Last news in Fakti

15 Януари, 2018 07:33 4 246 8

Турция може да нападне сили, подкрепяни от САЩ

  • турция-
  • сащ-
  • сирия-
  • кюрди-
  • пкк-
  • граница-
  • патрул-
  • ибрахим калън

Отново напрежение между Турция и САЩ

Турция заплаши да предприеме офанзива срещу сили, подкрепяни от Съединените американски щати, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на говорителя на президентството Ибрахим Калън.

Международната коалиция, водена от САЩ, иска да създаде гранични патрули в Сирия, в които да има и бойци на Отряда за народна самоотбрана (YPG), който Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„САЩ правят обезпокоителни заплахи да легитимират терористичната групировка на сирийските кюрди“, заяви Калън. Той подчерта, че турските въоръжени сили ще предприемат всички мерки, за да гарантират националната сигурност.

Турското външно министерство също разкритикува желанието на американците бойци на YPG да бъдат допуснати да патрулират и оперират на сирийско-турската граница. Турските власти привикаха американския посланик в Анкара заради подкрепата към сирийските кюрди.

Предвидено е новите гранични сили да включват 30 000 души от Сирийските демократични сили, съставени предимно от бойци на Отряда за народна самоотбрана. Гражданската война, в която бяха убити или ранени милиони сирийци, започна през 2011 година и продължава и до днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    14 56 Отговор
    хе хе,амуджите взеха да се взимат мого насериозно......привикали американския посланик..........краино време еда им запрята и да подписват за създаването на независим Кюрдистан................

    Коментиран от #2, #6

  • 2 За гражданина от село

    54 5 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Да привикаш американски посланик и да му кажеш позицията си, се искат топки. Явно комшиите ги имат..
  • 3 ропа

    13 15 Отговор
    Чакаме с нетърпение и независима Каталония,за кюрдите може за тях не може
  • 4 Бай хой

    29 7 Отговор
    Че те руснаците попиляха подкрепяните от сащ джахидисти. Преди няколко дни дадоха фира и няколко специалиста обучавани от цру за авио тероризъм. Бой по хамериканските джахидисти и у нас

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    заедно с изрелските генерали дето ги обучаваха в едни подземия .калибъра не прощава ,а баи хои???смяхххх!!!американците така ги бяха обучили въпросните авиотерористи че самолетчетата им бяха по зле от тези дето тук децата в 5 ти клас правят по трудово.имаше си и обяснение за тва.руските умни и знаещи военни обясниха че американците умишлено не ги научили да правят хубави самолети за да не се усетят руснаците ама те се усетили,нали баи хои!!!и след като са се усетили са казали на теб да ни кажеш ти на нас.смяхххх!така през соца руснаците правеха таратаики макар че можеха да правят мерцедеси ама за да не се усети запада пазеха разработките си.хо хохохоххо!
  • 6 Важиналник

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Поне Турция има топки а България какво има? Явно има важина
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 наблюдател

    3 7 Отговор
    Това е някакъв виц.Бай фес извикал американския посланник да протестира.И американския посланик си го е преместил в другия крачол.
    Турчолята скоро ще усетят че срещу ръжен не се рита.Тези които им създадоха държавата сега ще я пораздробят.Но това ще е добре за съседите на тези самозабравили се чалми.Стига се е точил оня мустакат примат за преразглеждане на договори.Ей сега ще му преразгледат държавата.
Новини по държави: