят, след ипотечната криза в САЩ преди 10 години? Хайде, сега се опитай да си представиш какво ще се случи, ако в САЩ не просто няколко хедж фонда останат без ликвидност, а държавата влезе във война, при това с един от водещите си търговски партньори... Ясно е, че нямаш толкова мозък, за да си представиш какво ще се случи, това не е като да копи-пействаш някакви статистики от интернет, без и грам да разбираш смисъла зад числата, но... Огромен спад на потреблението и масови фалити, хиперинфлация, мораториум върху дълговете, конфискация и одържавяване на частни имоти и активи и т.н. Първо в САЩ и Китай, а с ефекта на доминото - и в целия останал свят. Но икономическата криза ще е десетки пъти по-страшна от тази отпреди десет години. Слава богу, като изключим няколко държави като С. Корея, Венецуела и т.н., останалата част от света и най-вече големите - САЩ, ЕС и Китай, се управляват от сравнително разумни политици, които не се противопоставят един на друг на принципа на фенове на Левски и ЦСКА, като вас - лумпените във форума на факти, които сте готови да ги вкарате във война, все едно ще я гледате по телевизията от друга планета..., така че те никога няма да си позволят такъв сблъск.

    Коментиран от #49

  • 49 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Azazel":

    Ооооо, нарастна ти IQ-то чучвствително?!

    ... от елементарни разсъждения, като "Ако нещо се случи със САЩ или дори просто с американската икономика, Китай ще се върне в каменната ера", до това да ми говориш за хедж фондове и ликвидност?!

    Че кой ти го отрича, написаното в последният пост?!

    Това което ти казвам е, че доминацията на САЩ приключи и вече не може да прави каквото си иска, както беше 90-те години. Китай просто в момента им напомня, защото и те все още не могат да свикнат. Ще свикнат.

    Ти беше човека, според който Китай са едва ли не тотално зависим от САЩ? Само че не ти допадна обратната логика, май? А именно, че САЩ са не по-малко зависими от Китай? ... или нещо друго се крие зад copy/paste числата, разбирачо?

    "те никога няма да си позволят такъв сблъск"
    ДА! Съгласен съм. Просто САЩ ще си свият знамената и ще се кротнат в Америка, но не защото са победили, а защото са ги накарали.

    Прав си, че Светът е бил поставен в прекалена зависимост от САЩ, но това вече е осъзнато и вече има достатъчно силни опоненти, които да прекратят тази зависимост. Доларът тепърва ще бъде изместван от позициите си на световна валута, точно за да се избегне ефекта на доминото при евентуалното спукване на балонът.

    .... или си на мнение, че САЩ ще продължат да са водачът, а Светът да е еднополюсен?

    Какво ще стане според теб? Естествено, че няма да има война, но какво ще стане? Какъв ще е развоят? Давай, пиши....то това ще стане тази или следващат

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Azazel

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Нещо, когнитивен дисонанс ли имаш, какво ли, но къде в тази статия (или някъде другаде) видя Китай да "напомня" нещо на САЩ?... Президентът казал на военните да повишат бойната готовност и да се готвят за война... Това е съвсем тривиална мотивационна реч, която и нашите президенти повтарят на Гергьовден почти всяка година... Но тук всички вадите речта от контекста и си я използвате да доказвате тези, които нямат никаква връзка с нея... С нито едно свое действие Си Дзинпин не е показал, че търси или очаква някаква конфронтация със САЩ, напротив, старае се всячески да им угажда и, ако прочетеш статията по въпроса от няколко часа по-късно, ще видиш, че Китай са уважили искането на САЩ - да затегнат санкциите срещу С. Корея. Светът, уви, е все още еднополюсен. ЕС имаше реален шанс да промени това, но след Брекзит, този шанс пропада. Китай най-вероятно ще промени нещата, но след 10-на години. Може би и Индия, но след 20... Какво ще стане на Корейския полуостров не съм врачка - да кажа, но, ако има военна операция, САЩ ще са я консулирали и координирали с всички съседни страни (в т.ч. Китай) и ще продължи много кратко. Представям си я по-скоро като ударите срещу Югославия или като Пустиня буря - масирани удари по военна и стратегическа инфраструктура, с минимални цивилни жертви.

    Коментиран от #52

  • 51 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    ...
    Какво ще стане според теб? Естествено, че няма да има война, но какво ще стане? Какъв ще е развоят? Давай, пиши....то това ще стане тази или следващата година. Ще сме свидетели на прогнозата ти!

    Твоята логика поставя на пиедестал САЩ, като безспорен доминант в световен мащаб, с който всеки трябва да се съобразява.

    Моята е, че освен във военната сфера, където САЩ са в патова ситуация с няколко силни опонента, без значени от евентуалните съюзи, то вече са и губещи икономическото си превъзходство в световен мащаб.

    Мислиш ли, че следващият БЕЗСПОРЕН икономически световен лидер, ще се съгласи да продължи поема риска за икономиката си на валута, върху която няма пряко влияние или че няма да наложи собствена валута? ... връщаме се пак на това което писах в първият си пост: Долар v/s юан!!!
  • 52 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Azazel":

    "Светът, уви, е все още еднополюсен. ЕС имаше реален шанс да промени това"?! ... ХАХАХАХА
    Пич, големи глупости пишеш! "Сложните" думички които използваш не кореспондират с мисленето ти. Не си си струва да ти отговарям дори!...остани си там!
    Лека!

    Коментиран от #55

  • 53 гост

    0 0 Отговор
    ... Sorry, спрях да чета след цитираната ти мисъл..., но
    СЪГЛАСЕН СЪМ с продължението!
    ...тоест, САЩ ще се съобрази с останалите, а не те с него, както ставаше досега, нали?!
    ТОВА Е! Светът вече не е еднополюсен! ;)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    като толкова много се пънеш за двуполюсния свят с китаи от едната страна и сащ и съюзници от другата,я ми кажи за една търговска марка на китаи наложена на свободния пазар?не се сещаш нали.когато китаи изгради такава или по-скоро стотици такива може да претендира да е част от някакъв полюс до тогава ще са черноработниците дето са им дали прекалено много работа.възможно е това да се случи ,но може и да не се .процесите на забогатяване в китаи ще предизвикат центроубежни сили и може да повредят или дори да срутят модела.много е трудно да имаш пари ,а да нямаш власт и да си доволен.развитието на китаи в момента е удобно за всички щото китаи е сравнително мирен и 1,5 млрд. човека си стоят на мястото,но както казах ситуацията може да стане много различна щото модела е динамичен и то много!

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Я пак помисли? В какво Китай е номер едно производител и износител, знаеш ли?

    Huawei, Xaomi, Lenovo (купило IBM 2004/2005 и изместило IBM като търговска марка за персонални компютри)

    https://tctechcrunch2011.files.wordpress.com/2017/02/screenshot-2017-02-06-12-51-53.png

    Дори ако изключим милиардният китайски пазар, където Huawei дори не са първи, то извън Китай позициите са им:

    https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/NBqA86loCZY4CBlN1kaONZlB_0M=/800x0/filters:no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/9186577/Screen_Shot_2017_09_06_at_14.37.05.png

    ... а, ...какво стана, продажбите дори били са дори по-добри от тези на Apple в едни период?!

    https://money.bg/business/7-kitayski-marki-sa-v-top-10-pri-smartfonite.html

    http://www.economic.bg/bg/news/7/naj-prodavanite-smartfoni-prez-dekemvri-2016-g.html

    Какво повече да ти говоря?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания