Last news in Fakti

11 Януари, 2018 17:20 3 992 31

САЩ правят нов танк, по-добър от руско самоходно оръдие

  • сащ-
  • танк-
  • оръдие

Танкът ще бъде изключително маневрен

В най-близките няколко години САЩ възнамеряват да произведат прототип на лека високомобилна бронирана машина за огнева поддръжка (MPF) на пехотата, която не само ще надмине качествата на конкурентното руско противотанково оръжие „Спрут-СД”, но дори и ще промени хода на бойните действия на сушата. Това пише в National Interest експертът Крис Осбърн в публикацията си Army Plans Prototype New Light Tank To Keep Pace With Russia, пише Блиц.

Изданието цитира зам.-началника на щаба на американските Сухопътни войски Рики Смит. Той не конкретизира масата на машината, но акцентира на оптималното съчетаване на мощ, мобилност и способност да оцелява. Според американски висши военни, машината ще надмине абсолютно всички руски образци. Освен това се набляга на способността за бързо прехвърляне. National Interest пише, че разработката на прототипа е предизвикана от признанието, че M1 Abrams, който е основен боен танк на САЩ, не винаги може да осигури на пехотата огнева поддръжка поради голямата си маса и ограниченията в маневрирането.

Американските военни поставят изискването техният „лек танк” да надмине качествата на руското самоходно противотанково оръдие „Спрут-СД" 2С25, което стреля със 125-мм снаряди и има маса 25 тона. Очаква се окончателните договори за разработка на прототипите да бъдат сключени през 2019 г., като първите образци да бъдат създадени през следващите 14 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    56 12 Отговор
    Американския самоходнооръдиетанак едва ли ще впечатли с нещо ново освен с изключителна неефективност!

    Коментиран от #20

  • 2 незнайко

    37 6 Отговор
    Тея още на танкове ли си играят ?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    40 6 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Е..ти пък , нали уж кацнаха на луната ?
  • 4 незнайко

    25 5 Отговор
    Сега дочетох статията, 25 тона това си е бронетранспортьор, а не танк !!!

    Коментиран от #9

  • 5 Мдааа

    33 3 Отговор
    Ще бъде мноо як Ще има туй Ще има онуй Ще бъде такъв Ще бъде онакъв .Ще излапа много пари.
  • 6 Баче Кико

    27 3 Отговор
    Чудя се този танк колко време ще устиска у сиганската маала,на атака с брадви с цел разпарчетосването му за скрап.
  • 7 Дакел

    27 4 Отговор
    Е това не може да бъде. Хем имаш най-добрият танк в света, а ще правиш по-добър от противниковия. Или съм много тъп или е "всичката мара втасала". Явно съм много тъп.
  • 8 onq s konq

    6 35 Отговор
    Кога щте ви дойде ума бе русконаклонени!...Тая машина след като е афиширана за "ПО-ДОБРА" от руския аналог,просто няма място за съмнение,при положение че янките имат 10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ ОТ РУСНАЦИТЕ!Верно че безспорно ще влезе на въоръжение в Западната пехота и ще допринесе с необходимия ефект в баланса на силите,но основното е,че ще УСВОИ СВЕТОВНИ ПАСАРИ,ЗА ДА НЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА РУСИЯ ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ИЗНОС НА СВОИ ОРЪЖИЯ!...което в крайна сметка е удар по руската икономика и предпоставка за ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС НА ПУТИН!

    Коментиран от #10, #11, #13, #15, #22, #31

  • 9 Анонимен

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Напълно оправдаваш потребителското си име с този коментар!
  • 10 Анонимен

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Оня с Коня, като се ядосаш и ти се връща правописа, май?
    Явно здраво си налапал оня под коня...

    Коментиран от #18, #26

  • 11 Бай хой

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Конь ти у ред ли си ра? Това е пълна гавра с говедарите. Техният танк щял да бъде по добър от сау. Вай вай вай. Или пък автора тотално бърка понятоята.
    Конь марш в хсмерика че закъсаха ьа хигиенисти и набират бригадири.
  • 12 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    23 4 Отговор
    Ааааа да питам, а ще бъде ли екипиран с достатъчно памперси този танк?
  • 13 onq s dinozavara

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Тоя катър пак се изказал неподготвен. А бе ти що не сложиш един купол на БМВ-то и да търтиш към ФАЩ да им помагаш? Ще стане муцка направо. Те имат нужда от пушечно месо като теб и с готовност ще те сложат на първа линия. Нали си им фен, какво чакаш, че още не си запалил дрегела.
  • 14 Обама

    19 1 Отговор
    Откак тръпт ги подхвана станаха мноо важни нещо. Ще променяли бойното поле. Ако засадят цветя и възтановят разрухите съм съгласен.
  • 15 Бай хой

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Конь ти у ред ли си ра? Това е пълна гавра с говедарите. Техният танк щял да бъде по добър от сау. Вай вай вай. Или пък автора тотално бърка понятоята.
    Конь марш в хсмерика че закъсаха ьа хигиенисти и набират бригадири.
  • 16 Вижте ся

    18 2 Отговор
    Утре новина-руснаците пък ще направят още по-як танк от американския бъдещ танк.Другата седмица- американците пък ще направят още по по най-як танк от руския ,който щял да бъде по-як от бъдещия американски. И те така.
  • 17 Различен

    20 4 Отговор
    Мъка, мъка говедарска!
    Ще направим, ще разработим, ще имаме, в някой друг живот!
    Кой вече ви се връзва на тъпотиите?
    Печатница до време! Иде време за плащане на дългове!
    Откъде пари??
    И всичко ви е по-хубаво и качествено, но видиш ли ти, това новото трябва да е по-добро, от онова руското старото!
    Те руснаците ще седят и ще ви чакат, да ви узрее на гъза!
  • 18 onq s konq

    6 20 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Ама ти, пък и цялата ви шайката наистина ли си въобразявате че ще си правя труда да проверявам написаното от мен за техн. грешки,вместо да ми благодарите горещо ЧЕ ИЗОБЩО ВИ УДОСТОЯВАМ С ВНИМАНИЕ?Правите се че не ме разбирате щото "пиша грозно"?...Но това някакси не ви пречи да ми сипвате с коша минуси-нищо че се правите на "неразбрали"!И искам правилно да ме разберете:пиша ви това,което мисли ПО-ГОЛЯМАТА ПОЛОВИНА ОТ БЪЛГ. НАРОД И КОЕТО СЕ ПОТВЪРЖДАВА ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ИЗБОРИТЕ!...Просто да не се хабите излишно с про-руските си идеологеми:)
  • 19 Kcaniba

    16 4 Отговор
    .....ще...
    Яко амерски партенки
  • 20 Барчо

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ще впечатли, ще впечатли!!! Най-вече с огромната си цена и табло като совалка с най-различни светлинки. А за това какво ще може, то е ясно. Разочарование. Най-добре е да си купят от руснаците. Да вземат пример от турците. А иначе то през 2019 тепърва ще разработват прототипите кой знае колко години за да се постигне нещо реално. После пак време за изпитания и докато го вкарат в производство за около 2023 г руснаците още през 2022 г вече ще са въоръжили армията си с нещо класове нагоре и цялото упражнение ще е излишно. Само лапачка за кинти без ефект.
  • 21 БУМ

    15 4 Отговор
    Тъй, тъй... а вътре щяло да има супериновационни седалки за третополови...

    Коментиран от #23

  • 22 Барчо

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Не е важно колко ти е бюджета, а как го разходваш!!!! Може да имаш и сто пъти повече и да не направиш нищо, защото първо си окрал 90% от него и с останалите 10% правиш само нещо ефектно, но дефектно. Като за 10%.
  • 23 Барчо

    12 4 Отговор

    До коментар #21 от "БУМ":

    Да. Така е. Доколкото знам, оръдието ще бъде вертикално и ще го ползват за лост да денсат вътре. Щом гейовете вече могат да служат ще и трябват и удобства.
  • 24 PANZER CAPUT

    9 4 Отговор
    ЧУДО ОРЪЖИЕ !!! PANZER CAPUT !!!
  • 25 факт

    10 3 Отговор
    НА ТОК ЛИ ЩЕ Е
  • 26 Диди

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Ако статията беше за Русия,вие русофили щяхте да се наакате от кеф,ааааааа.Ооо,ставало въпрос за американски танк...сигурно от злоба сте позеленели,съдейки от писаните ви простотии.
  • 27 лаик

    11 0 Отговор
    А някой вникна ли в заглавието и написаното по темата? Танк по-добър от самоходно оръдие и после се говори за лека бронирана машина за подръжка на пехотата! Три различни неща в един буламач!
  • 28 Ники

    4 0 Отговор
    Не зная. Според мен трябва статиите посветени на иръжия да се пишат или консултират от военни. Защото танк, БМП, бронетеанспортьор и САУ са съвсем различен клас бронетехника с напълно различни характеристики и задачи, които изппълняват. Вде едно някой журналяга да напише, че страната Х ще построи транспортен самолет, който ще е по добър от всеки щурмуви самолет, защото може да оренася повече товари:))ѝ
  • 29 Крис

    2 0 Отговор
    Явно статията е написана от човек който не само не е ходил войник, но не се е образовал в тази тема достатъчно. Но американските танкове, самолети и ракети още дълго време ще догонват руските.
  • 30 mediator37

    0 1 Отговор
    Няма нищо по-подходящо от танк да поддържа пехотата, но Абрамсите нито плават, нито са проходими в меки почви, нито ги издържат болшинството мостове в света.
    Американците имат доста незапълнени ниши в бронетехниката и наистина е по-добре да купят наготово от руснаците всичките им модели "плаващи танкове", каквито руснаците имат разработени от преди половин век, да ги копират прецизно и с повечко цветни монитори вътре. И ето така хем бюджетът опапан, хем задоволителен резултат.
  • 31 Голям прос

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Гледай си каруцата, какво разбираш от танкове. Както и да погледнеш, всичката им техника става за продаване след страхотните реклами, но не и за бойни действия. Единственото което ми допада е масовостта. Така спечелиха и през ВСВ, с масовост. И с помощта на съюзниците. После навсякъде е една голяма излагация, нищо спечелено