Last news in Fakti

18 Януари, 2018 15:12 3 290 22

Сирия е готова да сваля турски самолети

  • сирия-
  • самолети-
  • турция

Страната ще разглежда турска военна акция като проява на агресия

Сирия е готова да сваля турски самолети - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Сирия предупредиха, че военни действия на Турция ще бъдат разглеждани като агресия, съобщи ТАСС.

Това беше обявено от сирийския заместник – министър на външните работи Фейсал Мекдад. Има очаквания, че турските военни сили могат да атакуват провинцията Африн. Според Мекдад при подобни действия, сирийските ПВО системи ще са в готовност да атакуват турската авиация.

„Ние отправяме предупреждение към турските военни сили. Според международното право всяка инициатива за започване на военни действия в района на Африн ще се счита за агресия от страна на турската армия. Това ще е посегателство срещу нашата териториална цялост. Сирийските противовъздушни системи са готови да унищожат всяка турска цел в арабско небе. Ние държим да се зачита нашата цялост“, заяви Мекдад.

По-рано беше съобщено, че турските военни сили и сирийските опозиционни сили се подготвят за офанзива срещу Африн. Цивилни вече са започнали да напускат региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геро

    9 2 Отговор
    Не чувам нищо ,
  • 2 един

    6 5 Отговор
    Ми аз като разправям ми се смеят некои с продухани ауспуси :D
  • 3 OMG WTF

    8 21 Отговор
    Опааа, ердуханчо май ще ходи пак на визита в мацква. Много непослушен чичко ще излезе и путѝ пак ще му набива канчетата. Ама чакаме все пак да чуем новите опорни точки на рубларастите - приятел ли е ердухан на проссия или не е приятел???
  • 4 Бин ладен

    13 26 Отговор
    Ердоган ще ги смачка като плъхове.
  • 5 един

    13 7 Отговор
    Ето че Хулуси Акар, вече е в Москва да моли за разрешение, не посмяха да своеволничат на чужда територия :D
  • 6 Някой

    18 12 Отговор
    Ще хвърчат фесове.
  • 7 аве фюрер

    12 15 Отговор
    Турските войски задължително да носят в бойната готовност свинска мас , че ще им трябва за обмазване на свинктера . Явно американосчетата им подготвят поздрАв достатъчно дебел. Кой знае ,след първото проникване може и да им хареса ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    13 15 Отговор
    Турция има историческа отговорност към народа на Сирия...хората пак искат да живеят в мир както преди 100 години

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Живко Тодоров

    13 11 Отговор
    Май дойде началото на края на Турция. Ще видим, приказките големи, но войната не е за всеки.
  • 11 OMG WTF

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Още чакаме опорките на дежурните рублоиди. Не знам защо се бавят, започвам да се притеснявам.

    PS: Асанчо, ходи се лекувай моето момче.

    Коментиран от #18

  • 12 митко китката

    9 10 Отговор
    таварищ Асад ако направи грешката да свали Турски изтребител тогава и Сибир и Тайгата няма да го спасят
  • 13 Барчо

    10 6 Отговор
    Не се притеснявайте. Ще се договорят кой да изтрепе тия 30 000 краварски еничари. Ердо иска да е той, но Асад за сега държи да е той. Обаче не му се отдава. Путин ще реши кой да е.

    Коментиран от #14

  • 14 наблюдател

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Ние не се притесняваме притеснява се Ердоган и има защо.30 000 са само началото.При него има поне 25 милиона кюрди.Тези хора си търсят свободата и подходящо въоръжени ще му смалят много империята.
    За това се мъчи да нахлува в чужда държава уж че се бори с терористи.

    Коментиран от #16

  • 15 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    дааа пак познах!!!!турците няма да имат въздушна подкрепа в сирия и ще претърпят пълно фиаско.шамара ще им бъде изплющян и от съюзниците в нато,които интензивно въоръжават кюрдите и ги обучават.

    Коментиран от #19

  • 16 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Ами сигурно знаеш, че тези около 450 000 кв км се намират в четири държави. Ако САЩ искат да помогнат на кюрдите да си върнат държавата от тези четири страни, няма как да стане по този начин. Това значи кюрдите да воюват срещу Турция, Сирия, Иран и Ирак. По военен начин няма как да се получи. Ще има единствено кръвопролития, което в края на краищата мен не ме бърка. Там е такава каша забъркана през годините, че няма как да се оправи.

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "OMG WTF":

    Що бе човек??..Виж турците ..приютиха 3 милиона бежанци...половин България...голям народ са..
  • 19 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Стояне ,аз пък тебе не те разбирам...да се обучават и въоръжават терористи откога стана приоритет на НАТО????.
  • 20 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Ами именно и това е целта..на Сащ не му пука на кюрдите ...просто с една бъдеща терористична държава иска да държи в хаос Турция,Иран,Ирак и Сирия...това значи че постоянно ще има конфликти и бежанци към Европа....с каква цел?на 5 милиона евреи да им е спокойно...и ще страдат 500милиона в Европа и 500 милиона в района...

    Коментиран от #22

  • 21 АРТИК

    1 0 Отговор
    Турция освен Военнта си Мощ има и и много разумни Военни ,които няма да допуснат току така да има своеволни атаки! Всичко е един пъзел ,който рано или късно ще се нареди! за сега само Хасан Ви подсказва истината.Може да пишете всичко -не е забранено ,но да внимаваме и да не се мешим там къдетоо не трябва .Поздрави и нека всичко по Мирен път!
  • 22 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Плюс още територии към страната, в които като копнеш да садиш моркови излиза нефт.
    Отново всимко е в интерес на евреите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания