Last news in Fakti

17 Януари, 2018 15:16 2 189 6

Турция скочи на Уикипедия

  • уикипедия-
  • турция-
  • катрин мар

Редакторите промениха статии и очакват достъпът до сайта да бъде възобновен

Турция скочи на Уикипедия - 1

Редакторите на Уикипедия са редактирали статии, които са предизвикали недоволството на турските власти, и сега очакват достъпът до онлайн енциклопедията от територията на Турция да бъде възобновен, предаде ТАСС, като се позовава на информация на в. "Хабертюрк".

Достъпът до сайта бе блокиран на 29 април 2017 г. заради две статии в англоезичното издание на Уикипедия.

Това съдържание е отстранено и сега не можем да разберем защо сайтът все още е блокиран. С нетърпение очакваме кога ще бъде възобновен достъпът до Уикипедия, каза директорката на Уикипедия Катрин Мар.

Тя уточни, че турските власти са отправили искане за отстраняване на съдържанието не към ръководството на Уикипедия, а към Доброволната линия за поддръжка, която сътрудничи със сайта.

Според някои данни претенциите на Анкара са били заради свързаната с Турция статия "Чуждестранно участие в гражданската война в Сирия", както и заради материала "Участие на Турция във войната в Сирия".

Турция скочи на Уикипедия

По информация на Анадолската агенция при прочитането на тези материали читателите са оставали с впечатление, че държавата им сътрудничи с терористи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глос

    15 7 Отговор
    И без Уикипедия цял свят знае кой създаде ислямска държава и с каква цел - тУРция.
  • 2 Хасан

    9 9 Отговор
    Да бе..И Ал Кайда Турция създаде...и лидерите на ИДИЛ Турция ги спаси и ги отведе.....?!!!
  • 3 касапина

    12 3 Отговор
    Тая турцийка от много скачане ще вземе да падне ама мноооого от високо
  • 4 наблюдател

    17 4 Отговор
    Вярно си е Ердоган помагаше на терористите от ИДИЛ и даже ги лекуваше на турска територия.Отделно керваните с оръжие и гориво постоянно вървяха.Ердоган искаше да захапе и територия от Сирия финансирайки про турски башибозук.
    Сега реве защото САЩ и Израел са му подготвили една кюрдска държава.
  • 5 аве фюрер

    9 4 Отговор
    Рано или късно свободен Кюрдестан ще има заедно с окупираната му чат от Турция .
  • 6 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    да трепят един друг, това е целта , да има войни, никой не може да спре касапница в ислямския свят , това им в кръвта и в религията, няма лошо ,но нека да стоят там и да не ни занимават с техните бурки и др. прелести на тяхната мирна религия.
Новини по държави: