Last news in Fakti

8 Януари, 2018 15:18 1 492 0

Тереза Мей готви чистка в Лондон

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • борис джонсън-
  • джеймс броукъншайър

Британският министър за Северна Ирландия побърза да подаде оставка

Тереза Мей готви чистка в Лондон - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър за Северна Ирландия Джеймс Броукъншайър подаде оставка по здравословни причини, предаде ВВС, като се позова на говорителя на премиера Тереза Мей. През идните седмици той ще се подложи на сериозна операция заради проблем с десния си бял дроб.

Броукъншайър оглавяваше усилията на британското правителство за възстановяване на самоуправлението на Северна Ирландия след провала на споразумението за подялба на властта в британската провинция между юнионистите и католиците преди една година.

Новината за оставката дойде в деня, в който премиерът Мей ще направи промени в правителството.

Очаква се водещите министри, включително тези на външните министри Борис Джонсън и за Брекзита Дейвид Дейвис, да запазят своите постове, отбелязва ВВС.

Тереза Мей готви чистка в Лондон

Медията посочва, че целта на премиера е да укрепи властта си преди началото на новата, ключова фаза от преговорите за излизането на Лондон от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: