18 Януари, 2018 07:25 1 077 0

Крехко равновесие между Косово и Сърбия

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • оливер иванович

Властите в Прищина разрешиха на сръбския президент Александър Вучич да посети страната

Крехко равновесие между Косово и Сърбия - 1
Снимки: БТА/АР

Косовските власти са одобрили искането на сръбския президент Александър Вучич да посети Косово, потвърдиха за радио "Свободна Европа" от кабинета на външния министър Беджет Пацоли.

"Ние издадохме разрешение за посещение в Косово на базата на искане, подадено от сръбския президент до косовските институции. Очакваме той да се държи добре и да спазва правилата по време на пребиваването си в Косово", заяви говорител от Прищина.

Вучич е поискал да посети Косово в събота и неделя (20 и 21 януари).

Кабинетът на сръбския президент съобщи, че той ще посети първо Косовска Митровица, Грачаница и Лапле село, "за да разговаря със сърбите в Косово".

Крехко равновесие между Косово и Сърбия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА