16 Януари, 2018 14:24 3 559 13

Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната

  • иран-
  • сирия-
  • война-
  • сащ-
  • башар асад

Техеран критикува Вашингтон за създаването на ново въоръжено формирование в Сирия

Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната - 1
Снимки: БТА/АР

Иран заяви, че ако бъдат създадени сили с численост 30 000 души с подкрепата на САЩ в Сирия, това ще "разгори пламъците на войната", съобщи Reuters. Агенцията допълва, че подобни реакции за американския план вече са изказали Сирия, Турция и Русия.

В неделя оглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция каза, че работи с главния си съюзник в Сирия, арабско-кюрдската коалиция Сирийски демократични сили, за създаването на въоръжено формирование, което да извършва операции по границите с Турция и Ирак, както и във вътрешността на Сирия.

Говорителят на външното министерство на Иран Бахрам Касеми каза, че това ще засили напрежението в Сирия. "Съобщението на САЩ за създаване на нови гранични сили в Сирия е очевидна намеса във вътрешните работи на страната", заяви той, цитиран от агенция ИРНА.

Иран поддържа правителството на Башар Асад в продължаващия близо седем години конфликт и му изпраща пари и военни подкрепления. Държавният глава вече се зарече, че ще смаже новото формирование и ще прогони американските войски от Сирия.

Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната

Русия смята плана за заговор за разпокъсване на Сирия и поставяне на част от нея под американски контрол, а Турция нарече зараждащите се сили "терористична армия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    37 3 Отговор
    Навремето СССР подкрепяше кюрдите!
    Сега Русия е приятел с Турция и кюрдите са в ръцете на САЩ!

    Колко бързо се сменят приоритетите.
  • 2 САЩ Е. ГАРАНЦИЯ ЗА ЩАСТИЕ ИДЕАЛИ И МЕЧТИ

    17 5 Отговор
    САЩ СЕЕ ДЕРМОК.АЦИЯ И СТРЕЛЯТ С ВИТАМИНИ. ЕХ КОГА ЩЕ ДОЙДАТ И У НАС?
  • 3 РУДУЦИРАНЕ НА ПАПЛАЧТА

    10 8 Отговор
    ПАПЛАЧ, КОМУ СИ НУЖНА И В БЪЛГАРИЯ ? ЗЕМАТА - ДА. ИЗКУПИХА ЗЕМЯТА А ПАПЛАЧТА В ЗЕМАТА. ТРЕТИ ПОЛ, GMO , ТУМОРИ И ИМУНИЗАЦИИ. ОБИЧАМ , ОБИЧАМ МАФИЯТА.
  • 4 Гласувайте за БОЙКО.

    4 1 Отговор
    То пък другите не са ли същите ? Ще ни свършат бавно но сигурно.
  • 5 Аве Фюрер

    7 9 Отговор
    Интересно защо ,когато на времето Русия подкрепяше ПКК и ги снабдяваше с пари ,оръжия и съветници ,кюрдите им бяха много близки и по сърце ,а сега изведнъж ги разлюбиха . Та нали точно Русия десетилетия наред поддържаше терора в Турция чрез ПКК, а изведнъж се прегърна с Турция като за поза 69 .

    Коментиран от #6

  • 6 ТЕЖКА Е ЗА ТЕБ ГЕОПОЛИТИКАТА

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Фюрер":

    Оди си на село да подготви разсада и окопаш пролетниците. Цървуланко от ОРИЕНТ експрес. Ти в Шенген допуснат ли си ? С кални обувки , ОСИЛ в гъ.ъ и клозет зад кащата , геополитика ще бистри. Те не го пуска в къщата да влезе той на кревата гледа да се ореди.

    Коментиран от #7

  • 7 Аве Фюрер

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТЕЖКА Е ЗА ТЕБ ГЕОПОЛИТИКАТА":

    Виждам ,че болестното ти състояние не ти позволява да мислиш трезво , но ти е простено нали си все пак везвъзвратно увреден ...
  • 8 А ТИ МОЙ ФЙРЕР ?

    3 3 Отговор
    Да не дава Господ , МНОГО си добре. ФЮРЕР ! ФЮРЕР ! АЗ ЗНАМ КАК ЩЕ СВЪРШИШ МАЙ ФЮРЕР С ДУПКА В КУБЕТО МАЙ ФЮРЕР ! ВАС МАХТ ДУ ХОЙТЕ ? В ПСИХОТО ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 наблюдател

    4 4 Отговор
    Следващият ход който се очакваше.Кюрдска армия,кюрдска автономна област.Естествено Турция,Иран и Сирия са недоволни,но явно никой не ги пита.

    Коментиран от #12

  • 11 АНАЛИЗАТОР BG

    4 2 Отговор
    Е вече не съм много сигурен дали ще остане жив кюрд от рабоническата партия. Май ще ги ползват за наторяване на почвата .
    Русия, турция,иран ,ирак срещу 30 000 хиляди хамерикански рабоници и поне пет хиляди инструктори. Познайте къв ще бъде резултатът след като се срещнат на полето. Кой кого ще закопа ?
    Някои ще получат много добър урок и доста загуби на техникани пари.
    И ще има ИМПИИЙЧМЪН , и право в лудницата . Виждал съм смахнати хора но този екземпляр е уникум за връзване .
  • 12 любопитен

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    А теб кой те пита?
  • 13 Патриот

    3 5 Отговор
    Браво на янките,бой по самозабравилия се Ердоган и тираничния руски гном.