Last news in Fakti

6 Януари, 2018 10:53 2 129 18

Макрон: Няма шанс Турция да влезе в ЕС!

  • турция-
  • франция-
  • ес-
  • членство-
  • ердоган-
  • макрон

Турция да забрави за ЕС

Макрон: Няма шанс Турция да влезе в ЕС! - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон подчерта, че няма перспектива някога Турция да стане част от европейското семейство, съобщи Би Би Си. Държавният глава се срещна с турския си колега Реджеп Ердоган в Париж.

Макрон заяви, че една от основните причини за това са различията между Брюксел и Анкара по отношение спазването на човешките права. След опита за военен преврат в Турция бяха предприети масови чистки на всички нива в държавата и много хора попаднаха в затвора.

Турският президент Реджеп Ердоган от своя страна каза, че страната му е уморена от непрестанните преговори с Европейския съюз за присъединяване. Ердоган смъмри и френски журналист по време на съвместната пресконференция с Макрон.

Журналистът попита Ердоган дали Турция е изпращала оръжия в Сирия. Президентът го обвини, че е член на гюленистката организация, която беше обвинена от Анкара за организирането на опита за военен преврат през 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    27 10 Отговор
    Може да е лош Ердоган за всички, и аз не съм му фен,обаче за турците той е добър. Нали това е целта на политиката, да правиш всичко за народа, да не се огъваш пред никого ,особено ако става дума за Брюксел с неговите идеи за трети пол и др.изродски директиви. Особено ми хареса,когато каза на уволнените държавни служители- Отивайте да работите в частния сектор. Това много боли на тези държавни търтеи,цял живот залепени зад бюрото , а нашите някой ще ги съкрати ли най накрая...

    Коментиран от #9

  • 2 Боримир

    12 9 Отговор
    Тоя баболюбец вчера се целува с Ердоган ама Турция не им дреме за разпадащия се ЕС.
  • 3 Хасан

    15 16 Отговор
    На Турция много му пука за ЕС...Турция никога няма да приеме такива неща като гей бракове! ...Там също имат гейове ,но му казват да се определи .дали ще е мъжко или женско и така му дават лична карта

    Коментиран от #5, #6, #17

  • 4 Европеец

    16 11 Отговор
    Ердоган се държи нецивилизовано,просташки,нагло и нахално!Иска да върне Турция и Света 100-200години назад за да се чувства величествено,като Султан!Няма как да стане и изолацията,която предстои ще го вкара в релси!:):):)За да плюеш по САЩ и ЕС трябва да си пълен Идиот или поне Дебил!:):):)

    Коментиран от #7

  • 5 Актьор МАНАФ

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Като голям разбирач откъде иде аджеба тая Константинополска /истанбулска/ конвенция за третия пол?Каквото и да пишеш всички в тоя сайт знаят какъв си.Само в тоя сайт пишат са любимата ти страна другите медии много не ги отразяват турчолята.
  • 6 Актьор МАНАФ

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ще почне да му пука като го отрежат всички, ще реве на умряло това е типична турска черта,Ама няма да има кой да го чуе.
  • 7 Хасан

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "Европеец":

    ”Да плюеш по ЕС и САЩ”...това показва робското ти съзнание..Да се подчиняваш на силните на деня!..Докато Турция си гони своите интереси ...Сащ инвестира милиарди в войната в Сирия и няма възвръщаемост...Целта му беше да се създаде прозападна Сирия ,да се колонизират национслните богатсва на Сирия ,да го поробят кредити.
  • 8 Хасан

    4 7 Отговор
    Хайде ..по.скоро да признаеш третия пол..Европа тебе чака...ей така е като сляпо се подчиняваш ..рано или късно ще искат и задните ти части
  • 9 Azazel

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "соросоидни кърлежи":

    За кои турци е добър - за тези 50 хиляди души, които бяха арестувани след онзи УЖ опит за преврат или за тези близо 150 хиляди, които бяха уволнени заради ПОДОЗРЕНИЯ за връзки с движението на Фетхуллах Гюлен?! За хилядите хора, сред които - журналисти, деятели на културата, служители от сферата на образованието и полицаи, които гният по затворите с измислени присъди или в очакване на такива...? Защо някой път не отидеш на екскурзия там и току виж ти излезе късмета - да те арестуват и теб по някакви скалъпени обвинения, та да полежиш в някой турски затвор, където да понаучиш повече за третия пол, пък после ще видим на Ердоган или на ЕС ще се молиш за помощ...
  • 10 гост

    2 6 Отговор
    в Тувция беше забранен преврата илиподобни неща,след опита е нормално да ги пращат в затворите щото нарушили закона,така биха правили и в другите държави,само в България не важи това щото няма правосъдия,вместо да се бъркате на турските вътрешни работи оправете си държавата щото скоро част от нея ще стане турска,аз съм турче но не искам турция ,
  • 11 Хасан

    5 3 Отговор
    Уволнени от държавна работа ,що да е престъпление?...Иди в частния сектор...Военен преврат е престъпление по западноевропеските закони...
  • 12 Истината

    3 0 Отговор
    Някой да е гледал цялата пресконференция без преиначени преводи?
    Четейки статията, малко ми прилича, да се пише, че кравата се състои от рога и копита..

    Коментиран от #13

  • 13 Azazel

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Ти пък, някой ще е гледал пресконференцията... Повечето хора, дето коментират тук, дори статията не четат, а само заглавието и коментарите, a ти искаш да са гледали пресконференция, че и без превод... Зачети се малко в коментарите и ще видиш, че повечето от тях и български не знаят на ниво, повече от 6-ти клас, ти за чужди езици питаш...
  • 14 Диди

    3 1 Отговор
    На конференцията,Ердоган сравни журналистът с терорист.Макрон каза,че ЕС предлага на Турция икономически споразумения,но не влизане в ЕС.Ердоган води диктаторска политика в Турция.Европа няма да се съобразява с такава политика. А що се отнася до гейове и лесбийки в Турция,то тези са преследвани и изтезавани,също като в Русия.
  • 15 No fes no problem

    4 3 Отговор
    Никакви фесове в Европа.Ако искат влизане първо да приемат християнските ценности. За ислямисти пещерняци мястото е в Азия.
    Макрон им го каза културно но ясно.
  • 16 Наско

    4 2 Отговор
    Ердоган търгуваше с терористите и ги въоръжаване. И когато журналисти го разкриха той ги вкара в затвора. Ето това е той един алчен вманиачен за власт ислямист диктатор. Няма как такъв боклук да е желан в Европа.
  • 17 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    ТЕ КАТО СЛОЖАТ ЧАРШАФИТЕ
    И НЕ МОЖЕШ ДА ГО РАЗБЕРЕШ КАКВО Е
    ДАЛИ МЪЖ ИЛИ ЖЕНА
    ИЛИ НЕЩО СРЕДНО
  • 18 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БРАВО МАКРОН
Новини по държави: