Last news in Fakti

9 Януари, 2018 15:50 3 088 4

Някой отваря кутията на Пандора на Балканите

  • хърватия-
  • балканите-
  • словения

Притеснение около спора между Хърватия и Словения

Хърватия може отново да отвори кутията на Пандора на Балканите. Това заяви членът на Европейския парламент Алой Петърле, цитиран от B92.

Петърле визира решението на Арбитражния съд за морската граница между Словения и Хърватия.

„Решението беше взето преди 6 месеца, а все още не се спазва. Виждаме как международните закони не се спазват, а същото време отново се появяват политизация и национализъм.

Кутията на Пандора отново може да бъде отворена на Балканите, което ще засегне европейската интеграция на страните от западните части на полуострова. Трябва да действаме, за да може това да не се случи“, заяви Петърле, който е бивш словенски премиер.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер вече заяви, че решението на въпроса засяга целия ЕС. В момента текат преговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 7 Отговор
    Кой има полза от това.....мммм нещо не се досещам,кой се опитва да разедени ЕС и НАТО!
  • 2 фантаст

    10 0 Отговор
    На Балканите винаги сме били на принципа-пре*би другарче! Май трябва да се осъзнаем, докато е време. Отношенията ни трябва да се основават на взаимната изгода. Стига вече с тези исторически комплекси, сърбите ни цакали, македонците ни взели историята- не че не е вярно. Но ако се абстахираме от тези неща може да направим нещо по-добро. То че ще ни пречат Великите сили, ясно! Ама с малко разум може и да стане.
  • 3 Митю

    1 0 Отговор
    Е да де,с малко сме
    И па не става...
  • 4 бай ПЕТЪР ХИТРЕЦА

    1 0 Отговор
    Ааааа не ние пак ще ги пре.акаме, ние сме по гяволи от гявола.
    Тва е в гена ни. Честност.........ъъъъъ ммммммииии нема таково животно.
Новини по държави: