18 Януари, 2018 13:29 1 298 2

Япония изстреля супер евтин спътник (ВИДЕО)

  • аснаро-2-
  • спътник-
  • епсилон-
  • учиноура

"Аснаро-2" ще бъде използван за наблюдение на земната повърхност

Япония изстреля ракета-носител "Епсилон" с малкия спътник за наблюдение на земната повърхност "Аснаро-2" от космодрума "Учиноура" в префектура Кагошима, предаде ТАСС, като цитира Японската агенция за изследванe на космическото пространство (ДЖАКСА).

Това е третият старт на ракетата-носител "Епсилон", с която ДЖАКСА извежда в орбита малки апарати.

По този начин се пестят средства и не се използва по-тежката и скъпоструваща ракета "Ейч-2А". В сравнение с 2016 г., когато бе вторият старт на "Епсилон", японските конструктори са усъвършенствали механизма за отделяне на спътника.

Както и "Епсилон", апаратът "Аснаро-2" се отличава с ниски производствени разходи. Въпреки това е оборудван с мощна оптична система, която позволява от орбита на височина 500 километра да се следят малки обекти на земната повърхност и да се правят снимки с висока резолюция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ессс

    4 1 Отговор
    Браво Ямаха
  • 2 Бай хой

    5 4 Отговор
    Га Демократична Корея изстреля ракета със спътник крварите и джапанките ореваха орталъка и наложиха санкции. Сига оти ни риват? Това е западната сивилизация.
Новини по държави: