18 Януари, 2018 11:22 2 689 12

Изритаха адвокатка от съда. Носела забрадка

  • забрадка-
  • италия-
  • съд-
  • адвокат-
  • адвокатка-
  • изритана-
  • болоня-
  • мюсюлманка-
  • асмае белфакир

Мароканката отказала да премахне забрадката

Изритаха адвокатка от съда. Носела забрадка - 1
Снимка: Shutterstock

Млада адвокатка, трупаща стаж, беше изхвърлена от Административния съд в италианския град Болоня, защото носела забрадка, съобщи „Дейли Сабах“.

25-годишната мюсюлманка Асмае Белфакир е присъствала на дело като стажант. Съдията й казал или да свали забрадката си, или да напусне съдебната зала. Мароканката отказала да премахне забрадката и трябвало да напусне залата.

Белфакир, завършила право в Университета в Модена и Реджо Емилия, заяви, че никога до този момент не е изпитвала на гърба си подобно дискриминационно отношение на италианска земя.

25-годишната мюсюлманка каза, че е била в различни съдилища, но никога до този момент не е получавала забележка заради забрадката си. Организацията на младите италиански адвокати осъди действията на съдията и посочи, че никъде в закона не е посочена забрана за носене на забрадка в съдебната зала.

Мюсюлманската общност в Болоня също се изказа остро за инцидента, посочвайки, че съдията е действал своеволно – без да има правен аргумент да забрани на момичето да носи религиозната кърпа на главата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    72 5 Отговор
    Ама да си ходи в Мароко да си носи забрадката там !

    Коментиран от #7

  • 2 vvv

    41 2 Отговор
    Колко несправедливо е отношението на запада ! В родната и държава вместо да я изгонят, щяха да я опънат на подсъдимата скамейка в 5-членен състав и да я пратят на въззивна инстанция с 3-членен.
  • 3 толерастията е вредна

    55 3 Отговор
    Точно тя, ако беше истинска адвокатка, щеше да знае закона и че не може със забрадка! Доволно нагла е и това, че до сега е минавала метър и дава смелост защото утре ще иде с някоя бурка, после с нещо друго !
    Правилно решение на съдията, а тази "адвокатка" да се оплаче от дискриминация, ама на съда в Мароко !
  • 4 Мдааа

    38 3 Отговор
    Бурни аплодисменти за съдията. Поздрави и все така да НЕ толерира завоевателите. Европа не е мюсли континет!
  • 5 Истината винаги боли

    23 2 Отговор
    Европа,със нейната идентичност и култура, християнство и традиции си отива пред очите ни.Прекомерната и либерална толерантност,вече подготви погребението на Европейската цивилизация.Бог да я прости!!
  • 6 Юпи

    21 3 Отговор
    Точно така.Затова има тоги за всички страни в процеса.Ако нарушава закона съдията е длъжен да вземе мерки и той го е направил.Дал е възможност за избор.
  • 7 Антон 1

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Най-вероятно , както пишат и в статията закона не забранява забрадките !
    Аз обаче съм категорично против демонстриране на религиозна принадлежност !
    Какво ли щеше да стане , ако е една мюсли държава св демонстрира постоянно инв такива мащаби християнството !
    Щом живееш в една определена държава , то според мен трябва да св съобразяваш даже не само със законите и , а и с порядките , традиции и нрави !
    Евала на швейцарци , унгарци и т.н !
    Швейцарците не дали паспорт ма холандка , щото била досадна веган !
    Аааа ?
  • 8 соросоидни кърлежи

    13 1 Отговор
    Нагли,безочливи, идват в чужда държава и дават акъл на местните, как да живеят. Да беше останала в ислямска кочина и там да дава акъл , обаче всяко излизане от къщи на тази забулена трябва да бъде съпроводена от мъж и други подобни шириатски извращения...да стои там може и гола ако ще..Най добре да ги върнат по бърза процедура в кенефни държави,както правилно се изрази Тръмп.
  • 9 чалма тв

    12 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мюсюлманската общност в Болоня също се изказа остро за инцидента". То било инцидент, а би трябвало да е правило за тези пришелци.Какво правят мюсюлмани в Европа, освен да получават соц-помощи и тероризират местните...
  • 10 ЕХА

    11 1 Отговор
    Една добра новина, направо до Мароко да я ритат...Вижте в ислямски държави за всяко нарушение на закона на бесилка или бой с камъни, жените пък по надолу от кучета.Кучета могат да се разхождат свободно, а жени с придружител. Забравих че скоро в Арабия разрешили на жените да карат кола, но пък в Туркменистан забраниха.Това ли искаме за нашите деца?
  • 11 аве фюрер

    13 1 Отговор
    Много правилно , длъжна е да се съобразява с местните закони и разпоредби . Впрочем за такава нагла демонстрация в съда , трябва и да бъде осъдена с ефективно излежаване.
  • 12 сноу

    0 0 Отговор
    А един ,като ми се облещил и пелтечи ,че то видиш ли в" белите държави"било не знам какво си .Ей охлюв ти ходил ли си скоро в тия т.н. държави, бе серсем.Това което им е останало от" белите държави" е белите качулки на пингвините
Новини по държави: