Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Януари, 2018 14:33 2 991 39

Москва: Киев се опитва да провокира война в Донбас

  • сергей лавров-
  • украйна-
  • донбас-
  • крим-
  • мински споразумения

Ние уважаваме териториалната цялост на Украйна в границите, установени след референдума в Крим, заяви Сергей Лавров

Москва: Киев се опитва да провокира война в Донбас - 1
Снимки: БТА/AP

САЩ и Европа ясно виждат, че сегашните украински власти се опитват да провокират силов сблъсък в Донбас. Това заяви първият дипломат на Москва Сергей Лавров на пресконференция в руската столица.

"Нашите западни колеги от Европа и САЩ, знаем това от разговори, прекрасно разбират тактиката, която сегашните украински ръководители осъществяват по отношение на Минските споразумения", заяви Лавров.

"Западните колеги прекрасно виждат, че украинските ни съседи, както и преди се опитват да провокират силова фаза на това противопоставяне и по този начин да отвлекат вниманието от това кой саботира комплексът от мерки от Минск“, посочи дипломатът.

Още новини от Украйна

Лавров допълни, че уважава териториалната цялост на Украйна в границите, установили се след референдума в Крим.

Москва: Киев се опитва да провокира война в Донбас

"Ние трябва да уважаваме териториалната цялост на Украйна в тези граници, които се установиха след референдума в Крим и след обединението на Крим с Руската федерация“, заяви първият дипомат на Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След Русия

    19 35 Отговор
    След като Русия я започна :)

    Коментиран от #21

  • 2 Kcaniba

    21 36 Отговор
    Империята на злото и лъжата!Сега разбрахте ли защо е известна с това име , най-агресивната страна в света?
  • 3 Наблюдател

    20 34 Отговор
    Руските дегенерати отново приписват проблемите от болната глава върху здравата. Ще рече човек, че Украйна е нападнала руската кочина, отнела им е територии и е окупирала няколко губернии. Но вече нормалните хора не вярват на руските лъжи.
  • 4 Kcaniba

    18 22 Отговор
    Къде сте русофилистици,да не се кланяте на обявения вчера за светец от Вова ,Ленин?

    Коментиран от #29

  • 5 Комунист

    17 20 Отговор
    Тоя не изтрезнява ли бре!
  • 6 Кики

    17 18 Отговор
    Кога са сключени минските споразумение бре другарю и кога окупирахте Крим! Украйна беше третата световна ядрена сила,но по силата на споразумението,тя унищожи всички ядрени оръжия,а Русия заедно с останалите велики сили,бяха гарант за териториалната цялост на Украйна!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СССРБарета

    15 10 Отговор
    Факти айде спрете се малко. Оставете ни малко да починем. Нон стоп пускате мат'рял за тролене. Вярно копейките ни са малко но и ние имаме нужда от почивка. А и днес прозападните тролове ни победиха по всички параграфи.
  • 9 Kcaniba

    17 22 Отговор
    Когато говори Кремъл, някъде детектор на лъжата дава на късо!
  • 10 фермер

    12 6 Отговор
    Слаба активност на НПО добитъка!
  • 11 Наблюдател

    17 16 Отговор
    На въпрос на украински журналист "Защо на медала "За връщане на Крим" раздаван на руснаците взели участие в анексията датата гравирана на него предхожда с месец провеждането на референдума Лавров се заплита като пате в кълчища и обяснява , "че е допусната техническа грешка". По-дебилно обяснение едва ли може да има.

    Коментиран от #14

  • 12 жълто и синьо

    6 4 Отговор
    За някой руски донбас ли става дума, не ми е ясно?
  • 13 законен

    8 15 Отговор
    Май не разбрахте новата опорка : Публикувано във факти.бг: "Ние трябва да уважаваме териториалната цялост на Украйна в тези граници, които се установиха след референдума в Крим и след обединението на Крим с Руската федерация“, заяви първият дипомат на Москва.
    Демек оставете ни Крим и ние ще се откажем от Донбас !!!! Ама не е познааааал , товарищ Лавров , всичко ще си върнете и то с лихвите !!
  • 14 Абе Пепинчо..

    24 10 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    И какво от това-Крим ще си остане руски а ти само ще си тролиш...И какво стана след като САЩ излъгаха в ООН( най-престижната организация) цял свят за хим.оръжие на Садам и в последствие умряха милиони невинни хора--какво от това..Та не ми троли соросоиде-а гледай истината. В Крим не умря никой-за разлика от Ирак,Афганистан,Сърбия,Либия и още 50-60 държави-където "светците" от Б.Дом носеха демокрацията си.--

    Коментиран от #15

  • 15 Наблюдател

    11 16 Отговор

    До коментар #14 от "Абе Пепинчо..":

    пепинчо се каза баща ти. а щом джуджето гушне букета не само Крим ще върнат руските дегенерати, а ми и неустойки ще плащат. А руските слуги ще ронят кървави сълзи!

    Коментиран от #18

  • 16 Голям прос

    16 12 Отговор
    Малките соросчета започнаха да пускат миризливите си коментари. Не разбрахте ли че Русия си взе нейното за да не го остави на господарите на Украйна. Един англичанин беше казал, че САЩ е наляла 5мрлд $ за дестабилизация на района. Ама нещо не им се получи. И почнаха да с.рат санкция след санкция. И каква държава е Украйна, нещо не я виждам назад във вековете? Доколкото знам, там е имало български град, който не е бил победен даже и от Чингис хан. За украинци никой не говори

    Коментиран от #17

  • 17 Русофилски лъжи

    10 20 Отговор

    До коментар #16 от "Голям прос":

    ====Един англичанин беше казал, че САЩ е наляла 5мрлд $ за дестабилизация на района. ----

    Каза го кремълската фабрика за лъжи, а разни дебилни руски гниди го повтарят. А какво държава е Украйна? Украйна е най-добрия санитарен коридор между цивилизования свят и агресивната руска кочина.
  • 18 Абе Пепинчо..

    13 10 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Ти се моли Путин да е още дълго на власт. Че ако беше някой друг,досега да са изравнили америте отдавна.И сега нямаше кой да ти плаща центове та да тролиш. Та можеш спокойно да му целуваш чепиците или гъ.а на Путин-и без това обичате да го правите...Ясно???

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Барчо

    10 9 Отговор

    До коментар #18 от "Абе Пепинчо..":

    На тия келеши краварите и трябва след следващите избори да дойде такъв като Зюганов или Жириновски. Един от двамата ще е. Те тогава ти да видиш. Особено Жириновски. При него няма политика.

    Коментиран от #22

  • 20 СССРБарета

    10 17 Отговор

    До коментар #18 от "Абе Пепинчо..":

    Ще изравнят със земята на баба ти нивата. Ушанко, руските свине ако можеха, отдавна да са сравнили САЩ със земята. То така се сравнява със земята най-силната армия в света. Да не споменаваме и най-въоръженото цивилно население в света. На което цивилно население цял живот са му промивали празната кратуна с приказки за лошите рушлямци. Всеки един руски войник, който сгреши да стъпи на американска земя, задникът му ще бъде напълнен с 50 куршума - по 1 за всеки щат. И това само от цивилното население, без да броим армията. А прехвалените рассийски ракети никога няма да излетят, защото пияните ушанки много добре знаят, че отговорът ще е съкрушителен. Да не говорим и, че американската противоракетна отбрана е на светлинни години пред рассийската. От всеки 10 ракети, 1 я уцели нещо, я не. А американските и натовските ракети са много и са много по-близо... :)) Пък и еврейските господари и на едните, и на другите няма да позволят нещо да се случи... Така че, спете спокойно русоробски дечица. Трета световна няма да има. Рассийка ще си фалира най-спокойно и без големи драми. Както си фалира и савецкия съюзец. :)
  • 21 Лаврес Павлес Дзе Бериа

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "След Русия":

    Майдан в Киев също започна Русия?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бесен Язовец

    11 7 Отговор
    Украинците ше ядът тоягата отново и НАТО ше гледа отстрани и ше си трайка като мишка у трици!

    Коментиран от #25

  • 24 OMG WTF

    6 6 Отговор
    Отново провукации режисирани от САЩ самоче американците са далече а Украйна е близко и познайте от първи път кой ще го отнесе отново като в Крим?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Ти ли Ше ме учичиш продажнико на интереси мен на български език бреее?

    Коментиран от #27

  • 27 Българин

    7 13 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Най-големия продажниците на българските интереси сте русофилите. А ти пишеш на български по-зле и от рускиня живяла 40 години в България.
  • 28 Ние сме на всеки километър

    2 1 Отговор
    19:44
  • 29 Не сме на всеки километър☭

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ахаха много ми е весело да ви гледам русофобите как се опитвате да успеете да коментирате първи, та повече хора да ви прочетат) Ние, да не сме като вас да сидим по цял ден на компютъра и да разпространяваме проамерикански пропаганда) давайте пичове

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Не сме на всеки километър☭":

    Каква американска пропаганда, бе руска гнидо? Да си прочел някой да пише "САЩ са велики", "Тръмп е велик", "Да живеят САЩ", "Тръмп е гениален"? Да си виждал някой да се увива с американското знаме и да се гордее с това? Единствено вие, русофилите правите подобни простотии и се чувствате патриоти.
  • 31 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Не сме на всеки километър☭":

    Каква американска пропаганда, бе руска гнидо? Да си прочел някой да пише "САЩ са велики", "Тръмп е велик", "Да живеят САЩ", "Тръмп е гениален"? Да си виждал някой да се увива с американското знаме и да се гордее с това? Единствено вие, русофилите правите подобни простотии и се чувствате патриоти.

    Коментиран от #34, #35

  • 32 Бат Вальо

    4 6 Отговор
    Вова, извади голямата тояга !!! Те, нашите щат-геьове, такъв го обичат ... дай им го, бе ...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ние сме на всеки километър

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Добре де, защо го написа два пъти? За да покажеш глупостта си и липсата на аргументи? За да станеш холивудска супер звезда? Пий си хапчетата и си вземи отпуска за месец-два
  • 35 Не сме на всеки километър☭

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    От друга страна, да виждал съм. Хора по улицата ходят с тениски със щампи на американското знаме, телевизията всеки ден се опитва да набутне пропагандата в главите на обикновените хора. Лично съм броил, в една емисия думите "НАТО","Брюксел","Меркел","трети пол","Америка за България" ги дават по пет-шест пъти.
  • 36 Кcaniba

    6 3 Отговор
    хайде кум Киев, и да преключваме с хунтата!!!
    Всеки по пътя си!!!
    Хохолите да си земат двата хутора и три паланки, западенците при унгарците, Лвов у Полша, останолото обратно при матушката!!!
    На здраве в коневръза, соросня!!

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Кcaniba":

    ами хаиде де тръгваи да ги вземаш що си още тук?украинците те чакат с отворени обятия да ги изгониш от страната им.даваи тръгваи!!!!
  • 38 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    изказването на лавров е толкова нагло че чак е смешно.украинците провокоирали конфликт след като руснаците окупираха част от територията им и ежедневно бомбандират тази останала в украина.тва като изказването на путин за християнството дето блио едно към едно с комунизма :)!
  • 39 Учуден

    1 0 Отговор
    Моля, пишете по-незлобливо. Няма логика Русия да изгуби два пъти Кримската война.Няма логика империята да няма военна база в Черно море.Иначе съм съгласен , че е "Империя на злото". Дори изд."Прозорец" издаде книга с това заглавие. Автор е Дейвид Ремник. Книгата е много сериозна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания