8 Януари, 2018 10:39 2 479 3

Гърция приема ново име на Македония

  • македония-
  • име-
  • гърция

Гръцките власти са склонни да приемат Нова Македония

Властите в Гърция са готови да приемат идеята за ново име на Македония, съобщи „Антена“.

Според гръцките медии правителството е готово да приеме името Нова Македония. Позицията е била изразена от партията „Независими гърци“ на Панос Каменос. Партията е коалиционен партньор в правителството на премиера Алексис Ципрас.

Гърция блокира членството на Македония в ЕС и НАТО, заради несъгласие с името на страната. Властите в Македония вече изразиха готовност да си променят името, за да улеснят членството си в международните организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    14 5 Отговор
    Никакво членство на тия смешници. Не че този Европейски Съюз е нещо, което много си заслужава, но тези гадове с промити мозъци, които години наред тероризираха собствените си граждани, само защото са с българско самосъзнание трябва да разберат, че така не става ! Като са такива патриоти и са толкова сигурни, че са македонци по произход, защо ще се отричат от името си ? Долни продажници и майките си ще сменят за членство някъде си - вън тази измислена от комунисти държава от каквито и да е членства !
  • 2 КАСАПИНА

    9 0 Отговор
    Освен промити мозъци има и моно шиптъри не ни трябват повече мюсюли имаме си достатъчно
  • 3 Пешо

    2 7 Отговор
    Аз пък съм ходил в Македония и хората са много дружелюбни и мили!
Новини по държави: