Last news in Fakti

16 Януари, 2018 01:30 1 163 1

Гърция залага твърдо на Меркел и Шулц

  • алексис ципрас-
  • гърция-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц

Атина е силно обезпокоена от правителствения вакуум в Берлин

Гърция залага твърдо на Меркел и Шулц - 1
Снимки: БТА/АР

Съставянето на голяма правителствена коалиция в Германия, начело с Ангела Меркел, е възможно най-добрият сценарий за Атина, тъй като желанието на кабинета Ципрас е сегашната спасителна за Гърция програма да бъде доведена докрай, а за това е необходимо и германско участие, смята в. "Катимерини".

Гърция е силно обезпокоена от правителствения вакуум в Берлин, тъй като решенията по нейната програма и по облекчаване на гръцкия дълг не могат чисто процедурно да бъдат уредени от едно служебно германско правителство, а трябва да минат през Бундестага - германския парламент.

Гръцкият интерес за нова германска коалиция е породен и от факта, че от нея се очакват решения и на редица други въпроси. Берлин е в групата на международните фактори, проявили интерес за незабавно уреждане на спора между Атина и Скопие за името на Македония и от Германия се очаква да изиграе значима роля в задаващите се интензивни преговори между двете страни.

Гърция залага твърдо на Меркел и Шулц

Германия остава най-мощният фактор и при взимането на решения в Европа що се отнася до управлението на бежанските и миграционните потоци. На нея се разчита и за това, че тя има и влияние върху Анкара за спазване на договореностите с ЕС по този въпрос, пишат още медиите под Акропола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    Гърците 1989г.с външен дълг 70 милярда $ България с 8 милярда$ и седнали разни да ми разправят как си живели гърците хай а в бг.било мизерия.Сега тръгнали да и се мазнат на тая като някакви просяци чак за вакума в Германия се притесняват.Но така е като си даваш з...под наем за пари е така
Новини по държави: