7 Януари, 2018 11:29 818 3

Тръмп подкрепя преговорите между Пхенян и Сеул

  • северна корея-
  • южна корея-
  • преговори-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Ким Чен-ун: Външни сили да не се месят на Корейския полуостров

Тръмп подкрепя преговорите между Пхенян и Сеул - 1
Снимка: БТА/АП

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази задоволство от възобновяването на преговорите между двете Кореи.

"В подходящия момент ще се включим в тези преговори, които се възобновяват след две години изострено напрежение заради три ядрени опита и множество ракетни тестове на Пхенян“, разкри от президентската резиденция в Кемп Дейвид – Доналд Тръмп .

Той дори изрази надежда, че преговорите ще продължат и след Олимпийските игри в Южна Корея през февруари, предаде АП.

Самият Тръмп не изключи възможността да седне да преговаря с Ким Чен-ун.

„Северна и Южна Корея не трябва да бъдат свързвани само от миналото, важно е да се подобрят отношенията между Сеул и Пхенян и постигне пробив по въпроса за обединението“, заяви Ким Чен-ун цитиран от държавната агенция на пхенянски режим.

Севернокорейският лидер също така е подчертал в изявлението си, че за подобряването на отношенията между Северна и Южна Корея са нужни усилията и на двете страни. Според него, корейският проблем е вътрешен за двете държави и в неговото решаване не трябва да участват външни страни.

В новогодишното си обръщение лидерът на КНДР Ким Чен-ун обяви готовност да изпрати севернокорейските спортисти да участват в зимните Олимпийски игри в Южна Корея.

В отговор на това президентът на Южна Корея Мун Дже-ин възложи на правителството си да започне подготовка за преговори с КНДР за нейно възможно участие в тази олимпиада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕ

    1 3 Отговор
    А ТУЙ ДЕТО се бие в гърдите като БАБУИН, Е РЕАКЦИЯ НА КУХ ШЕБЕК. КАКТО И ВИЕНЕТО НА БЯСНОТО КУЧЕ, И ТОЙ СИ ПОДВИ ОПАШКАТА. СЕВЕРНЯКА КАКВОТО РЕШИ ТУЙ ЩЕ БЪДЕ. МЪЖКАР МОМЧЕ. ЕВАЛА.А нашият президент и премиера се губят въобще на терена. - тихи като беззвучни-съгласни и анемични икономични, корупционно - КРИМИНАЛНО административни, загниващо воняща нетърпими.
  • 2 onq s konq

    1 2 Отговор
    Омекна му перчема на рижавия като видя навирените ракети на корееца.
  • 3 Трапер

    1 0 Отговор
    След Олимпийските и Параомпийските игри в Ю.Корея ще има общи военни маневри с армията на САЩ.Според генерал Матис не е изключено да започнат и по-рано.Коня на оня разбра ли!?