14 Януари, 2018 10:09 5 929 133

Физическото оцеляване - начин на живот в Русия

  • русия-
  • оцеляване

Физическото оцеляване стана начин на живот за милиони хора в Русия, написа руският вестник "Независимая газета".

Над една трета от жителите на страната признаха, че не са потребители, коментира руският ежедневник проучване на холдинга "Ромир". 36 на сто от участниците заявяват, че от половин година не са правили "никакви големи покупки" - обувки и дрехи, битова техника, жилища и коли.

Делът на руските граждани, изключващи се от потреблението, е бил по-голям само в разгара на кризата през 2015 г.

"А 42 на сто от запитаните не смятат да купуват нищо и през близките шест месеца", посочва изданието.

Оценки на Руската академия за народно стопанство и държавна служба гласят, че в сравнение с нивото отпреди кризата, януари-октомври 2013 г., доходите на населението, заплатите и пенсиите реално са намалели съответно с 9,1, 4 и 2,5 процента.

Властите признават, че близо 20 милиона души - 13,5% от жителите на Русия, живеят с доходи под жизнения минимум. В навечерието на президентските избори през март те решават проблема оперативно - от 1 януари минималните заплати трябва да стигнат 85 на сто от жизнения минимум, а от 1 май дори 100 процента. Спешно се вземат и други мерки - пенсиите и заплатите в бюджетния сектор се индексират според инфлацията, подпомагат се семействата с деца. Но дори и спешните мерки може да не подействат, предупреждават експерти на всекидневника.

"Защото става дума за преразпределителни мерки, при това криещи риск от намаляване на заетостта", обяснява икономистът Вадим Новиков.

Хората в Русия "затъват в мизерия. За разлика от правителствените чиновници гражданите у нас живеят в тази реалност и не виждат никакъв "умерен икономически растеж". Затова намаляват разходите си", отбелязва пред "Независимая газета" Михаил Шчапов, депутат комунист от Държавната дума.

През изтеклата година преточването на пари от джобовете на хората в бюджетите на руските монополи не намаля, а рязко се ускори, пише вестникът в друг материал.

Цените на комуналните услуги "изпревариха двойно инфлацията" в Русия. Официално средният ръст на потребителските цени в страната за 2017 г. бе 2,5 на сто, а плащанията за жилищно-комунални услуги пораснаха с повече от 5 процента, уточнява той.

Миналата година руските власти неоправдано измъкнаха от хорските портмонета в полза на комуналните монополи 80 милиарда рубли отгоре. При това чиновниците се престориха, че няма нищо страшно в това "комунално пускане на кръв". И руското правителство явно не се кани да компенсира на хората несправедливото надплащане, резюмира изданието.

В същото време при допитвания на руския фонд "Обществено мнение" от септември 2017 г. делът на субективно бедните хора в Русия, заявили, че парите им стигат само за храна или не стигат дори за изхранване, е възлизал на 38%.

Експертът Полина Кузнецова обяснява високия дял на разходите за храна в Русия главно с ниските доходи на населението.

Анализаторката Ана Вовк обаче подчертава, че тук действат много фактори. През 2014 г. Русия наложи ответни санкции на Запада, което съвпадна с рязко поевтиняване на петрола и спад на рублата - "това естествено предизвика поскъпване на храните", посочва Вовк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    61 40 Отговор
    Нищо добро не ги чака горките хора.И те като нас не могат да случат на свестни политици.

    Коментиран от #2, #76

  • 2 Мразя рублороби, но обичам майките им

    50 51 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Ааа недей така! Сега ще се появят дежурните руски роби и ще ти обяснат как путя е нумеро уно. Нищо че 33% от мужиците едва свързват двата края и този процент расте.

    Коментиран от #31

  • 3 Kcaniba

    57 40 Отговор
    Гладът е по-страшен от смъртта! Предстои бунтът на празния хладилник! Телевизора(пропагандата на Путин),губи битката с реалността (хладилника)!

    Коментиран от #11, #96

  • 4 хааахххххххаааааааааааааааааа

    20 35 Отговор
    Дааа...Дааа..даааа...Обичайните изказвания преди изборите-на партии които имат кандидати за президент на РФ..И откога започнахме да вярваме на комунисти???--....: Хората в Русия "затъват в мизерия. За разлика от правителствените чиновници гражданите у нас живеят в тази реалност и не виждат никакъв "умерен икономически растеж". Затова намаляват разходите си", отбелязва пред "Независимая газета" Михаил Шчапов, депутат комунист от Държавната дума........Или викате-щом темата става за тролене-няма значение кой и какво говори!?!?!!!?????

    Коментиран от #110

  • 5 Велика русия

    39 45 Отговор
    Вие за Русия не се тревожете те ще се оправят .Ние да му мислим ,защото те са във изолация вече няколко години и всичко се прави със цел.фащ да го духат всичко идва от тях .Но Русия ке се изправи,ке се изправи Русия да знаете думи на пророчицата Ванга.

    Коментиран от #7, #13, #122

  • 6 Бесен Язовец

    57 36 Отговор
    В България нещата са и по- зле щото 70% живеят на границата на мизерията а уж сме член на ЕС от 10 г.
    1- никой не си купува кола на 6 м.
    2- битова техника като- пералня ,хладилник,печка се взимат веднъж на 3-4 или повече години
    3- колко често пенсионерите и трудещите се хора със заплати от 600-700 лв.си купуват дрехи? Така че е ясно че нещата в Русия не са мн.ок. но за сравнение в САЩ има 35 милиона клошари и поне още 100 милиона които живеят на границата на мизерията но това е капитализма свиквайте за едни има много за други нищо.Да са мислили и руснаците и българите през 1989г.

    Коментиран от #10, #21

  • 7 Историк

    28 38 Отговор

    До коментар #5 от "Велика русия":

    Джуджето ще организира Голодомор, за да удържи позициите си, като обвини Запада и санкциите. Да живее Путин!.
  • 8 Провинциалист

    41 32 Отговор
    Лошото е,че и нашите русороби ни водят по същия път и ни набутват в мръсните руски лапи.

    Коментиран от #12, #86

  • 9 кирил

    28 16 Отговор
    от джобс ру чета че учители с образование висше,пълен работен ден,държавен служител се назначават с 17-18 000 рубли заплата,450-500 лева. от недвижимост.ру, най евтината квартира в московски предградия започва от 20 000 рубли мес.наем.
  • 10 Българин

    38 41 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Сега сме много по-добре, отколкото по време на комунизма, бе пенсийо и много по-добре отколкото следния руснак.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Kcaniba

    38 41 Отговор

    До коментар #8 от "Провинциалист":

    Те не са българи,а слуги на империята на злото! Русофилите са антибългари донесли най-много беди на България!

    Коментиран от #19

  • 13 Kcaniba

    32 35 Отговор

    До коментар #5 от "Велика русия":

    Империята на злото е на колене агонизира жалка картинка!
  • 14 Бесен Язовец

    46 28 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Направо сме ,,супер" затова 80% са без топлофикация и магазините за парцали втора ръка цъвтят щото българина се научи да вечеря с баничка и да носи гащите на Хелга от Мюнхен надявай се да сме по- добре

    Коментиран от #20, #102

  • 15 Българин

    31 42 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Защо русофилите сте толкова наивни и елементарни, та си мислите, че всеки, който е против путинова Русия получава пари от фандации? Просто Русия на Путин е враг за цивилизования свят и всеки човек със самостоятелно мислене го знае.

    Коментиран от #22

  • 16 Ekspert

    41 8 Отговор
    Тая страна Русия е голяма има си всичко .Богата страна но и при тях както и при нас има много гладни вълци олигарси които трупат милиарди ,а обикновения човечец мизерства така е навсякъде по света .Затова тозисвят не върви на добре

    Коментиран от #54

  • 17 панов

    29 37 Отговор
    путин ще е най успешния ликвидатор на русия
  • 18 Комунист

    26 34 Отговор
    Вова, Вова защо въведе контра санкции, като нямаш икономика?Не знаеш ли, че срещу вятъра не се п.кае,а, защо вовка???
  • 19 Скорпион29

    32 23 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Боклучо в момента сме в нац.катастрофа ако не си забелязал благодарение на слугата на ЕС Борисов ана как ше забележиш като имаш робско мислене!

    Коментиран от #23, #30

  • 20 Българин

    26 20 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Това, че ти не си добре, не означава, че всички българи са зле. Просто при капитализма е така. А при капитализма, построен от бивши комунисти, както е в България и е още по-зле.
  • 21 666

    23 27 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Ти ако не си добре, това не означава че и ние чистите българи не сме добре. Просто ви спират парите от Русия, примирете се, ние чистите българи сме си добре:):):)Взимат ни навсякъде на работа и заплатите са ни двойно и тройно по-високи от вашите /ако изобщо се доберете до заплати/.

    Коментиран от #28

  • 22 OMG WTF

    24 12 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Ама първо си подреди твоята схлупена къщурка после ходи да оправяш комшийската!

    Коментиран от #26

  • 23 Българин

    25 27 Отговор

    До коментар #19 от "Скорпион29":

    Първо, национална катастрофа има само в русофилските болни мозъци и по тв Алфа
    Второ, робско мислене имате единствено руските доброволни роби
    Трето ББ, е слуга преди всичко тна Путин, аслед това , на който и да е било друг.
  • 24 Русчуклия

    3 12 Отговор
    Ейййй голяма беднотия в тая държава! Вуте е зле!!!!
    file:///storage/emulated/0/Download/moscow-russia-skyline-biz-2016-billboard-650.jpg
  • 25 Велика русия

    21 27 Отговор
    Вие за Русия не се тревожете те ще се оправят .Ние да му мислим ,защото те са във изолация вече няколко години и всичко се прави със цел.фащ да го духат всичко идва от тях .Но Русия ке се изправи,ке се изправи Русия да знаете думи на пророчицата Ванга.

    Коментиран от #27

  • 26 Българин

    21 23 Отговор

    До коментар #22 от "OMG WTF":

    Аз моята съм си я оправил, доколркото мога. За коя комшийска иде реч, че не те разбрах? Ако става въпрос за Русия, нямам никакво намерение да я оправям, яко искат отново да правят гражданска война и да се избиват, дори ще направя инициатива да приемем бежанци от там, както направихме с белогвардейците. Но не искам руската кочина и кремълските мерзавци да се бъркат в българските работи.

    Коментиран от #29, #45

  • 27 Баба Ванга

    22 22 Отговор

    До коментар #25 от "Велика русия":

    Русия ке се оправи, когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея
  • 28 Бесен Язовец

    22 19 Отговор

    До коментар #21 от "666":

    Толкова е добре че оня ден имаше 14 протеста и всеки втори ходи на работа с 3 лв.в джоба я по - полека на един 2 стаен на месец парно,вода,ток,интернет,кабелна са 500 лв.ако сложим и наем 450лв.станаха 950лв.2 души с работа по1000лв.останаха 1050лв.а ако имат и детенце? 330 лв.месчно и ето ти мизерията излезна!

    Коментиран от #34

  • 29 OMG WTF

    14 7 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Щом ти е кеф в тресавището твоя воля

    Коментиран от #32

  • 30 Kcaniba

    25 24 Отговор

    До коментар #19 от "Скорпион29":

    Хахахаха, националните катастрофи на България,са благодарение на Комунистите и Червената армия, която ги слага на власт! СССР и Русия са най-голямото зло за България!В момента ние сме председатели на ЕС и вървим уверено по пътя на демокрацията и свободата, въпреки петата руска колона, чийто представител си ти смешко!
  • 31 Барчо

    26 13 Отговор

    До коментар #2 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Това е суха статистика, но има големи нота. Бил съм там през 1999 г и лично съм гледал как се унищожават мега заводи, подарени за по 500 долара на чужденци. В тях желязото беше за милиони и се товареха на влакове и заминаваха зад граница. Това беше навсякъде из страната. Нефтената промишленост беше на практика подарена на американците, защото договорите така бяха съставени от тях, че даже и данъци не плащаха. На практика след 2000 та година страната тръгна от просешка тояга и все още не може да се изправи на крака. Държава, която е натискана отвсякъде и безброй санкции не може да се изправи, но те го правят. И съвсем естествено е, че при такава политика се набляга първо на отбраната и там се губят много пари и ресурси. След изтичането на поредния мандат на Путин като президент, пак ще си говорим.
    Ние не сме под санкции, не поддържаме армия, не сме заплашени от никой, а имаме заличени населени места, които след 1989 г са над 190 бр, население намаляло на половина, с отрицателен прираст, една трета са инвалидизирани до някаква степен и т.н. да не изброявам. Що се отнася до безработицата, тя, както и средната заплата са плод на стъкмистика и не отговарят на истината. Едно примерче за безработицата - около мен съседи познавам 10 човека, които не се водят безработни по статистика, защото са отрегистрирани. Причината е, че са с висше образование, а и предлагат работа за чистачи, тенекеджии, охранители. След като откажеш 3 предложения, автоматично отпадаш от спи

    Коментиран от #56

  • 32 Българин

    15 17 Отговор

    До коментар #29 от "OMG WTF":

    На мен в европейска България ми е много добре, а ти да не би да живееш в обетованат страна-Русия?

    Коментиран от #36, #53

  • 33 Скорпион29

    19 12 Отговор
    Масово заплатите в София са по- 700-800 лв.ако пуши човек 150лв.на месец цигари храна поне 10 лв.на ден едно кафе 1 лв.и станаха 480 лв.и ско си мислите че с отсналита 300 лв дори и 500 лв.да ги сложиме живеете сте гола вода

    Коментиран от #35

  • 34 Българин

    14 22 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    По-голямата част от протестите бяха организирани от руската пета колона, която иска да дискредитира България1 какво се правиш на ударен.
  • 35 Българин

    14 21 Отговор

    До коментар #33 от "Скорпион29":

    Средната заплата в софия е 1200 лева

    Коментиран от #38, #67

  • 36 OMG WTF

    10 10 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Добре ти е щото се задоволяваш с малко за туй ти е добре
  • 37 Искаш не искаш

    15 18 Отговор
    Ще те нещете ще дойде ден пак със Русия ще бъдем.защото само Русия държи света да знаете . Ако я няма Русия и България няма да я има .На всички им кове от руската мечка .Всички лаете като кучета по мечката ама отдалече и по форумите .Айде опитайте да я ударите мечката пак да видим какво ще стане.

    Коментиран от #39, #105, #126

  • 38 Скорпион29

    16 11 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Това според кой според Борисов? или средно арихметично между депутатска заплата и заплатата на миячката от кръчмата?

    Коментиран от #41

  • 39 Българин

    17 22 Отговор

    До коментар #37 от "Искаш не искаш":

    ..... Ако я няма Русия и България няма да я има ..............

    Единствено болен от русофилия мозък може да измисли подобна глупост. българия е съществувала много преди да се появи Русия, ще съществува и след като Русия изчезне. Въпреки продажната измет от руски еничари!

    Коментиран от #42

  • 40 Бесен Язовец

    10 8 Отговор
    Масово се наемат работници които работят 2 на 2 по -15 часа за надници 40-50лв.? в София

    Коментиран от #43

  • 41 Българин

    11 13 Отговор

    До коментар #38 от "Скорпион29":

    Ами има статистика, чети и не пиши глупости. Естествено, щом е СРЕДНА заплатата, тя ще бъде производна на всички заплати. И на най-ниските и на най-високите. по цял свят се смята така. дори в русия.

    Коментиран от #48, #63

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин

    7 11 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Да, има и такива. Спят оп 10-15 човека в един апартамент, работят по 20 дни без почивка и след това ги пускат за една седмица отпуск, да си отидат по родните краища. но това е сива икономика и не влиза в статистиките
  • 44 швед на маса

    18 4 Отговор
    В контекста на хумористичното интервю телевизионният водещ се обръща към Лилестол, питайки го, ще може ли Швеция да се защити при «хипотетична агресия».
    Полковникът отговаря, че всъщност няма никаква заплаха за Стокхолм.
    «Е, макар чисто теоретически, на ниво хипотеза, готови ли сме за нападение?», пита телевизионният водещ.
    Високопоставеният офицер през смях отговаря, че всъщност Швеция не е готова:
    «По-добре е да ви препоръчам да направите следното — когато дойдат руснаците, захвърляйте всичко и бягайте в Норвегия».
    Висшето политическо ръководство на страната лансира темата за «руската заплаха» до ужасяващи мащаби, но обикновените хора се отнасят към тази «агресия» с видима ирония.
  • 45 за матряла

    11 13 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    За бежанци от Русия може да говори само матрЯл, който си няма понятие от реалността в Русия, защото не само не е бил там, но и съди по медиите на информационното затъмнение! "Нямал никакво намерение да оправя Русия", горките руснаци, ся няма кой да да им оправи икономиката!!!..
    Колко жалък матрЯл произвежда медийната машина!!!...

    Коментиран от #51

  • 46 Работа няма в бг

    20 12 Отговор
    Имам познати които работят във Русия и вземат заплати по 1600 долара заплата .Живеят там и работят и не искат да чуят за бедна България със заплатат 350 евро.ние сме по зле от Русия по всички показатели

    Коментиран от #50

  • 47 Българин

    13 15 Отговор

    До коментар #42 от "OMG WTF":

    Само лозунги и опорни точки са ти в главата. не можеш ли да измъдриш някоя собствена мисъл? И на чии външни интереси съм се продал, след като не възхвалявам подобно на теб руската кочина управлявана от психясалото джудже?
  • 48 Бесен Язовец

    15 10 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    А сещаш ли се че инфлацията се изчислява на базата на потребителската кошница в която влиза Рояли и Тромбони ? И сещаш ли се че твоите 1000 левчета от миналата год. реално са 500 лвчета от тази? И пак не гледай кой колко пари взима а какво можеш да си купиш с тях!

    Коментиран от #55

  • 49 111

    0 0 Отговор
    Аз мога да се опитвам да давам отговори за всеки въпрос,но не са хубави тези работи ,които правите.
  • 50 Българин

    14 14 Отговор

    До коментар #46 от "Работа няма в бг":

    Да бе, в русия всичко цъфти и вързва. Чудя се защо никой русофил не си изпрати децата да живеят, работят или учат там. Защо сина на Корнелия учи в "Кравария", а не в Москва?

    Коментиран от #52, #59, #61

  • 51 Kcaniba

    10 16 Отговор

    До коментар #45 от "за матряла":

    Да така е ,със СРЗ 270лв,кой е луд да бяга от просперираща Русия,и да ходи на запад?Там няма бояришинка! Слава Россия!
  • 52 Бесен Язовец

    12 10 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Баба едно си знае и едно си бае тя друго не може да каже щото просто не знае
  • 53 Насах

    18 14 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    ЕСНАФ!
    Не става въпрос отделни личности да са добре?
    Аз съм имотно и финансово добре,но това не ми пречи да виждам мизерията в скъпата ми Родина.Така , че не ми говори за ползата от еврогейските ценности.Европа е клекнала пред САЩ и се обслужват само американо-еврейските интереси.За продажбата на ББ и сие няма да коментирам и слепец го вижда и глух го чува.

    Коментиран от #60

  • 54 Ghost1

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ekspert":

    Има си всичко в земята, а отгоре какво става че има само разруха, както е и почти навсякъде в България - няма изградено гражданско общество, което да поведе към правилният път останалите. Това всъщност може да бъде всичко, а не подземни или някакви други видов богатства. Богатството е в главите на едно общество.
  • 55 Българин

    17 12 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец":

    Пак ти повтарям, че като цяло България е много по-добре от годините преди да влезем в ЕС. Това, че ти не го усещаш по джоба си, не означава, че сме по-зле.
  • 56 Насах

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    Напълно съгласен!!!
  • 57 Ekspert

    17 13 Отговор
    Българино да България я имало и преди Русия .Но кой те освободи след 500 години робство.ако небеше Русия сега щеше да лъскаш потурите на някой башибозук.ние сме неблагодарно племе и затова продължаваме да патим.

    Коментиран от #66, #71

  • 58 Барчо

    24 6 Отговор
    След като откажеш 3 предложения, автоматично отпадаш от списъка. И така списъка става нереален. Единствения реален може да се извади от НАП и списъка с пребиваващите тук в трудова възраст. От цифрата на тези, които са в трудова възраст се изважда цифрата на регистрираните в НАП с трудови договори и получаваш колко точно са безработни. Но това никой няма да направи, защото цифрата ще е умопомрачителна. Що се отнася за средната работна заплата, там също нещата не са реални. Ето и няколко примерчета: В оторизиран ФИРМЕН на определена марка сервиз, който няма да споменавам работят 8 тенекеджии, 5 бояджии, 3 приемчика, 1 директор, 2 зам. директори, плюс 2 консултанти-разбирай депутати, 2 управителя, 1 гл. счетоводител, 2 счетоводителя, 3 координатора. Първите трима се осигуравят на минималната работна заплата, която е 510 лв. Другите са парашутисти, на които заплатите започват от 2 500 лв като се стигне до 8 000. Ако сметнем 16 човека по 510 лв и да речем средно за ръководния състав от 13 човека по 4 000 лв, се получава, че средната РЗ в тази фирма е 2 074 лв. Значи бачкаторите дето си мислят че получават 510 лв на практика лъжат и не трябва да се оплакват. По статистика бачкаторите получават 2 079 лв. Това се нарича стъкмистика, защо в други такива оргинизации нещата са още по-плачевни.
    В края на краищата ние сме в блатото без изгледи да се оправим, но сме отворили крокодилската си паст срещу народ, който върви нагоре.
  • 59 OMG WTF

    12 8 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Цените гледай не гледай колко взимат щото в пъти са по - ниски от колкото тук!
  • 60 Българин

    10 22 Отговор

    До коментар #53 от "Насах":

    Виж си речника, русофилче "...еврогейски ценности, Европа клекнала пред САЩ, американо-еврейски интереси"
    руски пропагандатор си и атакаджийско мекере, това искам да ти кажа и родината ти е скъпа, защото може би подобно на Волен я продаваш скъпо, за повече пари!

    Коментиран от #77

  • 61 за матряла

    10 13 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Защото в кравария е достатъчно да се плати и да се учи, докато в Москва е много трудно да се издържат приемните изпити!

    Коментиран от #62

  • 62 Българин

    12 8 Отговор

    До коментар #61 от "за матряла":

    .... Защото в кравария е достатъчно да се плати и да се учи, докато в Москва е много трудно да се издържат приемните изпити! ...

    Ако това, което си написал, го мислиш сериозно, нямаме база за разговор!

    Коментиран от #69, #70

  • 63 Бай хой

    21 11 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Леле леле леле. А ве вземи та си прочети постовете и ако не умреш от срам върви на психиатър.
    Пишеш само под статии за Русия. Страната която ни е освободила и благодарение на пролятата от руснаците кръв днес България съществува и всички ние сме Българи.
    Кое ти е добрето днес? Че вече има училища в които се разработват проекти Българският да се изучава като втори език ли? Или факта че добавената стойност от БВП се изнася на вън от чужди банки, търговски фирми и добивни обединения? Или като плюеш освободителите ще прикриеш факта че на практика сме окупирани и всички политически, државни иикономически назначения се правят от козяк?
    Позориш България и Българите.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мизерия бг

    17 8 Отговор
    Ние сме най бедната държава във ЕС .Със най ниски доходи и сме тръгнали с Русия да се мерим.о Боже я слез и си прибери версиите .Пардон нессамо във ЕС си на балканите .Пълна мизерия е бг това е .
  • 66 KREEG DE KANKER

    15 15 Отговор

    До коментар #57 от "Ekspert":

    България бе освободена от българите! Стига мухлясала пропаганда! Гордей се с родината си, не я подценявай. Царска Русия ни е помогнала тогава, но това не означава, че й дължим съдбините си. Путин е ВРАГ на България. Русия е в ръцете на шепа олигарси, а масите живеят като скотове в духовна и материална нищета. Вие това ли искате за родината си?

    Коментиран от #100

  • 67 Диди

    15 11 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Платен центаджиия!
    София не е БЪЛГАРИЯ!
  • 68 Kcaniba

    12 11 Отговор

    До коментар #63 от "Бай хой":

    ...Поробила и ограбила спряла развитието ни е правилното,едва ли някой вярва на пропагандата на троловете с ушанки! Прочети по темата какво са казали нашите национали герой!

    Коментиран от #80

  • 69 Бесен Язовец

    7 12 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Ти ли ми говориш за европейски просперитет бе ЕС върна българия с 20 г.на зад бе дигнаха данъците а доходите не само ще ти дам принер с цигарите и тока с по100-150% по- вренето на коалицията БСП-НДСВ-ДПС беше най добре дори при Костов беше по- добре харата имаха пари

    Коментиран от #74

  • 70 Бай хой

    11 10 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Само че кой в кравария има нужните няколко стотин хиляди долара за да учи?
    А и в катастрофирала България е достатъчно само да си платиш и дипломата ти е сигурна. Дори не ти се налага да четеш. Освен " Винету" де. Справка нов Български университет, Черноризец храбър, унсс и резултата е илетерати като теб.

    Коментиран от #73

  • 71 Българин

    14 12 Отговор

    До коментар #57 от "Ekspert":

    Първо, за неблагодарното племе. В България има над 450 паметника в част на падналите в руско-турската война, което не означава, че не сме благодарни. но ние, българите не смятаме, че тази благодарност трябва да продължава во веки веков и да се изразява в постоянното лизане на руски задници, както правите вие, русофилите.
    Второ, от останките на Османската империя възникват десетки държави, което означава, че нямаше "да лъскам нечии потури", както вие русофилите се опитвате да вмените, а и България щеше да бъде свободна. дори в етническите си граници ибиз продажнато русофилско племе, което винаги ни е дърпало назад и е продавало България заради руските интереси.
  • 72 Мизерия бг

    9 10 Отговор
    Ние сме най бедната държава във ЕС .Със най ниски доходи и сме тръгнали с Русия да се мерим.о Боже я слез и си прибери версиите .Пардон нессамо във ЕС си на балканите .Пълна мизерия е бг това е .

    Коментиран от #75

  • 73 Българин

    12 12 Отговор

    До коментар #70 от "Бай хой":

    То, затова студенти от цял свят отиват да учат в САЩ. китайците защо ходят там, ами не отиват в "братска" Русия? Защо децата на всички руски велможи учат на Запад. дори дъщерите на Путин завършиха там. Щерката на Песков нарече руското висше образование мизерно и отвратително и остана да живее в Париж. такае с децата на всимки руски сановници и олигарси.

    Коментиран от #115

  • 74 Пантократор

    10 13 Отговор

    До коментар #69 от "Бесен Язовец":

    Върнала била назад :) Божеееее, назад от кое? от Виденовата зима ли? Сега хората пътуват свободно, учат в Европа, градят бъдещето си, имат надежда за него. Дай му на путинофила да живее в мизерия и нещастие, заобиколен от крепостни селяни роби, впиянчени и примирени с жалкото си съществувание.
  • 75 Българин

    10 11 Отговор

    До коментар #72 от "Мизерия бг":

    .......Ние сме най бедната държава във ЕС...

    Що не си зададеш въпроса какво щеше да бъде ако не бяхме в ЕС? .
  • 76 куку руку ку

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Само дето за разлика от нас имат мощна армия и си пазят интереса на държавата. А нас кой как свари ни клати.

    Коментиран от #79, #81

  • 77 Насах

    12 7 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Нищо Българско не продавам,но ти си продажна душица!
    Почна много да се' пениш и давиш",явно истината не ти изнася,ПРОДАЖНИКО на всичко БЪЛГАРСКО?
    И си смени ника, защото това е поредната ти национална гавра.!

    Коментиран от #78, #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 каптън джаз

    11 7 Отговор

    До коментар #76 от "куку руку ку":

    те и Северна Корея имат могъща армия, ама населението се хранят с трици. ай, мекия. този живот ти е даден, за да убиваш и причиняваш нещастие ли? страхотна логика
  • 80 Бай хой

    12 9 Отговор

    До коментар #68 от "Kcaniba":

    И ко ся под чужди нилове можеш да пишеш всякакви простотии. Или си хлапе или невропад. Никак не е добре да отричаш действителността и да казваш на бялото черно.
    От рзорена след войната страна с помоща на СССР България се превърна в мощна индустриална страна. Та сега да има какво да грабят.
    Пример. При възможност да получаваме евтини горива по тръбопровод, окупаторите ни принудиха да им построим хъбове за оскъпен чрез втечняване газ. Няма такава идиотия. И същите тия окупатори ще ни я препродава същата газ оскъпена от втечняване и препродажби. И това е само един пример.
    Още един. Преди един АК се произвеждаше в Казанлък за около 100 долара. Сега Българската полиция купува калашници от емерикански фирми зо по повече от 5 500 долара парчето и отново произведени в Казанлък. А и се оказа че боеприпаси уж изгорели при пожарите в които загинаха много Българи се намериха в бойците от идил преминали пре продажби към сащ и са.

    Коментиран от #83

  • 81 стоян георгиев

    11 8 Отговор

    До коментар #76 от "куку руку ку":

    и къв е интереса на руската държава?да измре от глад населението за да е велик путин и кадиров и 100-200 олигарха да не си знаят парите?егати интереса!!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 стоян георгиев

    12 10 Отговор

    До коментар #80 от "Бай хой":

    от разорена след воината страна...и кво и е било разорено на българия след воината?разориха я руснаците като си взеха военната плячка в злато и машини ,както и в стопанска продукция.разориха я като направиха началници наи-големите селски идиоти и докараха тъпотията като стандарт.я разкажи спрямо коя страна на балканите ние сма били разорени след 1945 година!!!!и не забравяи че не сме на селска вечеринка!
  • 84 Насах

    13 6 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Не съм нито русофил,нито русофоб
    1989г.бях студент и посрещнах демокрацията с радост и въодушевление.
    Сега гледам реално на нещата.
    Не целувам ничеи задници.
    Но теб те виждам,че си поредния ветропоказател.Сега целуваш и ближеш на запад, защото правителството ни е такова!
    Утре със сигурност ще изплезеш език на Изток!

    Коментиран от #88

  • 85 стоян георгиев

    9 9 Отговор
    путиновите тролове винаги реагират по един и същи начин като се появи статия за незавидното положение на хората в русия.веднага за да се отклони темата се почва колко било зле у нас!!!!кво общо има другари кво е у нас с тази статия ,доказваща ясно че русия е една фалирала страна избиваща за последно военните си разходи с ограбването на населението си?
  • 86 Дух

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Провинциалист":

    Ти дори и в качеството на тоалетна хартия НЕ СИ НУЖЕН на Русия!
    Стиха с това"братство".Кой откъде!
  • 87 Мизерия бг

    13 8 Отговор
    Да често си задавам тоя въпрос и стигам до извода че ЕС не е най добрия вариант за бг ,поне за момента е добре да сме в ЕС но политиката която ни налагат ЕС не ни помага да вървим напред .Я вижте само какви пари се дават за Гърция които ужким са във криза а това не вярно .Мога да кажа че гърците са по добре от нас във всяко отношение.що ЕС не ни даде и на нас тези 5милирда евро ,но те нямат интерес във бг да е добре ,залъгват ни със някое евро и това е .И стигам до извода че ЕС е една мафия.
  • 88 Българин

    11 7 Отговор

    До коментар #84 от "Насах":

    ---- поредния ветропоказател.Сега целуваш и ближеш на запад, защото правителството ни е такова!...

    Посочи ми къде в написаното от мен "целувам и ближа на запад". И правителството не е такова. Самия ББ се прави на цар Борис и на тодор живков едновременно като прави метан и на Запад и на Путин. засега номерата му минават, но няма да е задълго.

    Коментиран от #94

  • 89 ЧЕП

    13 13 Отговор
    Преди 3 години мой познат от Русия ми се обади и ме пита: - А бе вярно, ли че нямате ток и няма какво да ядете?
    - Пропагандата скъпи ми читатели е придобила колосални размери.
    Така както тук ни обясняват колко са зле руснаците, така на тях им обясняват колко сме зле ние.
    Истината, е че руснаците не живеят по- зле от нас, но за разлика от милото ни отечество разполагат с ресурси и достатъчно мозъци с които да оползотворят това, което им трябва.

    Ние нямаме пари да си ремонтираме 3-те самолета и 2та хеликоптера, до преди 2 години нямахме пари да сменим акумулаторите на двете белгийски фрегати 2-ра ръка.
    Какво да говорим повече?
    Не се заблуждавайте, че живеем по- добре от тях! Руснаците ще ги има но ние сме под въпрос!
  • 90 Боримир

    11 7 Отговор
    В наща държавица е същото с 250 лева пенсия и 600 лева заплата.Половината хора само преживяват.
  • 91 Мизерия бг

    8 9 Отговор
    Браво чеп .Каза го точно и ясно .Евала за точното сравнение.

    Коментиран от #95

  • 92 Бесен Язовец

    10 9 Отговор
    По - времето на Туското робство е имало данък десятък демек 10% сега 50% от доходите отиват в данъци за държавата вие сами си сметнете до къде ни докараха русофобите и това на фона на завишените цени щото Лидъл в Германия е по - евтин от българския!

    Коментиран от #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Azazel

    12 12 Отговор

    До коментар #88 от "Българин":

    Чудя ти се откъде намираш търпение и нерви - да се разправяш с тези лумпени в неделя сутрин...?! Виждаш, че става дума за двама-трима (повечето, подобно на Бесен Язовец/Скорпион29, пишат с по няколко ник-а) неграмотни селяни и роми, които се чудят кого да обвинят за пълния си провал в живота и по телевизия "Алфа", и в Брадва.бг, са видяли, че сега е най-актуално е да се винят за всичко "еврогейовете", Америка и Сорос. Не им се сърди, Бесният Язовец, примерно, за себе си е прав - той и хората в гетото, около него, наистина мизерстват, просто им е трудно да приемат, че това се дължи на факта, че са неграмотни, а в днешния цивилизован свят място за неграмотни хора няма... И, затова, вместо да приемат тази действителност, я отричат и мразят, а си изграждат (с помощта на руския пропаганден наратив) една друга илюзорна действителност, която им позволява да се изживяват като невинни жертви за "лошия запад".

    Коментиран от #99

  • 95 ЧЕП

    12 7 Отговор

    До коментар #91 от "Мизерия бг":

    Ми гледам, че тук едни деца се напъват да обясняват колко зле били онези, пък ние как цъфтим...
    - .аси! - Ние май прецъфтяхме!
    При 2 млн. пенсионери с 300лв средна пенсия и 1 млн. цигани и почти толкова турци ...
    Ако приемем че сме 6 млн. в което се съмнявам излиза така, че поне 50% от населението живее под прага на бедност. Като добавим и факта, че има голям процент бедни работещи ... - За какво говорим?
    - Все още има заплати около 400лв, особено в северна България.
    Средната заплата в Пловдив е 600лв.
    Във Варна е около 800лв. Бургас също.
    Много сме напред! - Направо преливаме изобилие!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #92 от "Бесен Язовец":

    .....: сега 50% от доходите отиват в данъци за държавата вие сами си сметнете до къде ни докараха русофобите и това на фона .

    Бате Бойко ли е русофоб? Та той е най-дебелата и мазна руска болонка!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Българин

    14 12 Отговор

    До коментар #94 от "Azazel":

    Русофилията е била това, което винаги е дърпало България назад. Според мен тя е национален комплекс за малоценност старателно култивиранк и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия! Тя е проклятието на България.

    Коментиран от #107

  • 100 Малко википедия за пишман англосаксоня

    9 7 Отговор

    До коментар #66 от "KREEG DE KANKER":

    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Обсада_на_Плевен

    Знам, че не обичаш да четеш, ако не беше така, нямаше да търсиш глупостите, които си написал! Ама поне прочети началото! Виж по време на Плевенската епопея колко руски, колко румънски, колко български и колко османски войници са участвали!
    А най-добре, като минаваш през Плевен, отдели малко време и се отбий до Панорамата! Входното билетче включващ екскурзовод, не е скъпо, ще можеш да си го позволиш дори ти. Хем няма да има необходимост да четеш, хем ще има вероятност да видиш истината за тогавашното време!

    Коментиран от #104, #108

  • 101 Kcaniba

    15 10 Отговор
    Русофилите са антибългари донесли най-много беди на България, следователно би трябвало да се вземат мерки срещу хората поддържащи страна, която е заплаха за националната ни сигурност!!!

    Коментиран от #125

  • 102 Браточката

    13 9 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Тояа, че носиш гащите на Целта може да го кажеш за себе си. Недей да обобщаващ за всичко. На светлинни години сме корумпираните руснаци. И щяхме да сме още по-напред ако продажните русофили в България и синовете на комунистите и ДС не мислеха само как да си правят далаверите, така че да облагодетелстват руските си господари.

    Коментиран от #109

  • 103 Тръмп

    7 10 Отговор
    По голяма мизерия от България няма .Факт.и ще ви довърша !
  • 104 Българин

    13 11 Отговор

    До коментар #100 от "Малко википедия за пишман англосаксоня":

    Руските сруги си умирате да вменявате на нас, българите чувство за вина, че не сме достатъчно прлизнателрни на Русия за освобождението. САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за “освобождението” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма френско национално движение "Американофили", и лизането на американски задници не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во веки веков на всеки французин.
    Така, че затваряйте си русофилските безродни уста, лижете си руски задзници, без да ицисквате от всички българи да плащат данък "историческа благодарност"!

    Коментиран от #119

  • 105 гост

    12 13 Отговор

    До коментар #37 от "Искаш не искаш":

    ...ако я няма Путинова Русия целуият свят ще е по-добро място за живеене
  • 106 Kcaniba

    12 11 Отговор
    България е най-бедната и изоставаща страна в ЕС, благодарение на руското председателство на СИВ 45 години!
  • 107 Azazel

    14 10 Отговор

    До коментар #99 от "Българин":

    Безспорен факт! Но, няма как да не дадем заслуга за това на грижливо пренаписаната след 1944 г. българска история, благодарение, на което повечето хора в България искрено вярват, че СССР ни се спасил от нещо на 9-ти септември, а не ни е окупирал и сменил насилствено властта ни... В онзи период, в престараването си да се подмажат на СССР, нашите комунисти подмениха християнството, с преклонението пред Русия и вече не Христос беше нашия спасител, а Русия. Не Христос беше дал живота си за нашето спасение, а руския войник... Елементите от психологията на религията бяха много успешно пренесени в обожествяването на Русия и децата в училище през 80-те учихме, че едва ли не - слънцето изгрява над България, само благодарение на Русия... Днешната руска пропаганда просто използва тази благодатна основа, надстроява я и не знам още колко поколения трябва да се изтърколят, за да бъде тази чума - русофилията, напълно изкоренена.

    Коментиран от #124

  • 108 Kcaniba

    14 9 Отговор

    До коментар #100 от "Малко википедия за пишман англосаксоня":

    Мизерията и бедността в България е резултат на унижаващата ни мазохистична дружба с Русия!
  • 109 Бесен Язовец

    7 10 Отговор

    До коментар #102 от "Браточката":

    Роба си е роб и гащи трета ръка ще защитава господаря си и ше се прави на хай!
  • 110 Дамяни Курестия

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "хааахххххххаааааааааааааааааа":

    Браво приятельо , каза им го в очите. Като е срещу Путин и враговете са приятели. А пък троловете , кви тролове бре ???
  • 111 Ekspert

    7 8 Отговор
    Българите винаги сме били роби на някой.вижте историята!

    Коментиран от #114

  • 112 ОПААААА

    7 7 Отговор
    На крачка от комунизма, има напредък. Скоро ще имат комунизъм , нищета,мизерия и диктат на диктатурата. Щастлив народ.
  • 113 БъХъ

    8 11 Отговор
    Абе голяма работа, че нямали пари за храна и дрехи важното е Царь-батюшка да е жив и здрав и да управлява докато не ритне камбаната. Пък все някой буркан със сланина ще има у мазето пък и някоя бутилка водка ако има скътана ихаа! Россия супердержава!

    Коментиран от #132

  • 114 Българин

    9 8 Отговор

    До коментар #111 от "Ekspert":

    Българите не сме били роби. Виж, вие русофилите и сега сте роби на руснаците и при това доброволни. Но вие нямате вече нищо общо с българския род. Освен личните карти.
  • 115 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Я се информирай за кризата със дълговата спирала на младите американци теглили студентски заеми. Милиони засегнати, настоящи и бъдещи фалирали хора. Криза, доведена до национален проблем, изискващ намеса от държавата. Няма демокрация там, където банките и корпорациите управляват обществото.

    Коментиран от #116, #123

  • 116 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #115 от "гост":

    Последния аргумент на руския лакей:"А в Америка защо бият негрите?". Елементарен си!

    Коментиран от #131

  • 117 ЕДИ КОЙ СИ

    6 6 Отговор
    ТО ПЪК В БЪЛГАРИЯ Е КИТКА....????
    ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ.....???

    Коментиран от #118

  • 118 Българин

    10 8 Отговор

    До коментар #117 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    България няма претенциите да е световна свръх сила, която да тормози съседите си, да ги избива и да им отнема територии. Нямаме претенции да сме носители на морални ценности и да диктуваме на другите народи как да живеят, нямаме и налудничавата претенция да сме народ с мисия да спасява света.

    Коментиран от #120, #121

  • 119 За българина

    8 7 Отговор

    До коментар #104 от "Българин":

    Ооооо, моите поздравления, че ти си знаел и френската история, за разлика от българската! Смени си ник'а, че не ти отива!
    А що се отнася до френската история, навярно си запознат, че генерал Шарл дьо Гол е единствената историческа личност, който е успял да и върне златните резерви от краволандия и не е трудно, дори на ограничено мозъче, да се сети, че федералният резерв не е бил много щастлив от този факт!
    Това, което си нарекъл "данък историческа благородност" , не е някакъв данък, а историческа памет! А с продажното ти мислене, ти винаги ще лижеш на по-силния, дори това да са китайците (което ще е факт след десетина години).
    Така че, първо мини през Плевен, второ учи китайски! А , и престани да използваш този ник, че ставаш за посмешище дори за козяк, такава примитивна реклама няма да ти я платят!
  • 120 Гинеколог

    8 7 Отговор

    До коментар #118 от "Българин":

    "Нямаме претенции да сме носители на морални ценности "
    То, че нямаш морални ценности, си е така! Даже сам си го признал!!!
    Смени си ника момче!
  • 121 ЧЕП

    6 4 Отговор

    До коментар #118 от "Българин":

    Има разни центрове за детоксикация... - Върви да изкараш няколко курса, че имаш крещяща нужда.
    Не ми отговаряй! - Не ми се четат простотии!
    - Достатъчно е това, което прочетох дето си го писал от сутринта тук! - Нямаш ли някаква работа за вършене бе като нормалните хора?
  • 122 ами

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Велика русия":

    Публикувано във факти.бг: Но Русия ке се изправи,ке се изправи Русия да знаете думи на пророчицата Ванга.
    Тия пропагандни лакърдии за Ванга, дето е предсказала за всичко и всеки, ама след като си отиде от този свят, можеш да ги разтегляш само по вашите русофилски сборища и капища! Цял свят знае и е наясно, че в Русия се дават пари само за война и въоръжение, докато обикновените хорица едвам свързват двата края и пият бояришник, вместо водка!
  • 123 ами

    3 5 Отговор

    До коментар #115 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: Няма демокрация там, където банките и корпорациите управляват обществото
    Е, интересно къде има тогава Демокрация?!? Може би в С.К., Венецуела и Куба??? Смешник!

    Коментиран от #129

  • 124 другар

    2 2 Отговор

    До коментар #107 от "Azazel":

    ++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!
  • 125 другар

    7 5 Отговор

    До коментар #101 от "Kcaniba":

    Русофилията е уникално мазохистично чувство и нагласа у някои "българи", която НЯМА АНАЛОГ в света! Никъде няма да прочетете или чуете за поданици на някоя държава, които така раболепно, коленопреклонно и безроднически да се кланят, славославят и да пропагандират за чужда държава, вместо за Родината си!

    Коментиран от #127, #128

  • 126 ultra

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Искаш не искаш":

    СпАкойнА чугун, никой няма намерение да "удря" твоята мечка! Това с "удрянето" го има само в болния мозък на джуджето, както и във вашите малки русофилски мозъчета, полирани от кремълската пропаганда. Сега живеем в 21-ви век, а не в 20-ти и жителите на планетата мечтаят за нормален човешки живот в мир и благоденствие, този, който обаче не се задоволява с това, а гледа постоянно в паничката на съседите си, е именно твоята кръвожадна мецана! Понял, самовар?
  • 127 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #125 от "другар":

    само да те поправя.тук не става въпрос за русофилия,а за путинофилия.тия хора не знаят нищо за русия и никога не ги е интерасувало.тях ги влече тиранията като стокхолмския синдром.сакат си сапа и затова сега са готови да запалят българия само и само путин да е номер едно.питаи ги за руска книга или за руската история те нищо не знаят и не ги интерасува.тва е посткомунистическия български комплекс,дето нанася огромни щети на нацията и държавата ни щото е разял цялото ни общество за съжаление много дълбоко!
  • 128 Болест е

    3 4 Отговор

    До коментар #125 от "другар":

    Русофилството (както и германофилството, и т.н.) е болестно състояние. Няма как да бъдеш безкритичен към една чужда страна. Дори, когато действа срещу теб.
  • 129 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #123 от "ами":

    Явно капацитетът ти е прекалено нищожен за да разбереш какво казвам! Не си смешник, за съжаление си, ама пък честно казано глупаците изобщо не ги съжалявам.

    А ти специално, в тази тема явно си тръгнал да си биеш рекорда по постове от различни никове. Добре че форума не изисква регистрация и логване, че доста ще ти падне активността.
  • 130 Англичанин

    1 3 Отговор
    Благодаря на господ че не съм се родил руснак.
  • 131 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #116 от "Българин":

    Неее, изобщо не ти говоря за негри и за глупостите в главата ти.

    Говоря ти за реалността:

    https://www.usatoday.com/story/money/personalfinance/2015/08/23/credit-dotcom-student-loan-crisis/32015421/

    Предполагам сайта за теб ще е достатъчно достоверен източник, ако ли не ще ти потърся други. Статията е къса, пусни си я на преводачката.

    Бързо резюме:

    2015 година
    Студентски заеми общо за 1,19 трлн. $,
    от тях просрочени за плащане за първо тримесечие на 2015 11,1% или 132 млрд.
    ,за второ тримесечие ръст до 11,5% или 137 млрд.
    Кредитополучатели 40 млн. американци.

    Тоест тенденцията е да се увеличават заробените от банките още преди да са се дипломирали. Това им е заложено в системата - роби на банките.

    Всъщност 2017 студентските заеми са вече 1,4 трлн.

    http://www.businessinsider.com/3-charts-explain-the-effect-of-student-loans-on-the-economy-2015-5

    ""It’s a drag on the economy because purchases aren’t being made ...It’s probably dragging down our GDP."

    https://www.youtube.com/watch?v=kFKHvwiuArA

    Предполагам не знаеш убийствата на колко американски президента се свързва с борбата им срещу банковата система, нали?

    В този ред на мисли, как характеризираш отговорът си:
    "Последния аргумент на руския лакей:"А в Америка защо бият негрите?". Елементарен си!"? Дали не е прекалено сложно написан от теб? Дали ще успея да разбера в своята елементарност, какво си искал да кажеш?

    П.С.
    Извинявам се за линковете на английски!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 мамо аз съм пилот

    4 1 Отговор
    да, а тук изобщо не е така. Вдигнах трети етаж на вилата, за коледа под елхата сложих ново бентли, нов апартамент близо до работата, защото сутрин обичам да си поспивам повече. Яденето няма да го хваля- хайвер и шампанско. Жени- колкото толкова, а ако няма винаги има платени услуги. Повярвахте ли ми? Дано не, защото и аз не си вярвам. Явно ме тресе новия вирус, но няма парички за лекарства. Дано мама ме е родила със силен имунитет, за да преборя грипа и този път със собствени сили
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания