Last news in Fakti

13 Януари, 2018 20:30 7 154 25

Руското разузнаване е създало страховит вирус

  • разузнаване-
  • вирус-
  • русия

Такива данни са били подадени от ЦРУ

Руското разузнаване е създало страховит вирус - 1
Снимка: Shuttterstock

Централното разузнавателно управление на САЩ смята, че компютърният вирус NotPetya, атакувал преди половин година редица компании и организации в Русия и Украйна, ”с висока степен на вероятност” може да е бил създаден в руското Главно разузнавателно управление (ГРУ), съобщи в. ”Вашингтон поуст” като се позова на източници, запознати със секретни доклади на американското разузнаване, пише Mediapool.

Изданието посочва, че от ЦРУ са отказали коментар на тази информация. На 27 юни 2017 зловреден вирус, който блокира достъпа до данни и изисква превеждане на пари за деблокирането, атакува десетки енергийни, телекомуникационни и финансови компании и организации в Русия и Украйна, а след това се разпространи в целия свят. Експерти от фирмата Group-IB, специализирана в компютърна сигурност и защита от кибер заплахи, посочиха като виновник за атаката вируса Petya, който не позволява зареждането на операционната система, блокира компютрите и изисква откуп от 300 долара в криптовалутата биткойни.

По-късно в руската ”Лаборатория Касперски” стигнаха до извод, че светът се е сблъскал с нов зловреден вирус, а компанията го нарече NotPetya. Руските власти многократно заявиха, че нямат отношение към мащабните кибер атаки, станали през последните години. През юли 2017 прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече абсурдни обвиненията срещу Русия, че е замесена в организирането на кибер атаки срещу украински обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    37 10 Отговор
    Изкарахме още един призрак от чекмеджето.
  • 2 Това НЕМОЖЕ да бъде

    33 10 Отговор
    Те нямат, пари, компютри и са пиянски. А САЩ те са друг КОМПОТ. Нуме УНО. ПОБИДИХА СЕВЕРНА КОРЕЯ, СЕГА ПОЧВАТ ИРАН.
  • 3 Бесен Язовец

    33 10 Отговор
    Щом ЦРУ го казва значи е ,,истина" айде стига бе е как точно ЦРУ всеки път стига до инфо свързано с Русия докато лъжеца Помпейо не потвърди лично не вярвам
  • 4 Неутрален

    34 2 Отговор
    Битката но американските фейк новини срещу руските фейк новини се вихри с пълна сила

    И на нас читателите не ни оставиха истински новини по медиите

    Всичко е идеология
  • 5 СссереМ

    11 7 Отговор
    Като дроновете дето ги нападнаха"

    Коментиран от #7

  • 6 OMG WTF

    12 5 Отговор
    САЩ разработват Скайнет! края на ерата на човека наближава така че си яжте зимнината
  • 7 OMG WTF

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Следата води до Скайнет
  • 8 кдре

    13 2 Отговор
    може би или не може би.....глупости исли слухове
  • 9 Пандора

    11 1 Отговор
    Отварям кутията!
  • 10 гост

    23 1 Отговор
    В разузнаването на русия работят марсианци и Джена от Седморката на Блеик с напреднали технологии, а америка е наела няколко клонирани и двама джадая, да се оправят с Кимчо Унчо. Ако не вярвате проверете.

    Коментиран от #11

  • 11 Скорпион29

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ааа за джадаите преовеличаваш
  • 12 ЧебуРашка

    6 10 Отговор
    Ай,ай....страховити вируси,бомбачки,самальотчики........а електрическа ютия или печка когда?
  • 13 Бах

    11 4 Отговор
    Абе хора.Какво ви пречи РУСКАТА ИМПЕРИЯ.Не им се мотайте между краката.Ние и светът за тях сме прочетен вестник.Наз ще пожалят
    ,но света НЕ.
  • 14 Барчо

    14 5 Отговор
    Много интересна статия и противоречива. Значи руските тайни служби създават страхотен вирус и заразяват собствената си мрежа. Е, и тази на Украйна. Само че тия тъпанари от ЦРУ не знаят ли, че вирус под друго заглавие, който си е аналогичен мноооого отдавна е вече в обръщение в България. Още от 2015 г се започна с криптирането тук у нас. Знам това със сигурност, защото същата тази година март месец криптираха на синът ми компа, но той пък нямаше нищо важно. Искаха му български пари а не биткойни. Тия от ЦРУ са абсолютни олигофрени и не си заслужават заплатите. Или пък нарочно само дрънчът глупости.
  • 15 Хомофоб

    10 6 Отговор
    Те нали освен боршняк и Лада друго не можеха да правят?
    А такива рекети - това е плод на капитализма. На криминални умове, като на ЦРУ.
  • 16 hard

    7 12 Отговор
    Руснака мисли единствено за водка и война!
  • 17 Българин

    7 13 Отговор
    Някой да каже за нещо хубаво и полезно, което да са направили руснаците през последните 15 години? Могат да правят единствено мръсотии и войни. А след това се чудят защо никой не ги обича.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "Фриман":

    Не говори наизуст ами посочи конкретно. И кого съм предал? България? Нея единствено русофилите безродници я предавате и продавате.

    Коментиран от #20, #22, #23

  • 20 Селянино!!!

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Ти си единствено слугинаж на чужди интереси!

    Коментиран от #21

  • 21 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #20 от "Селянино!!!":

    За вас русофэилите, българските интереси винаги са били и ще си останат чужди, но за нас, българите интересите на България са на първо място. А, колкото до слугинажа-отново вие, русофилите сте спезове в това отношение. Тренирате слугинаж в полза на Русия вече 140 години.
  • 22 Фриман

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Пример от медицина-, за който веднага ще се сетиш - Пирогов, той е изобрел анестезия. Ще ги изброявам до безкрайност, но един човек познавам лично и съм му много благодарен за профессионализм - това е академик Канавалов. Той е изобрел методика в офтальмология, благодарение на която бяха спасени много хора. Ако те интересува прочети за него. Голям човек, наистина.
    Примери от космоса- Корольов, Гагарин, Союз, станция МИР и т.н. Така че, като видиш, примери ги има.
    Наричам те предател, защото поддържаш чужди интереси(американски),а кой е казал, че това е правилен вектор на развитие? Къде са те и къде е Русия? Направи анализ и ще видиш,че америка ви иска само за да може да се изкачи по главите ви до пьедистала, където ще са световни полицаи! Те искат еднополярен мир, затова нямат партньори, а само вассали! Не им трябва силна Европа и богата България. Всички го знаят! А тези, които продават България за няколко миллиона допринасят в това! Русия ви даваше 400 миллиона евро годишно, само за транзит на газта, вие се отказахте. Започна българско европредседателство и какви парички ви докара Юнкер? 100 миллиона и ги даде на най-големия крадец!
  • 23 БХК

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Имаш премийка от нас!
  • 24 Кcaniba

    1 3 Отговор
    Нали уж били пияни и изостанали ушанките!!!
    а бре ей, мишоци амерски, с руски ракети към луната ще летите!!!
  • 25 незнайко

    0 1 Отговор
    САЩ създадоха вируса и го пробутват на руснаците , но не знаят какво ги очаква !!! ТОВА Е ИСТИНАТА !!!