Last news in Fakti

10 Януари, 2018 18:29 1 656 11

САЩ са готови да преговарят със Северна Корея

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Доналд Тръмп разговаря с президента на Южна Корея

САЩ са готови да преговарят със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за преговори със Северна Корея, съобщи Ренхап.

Тръмп имаше телефонен разговор с южнокорейския президент Мун Чже Ин. Той е подчертал, че Вашингтон е готов да преговаря с Пхенян „в точното време и при подходящите условия“.

Очаква се в бъдеще да бъдат проведени консултации относно последните преговори между Южна Корея и Сеул. На тях се взе решение да бъде възстановена горещата телефонна линия между двете страни, а Пхенян обяви, че ще изпрати свои спортисти на Зимните олимпийски игри.

Това е бил вторият разговор на Тръмп и Мун през последната седмица. Самият президент на САЩ вече приветства преговорите между Северна Корея и Южна Корея. Това бяха най-висшите преговори между двете страни през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    2 12 Отговор
    Какво да преговарят?
    Да нападат! Те са най-мощната военна държава в света. Успеха им е гарантиран. Атаката ще премине без загуби срещу тези неграмоти, бедни и недояли корейци. Най-много щатите да намалеят с 10-15. Нали си има 51. За какво са им толкова много?

    Коментиран от #5

  • 2 onq s konq

    5 16 Отговор
    Нещо се опитваш да правиш помен с чужда пита май!И преди да бързаш да отписваш американски щати,попитай руснаците от бившия СССР как понесоха загубата на цяла Източна Европа и на ред други републики,та се превърнаха в една бедна и смалена до неузнаваемост Русия!Като се има в предвид,че това не бяха техни територии а ЗАВОЕВАНИЯ,докато в случая ти говориш за исконна американска земя!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 на коня под опашката

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Бедна и смалена до неузнаваемост! Абе ти пак си пасал от веселата тревица!
  • 4 Млад агитатор☭★

    9 2 Отговор
    Ок, чакаме... Обаче да не се забравя че света съществуват Русия и КНР освен САЩ...
  • 5 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Еййййй, не можете да разберете като че ли сарказма на човека, та пишете минуси. Плюса е от мен.
    Крайно време беше Тръмп да слезе на земята и да спре да приема сигнали от КОРАБА МАЙКА. Преговорите за деескалация са единствения нормален изход от ситуацията. Така или иначе краварите постигнаха целта си вече си продадоха оръжията след като създадоха напрежението там и могат да си седнат на задниците.
    Пита се обаче къде ще се създаде следващия проблем, където ще има нужда да се купува американско оръжие???????
  • 6 Любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Човече какво пушиш? Искам и аз от същото, а Русия е държавата с най-голяма територия в света към настоящия момент.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Любопитен":

    Пуша "Шарена карелия",но не обичам да ме муфтят.Написах ясно и точно не "МАЛКА", а "СМАЛЕНА" В СРАВНЕНИЕ С БИВШИЯ СССР след като остана без 45 годишния си роб Източна Европа и още "некои Републики".А това беше едно от ОСНОВНИТЕ Й ПЕРА ЗА ПЕЧАЛБА,защото чрез забрана за отворена търговия със Запада си реализираше долнокачествените стоки на цени които тя си определяше.Да-най-голяма е по територия,но има населеност едва 8,6 души на кв.км,срещу цели 65 в БГ!И понеже 77% от територията й се казва "Сибир" където е кофти място за живеене,затова и богатите руснаци/САМО/ си закупуват имоти в БГ и по целия свят за постоянно пребиваване.Ще завърша с това,че 35% от парите на руските домакинства се държат "само" от 110 милиардери,а статистически убийствата в Русия са два пъти повече от тия в САЩ- 9,7 към 4,7 на 100хил. души/за сравнение в БГ са 1,6...Аре жив и здрав и вместо да ме питаш кво пуша,наизустявай прочетеното!
  • 9 Гостът

    1 1 Отговор
    Лошото при преговори със САЩ е,че те не преговарят те поставят условия.
  • 10 бай село

    0 0 Отговор
    Не можах да разбера Южна Кория и Сеул за какво са преговаря ли?
  • 11 Ха добър ден

    0 0 Отговор
    ПОБЕДА .