Last news in Fakti

19 Януари, 2018 08:35 1 345 3

Макрон и Мей се разбраха за контрол над имиграцията

  • еманюел макрон-
  • тереза мей-
  • великобритания

Френският президент е съгласен с идеята за мост над Ламанша

Макрон и Мей се разбраха за контрол над имиграцията - 1
Снимка: БТА/AP

Еманюел Макрон и Тереза Мей подписаха договор за контрол над имиграцията, съобщи Politico.

Френският президент е на посещение във Великобритания, като проведе разговори с британския премиер.

Великобритания се е съгласила да изплати 44.5 млн. паунда за укрепването на сигурността по морската граница и на двете страни. Планира се строежа на стена, която да защитава отиващите към пристанището в Кале камиони от проникване на бежанци.

Договорено е и въвеждането на по-бързи процедури за разглеждане на молбите на имигрантите, искащи да преминат във Великобритания. Според Макрон така те ще са по-бързи и по-хуманни.

„Не съм тук, за да ви наказвам или съдя, а за да защитя единния пазар, който до голяма степен е основата на ЕС. Ако искате достъп до единния пазар, бъдете мои гости, но ще трябва да допринасяте за бюджета и европейската юрисдикция. Мисля, че така е честно“, заяви Макрон.

Според експерти той е призовал Великобритания да приеме модела на Норвегия за сътрудничество с ЕС.

„Ние настояваме за всеобхватно споразумение за свободна търговия, което да обхваща, както стоките, така и услугите, като така Великобритания ще продължи да бъде световен финансов център и след излизането си от ЕС. Мисля, че това е добре за всички ни“, заяви Мей.

Самият Макрон хареса идеята на британския външен министър Борис Джонсън за строеж на мост над Ламанша. Според Джонсън в момента се създава екип от експерти, който да работи по инфраструктурни проекти. Те ще бъдат разглеждани в бъдеще. Той разговаря с Макрон преди срещата на президента с Тереза Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    6 0 Отговор
    Тоя Макрон ще опука всички бабички на съюза..Мей,Меркел..

    Коментиран от #2

  • 2 Мдааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Човекът е бабоман.

    Коментиран от #3

  • 3 Ззззззз

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Не-просто е некрофил...
Новини по държави: