Last news in Fakti

18 Януари, 2018 08:21 1 553 8

ЕС и Турция най-после сядат да преговарят

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес-
  • жан-клод юнкер-
  • доналд туск

Планира се среща на високо равнище през март в Брюксел или София

ЕС и Турция най-после сядат да преговарят - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският съюз и Турция планират среща на високо равнище в края на март, съобщи германският в. Die Welt, позовавайки се на свои източници в Брюксел.

Предполага се, че в преговорите ще участват турският президент Реджеп Ердоган, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юкер, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европарламента Антонио Таяни, както и българският премиер Бойко Борисов, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

Според Die Welt мини срещата на върха може да се състои или в Брюксел, или в София. Сред темите, които вероятно ще бъдат обсъдени, се споменават борбата с тероризма, енергетиката, миграцията, студентският обмен.

Отношенията между Анкара и много от страните в ЕС се влошиха, след като в Турция беше направен опит за държавен преврат. В ЕС обвиниха Турция в потъпкване на гражданските права, а Анкара упрекна Брюксел, че не изпълнява двустранните ангажименти.

ЕС и Турция най-после сядат да преговарят

Едно от ключовите свързващи звена между Турция и ЕС остава споразумението за бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 10 Отговор
    Ердоган може да бъде допуснат да преговаря само за участие в Мазни Борби.
  • 2 ТРОЛ

    7 2 Отговор
    Началото на краят - и нашите боклуци ще изиграят важна роля в това!
  • 3 Иван

    16 0 Отговор
    Колкото и до ми е неприятно Ердоган е тарикат гони си интересите на страната!!!
  • 4 Хасан

    13 5 Отговор
    Знам че пак ще ме трият ,но голям лидер е Ердоган...гони до дупка интересите на Турция...не прекланя глава...и едва ли се чуства удобно сред лидерите на ЕС..разни лесбийки,гейове,наркомани,пияници...меки китки

    Коментиран от #8

  • 5 ПЕРДОГАН

    4 3 Отговор
    Аз ви обвинявам в тероризъм и двуличие. Организирахте ми преврат , подкрепяте терористите и искате мир.
    Давате оръжие на терористите и ги обучавате , що за политика е това? УВАЖЕНИЕТО Е ВЗАИМНО.
  • 6 Колю

    4 0 Отговор
    Крайно време беше да му кажат истината в очите ,а не зад гърба чрез локумите на посланници. Едно голямо " Не " ще е честно султан с какви ли не мераци . Няма какво да се залъгват повече. А и бежанците от Сирия не са вече проблем. Другите -икономическите нямат работа на границите. Негов е проблема ако ги пуска в Турция. Те нямат война.
  • 7 КАСАПИНА

    5 0 Отговор
    Много турци искат в ЕС Малцина са обаче тези, които вярват, че тази мечта може да бъде осъществена в краткосрочен план. 78.9% от запитаните искат Турция да стане част от европейското семейство. За справка – през 2015 година процентът е бил 61.8. АСЕНЕ ПРОЧЕТИ ТОВА
  • 8 КАСАПИНА

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Как да приемат турция че само вижте лицата на лидерите им и ми кажете на какво ви приличат