6 Януари, 2018 20:15 2 167 11

Мигрантите са увеличили престъпността в Германия с 10%

  • германия-
  • мигранти-
  • престъпност

За две години, между 2014-а и 2016-а, в Германия са регистрирани с десет процента повече престъпления. 92 процента от тях са дело на бежанци. Това сочи анализ на група криминалисти, поръчан от германското министерство на семейството, съобщи БНР.

Данните бяха публикувани в навечерието на предстоящите следващата седмица преговори в Берлин за съставяне на ново правителство. Консервативният блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц сядат утре на масата за преговори за подновяване на голямата коалиция в Германия. Една от основните теми на предстоящите сондиращи разговори е бежанската политика. Именно отношението към вълната мигранти в Германия през есента на 2015 г. до голяма степен определи изхода от парламентарните избори в края на септември, а те показаха сериозен спад в доверието за управляващата коалиция и легитимираха предизвестения възход на крайната десница, която днес е трета политическа сила във Федералната република.

Мигрантският проблем раздели обществото, а нивото на престъпност сред пристигналите бежанци уплаши дори полицията, която в новогодишната нощ в Кьолн преди две години се опита да скрие масовите сексуални посегателства срещу жени, извършени - както се оказа - предимно от млади мъже от Северна Африка. Точно те се оказаха и във фокуса на анализа, който тази седмица оповести проф. Кристиян Пфайфер, ръководител на екипа криминалисти: "Прави впечатление, че престъпленията се извършват предимно от млади мъже на възраст между 15 и 30 години. Освен това става дума за мигранти, които нямат никакъв шанс да получат закрила в Германия. На тях от самото начало им е ясно, че са нежелани и че няма как да останат тук."

Според криминалистите това е предпоставка за агресивно поведение, защото тези мъже са инвестирали не малки суми за своя нелегален път към Европа, а надеждите им за по-добър живот са попарени. Обяснимо е, че търсят отмъщение и е обяснимо, че насочват омразата си към местното население, което ги посреща с подозрения. Нелегалният престой в Германия освен това се финансира единствено чрез престъпна дейност - от дребно джебчийство до търговия с наркотици.

Основният извод в анализа на криминалистите е, че икономическите мигранти от Северна Африка, предимно от Алжир, Тунис и Мароко, извършват значително по-често криминални престъпления в сравнение с бежанците от Сирия, Ирак и Афганистан, които заради перспективата да получат закрила в Германия полагат усилия да се интегрират в обществото.

Важна стъпка в интеграционния процес, според проф. Пфайфер, е възможността за събиране на семействата на бежанци, които са получили временно право на пребиваване в Германия. "Колкото повече жени има в семейството, толкова по-цивилизовано се държат мъжете", казва той.

Правото, роднини на бежанци с временен статут също да получат убежище в Германия, е един от щекотливите въпроси, които ще разискват консерваторите на канцлера Меркел и социалдемократите на Шулц от утре. Това право в момента е отменено, но срокът на забраната изтича през март. Ангела Меркел трябва да се съобрази с мнението на консервативните си партньори от баварския ХСС, които са категорично против събирането на семейства на бежанци с временен статут отново да бъде разрешено. Социалдемократите пък категорично настояват, действащата в момента забрана да бъде отменена.

Пфайфер обаче вижда още една възможност, която политиците трябва да използват - програмата за доброволно връщане в родните страни. Миналата година 21 хиляди души са били екстрадирани от Германия: "Тази програма за сега не функционира така, както би ни се искало, защото държавите, от които идват икономическите мигранти, не искат да приемат гражданите си обратно. Но има и още нещо - след като тези хора нямат право да останат в Германия, ние можем да им предложим по-добра перспектива в родината им".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    31 6 Отговор
    Ма моля ви се! Кви са тия расистки изказвания? Няма такова нещо. Меркел да земе да арестува тия криминалисти-расисти на момента! Да не създават отрицателни отношения към бежанците. Тия криминалисти да ги осъдят направо на доживотен. На тяхно място направо да назначават от бежанците. Немците вън от полицията.
  • 2 Математик

    14 6 Отговор
    Немците започнаха да смятат,като комунисти дет четат Евангелието!:):):)92% от престъпленията са извършени от Мигранти,а с 10% са нараснали общо престъпленията.:):):)Явно акъла на немеца му идва по—късно от необходимото!:):):)

    Коментиран от #4

  • 3 Нерон

    24 4 Отговор
    А добрутро!
    А Вие какво очаквахте?
    Да се намали ли? ха ха ха !
  • 4 Статистик

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Математик":

    Явно ти четеш статията като... комунист - Евангелието... В статията ясно е написано, че става дума 92% от споменатите 10% увеличение, не от всички престъпления.
  • 5 Физик

    17 2 Отговор
    И все пак то се върти , колелото
    Немеца има много акъл , Надявам се скоро да го ИЗПОЛЗВА
  • 6 толерастията е вредна

    21 2 Отговор
    Таз година 10 догодина 110%.....ако изобщо Меркел Пропаганден машинен позволи да разберем реалния мащаб на бедствието!
  • 7 Математик

    7 2 Отговор
    Ако 9% от престъпленията са на Мигранти,излиза че Немците са чудовища,а Мигрантите са хрисими чеда на Алах!:):):)Някой вярва ли на това изчисление?:)Освен ако не се казва Меркел?:)

    Коментиран от #8

  • 8 Нерон

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Математик":

    Нещо ти куца математиката, я опитай пак.

    Публикувано във факти.бг: За две години, между 2014-а и 2016-а,
    в Германия са регистрирани с десет процента повече престъпления.
    92 процента от тях са дело на бежанци.

    Не 9% а 92% са дело на бежанци
  • 9 гост

    3 0 Отговор
    ... то така е написана статията, че всеки може да си я тълкува както иска. И #2, и #4 , и #8 сте прави сами за себе си.

    Възможно е и 92% от всички престъпления, вкл. и 10% увеличение, но също така е възможно 92% от увеличението, тоест от 10 %.

    Във вторият вариант обаче има уловка. Ако 92% от увеличението на престъпленията са дело емигранти, то какъв е процента от основата и всъщност какъв е тренда в престъпленията като цяло? То е ясно, че накъдето се премести тежестта от центъра на 50%, натам се накланя и везната. Все пак трябва да се отчете и съотношението на едната и другата маса.... в крайната сметка може да се окаже, че 1/100 имигранти в общият кюп, генерират на 10 пъти, а 100 пъти повече престъпления.

    Точно това е показателното! Но не го пишат по този начин, а по-възможно най-завоалираният и объркващ.
  • 10 факт

    6 0 Отговор
    И ЩЕ ВДИГНАТ РАЖДАЕМОСТТА НА ГЕРМАНКИТЕ ДВОЙНО
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Ами тия бежанци да ги взима Канада. За справка - другата статия.
Новини по държави: