Last news in Fakti

20 Януари, 2018 08:30 3 295 16

Спряха парите на Белия дом. Следва парализа

  • сащ-
  • сенат-
  • бюджет-
  • доналд тръмп

Сенатът на САЩ не успя да приеме временен бюджет

Спряха парите на Белия дом. Следва парализа - 1
Снимки: БТА/АР

Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след решаващо гласуване в Сената, което показа, че републиканците и демократите не са успели да постигнат компромис по бюджета въпреки интензивните преговори и намесата на президента Тръмп, предаде CNN.

Републиканското мнозинство в Сената (51 от 100 места) не успя да убеди достатъчно демократи да приемат нормативен акт за временно финансиране на федералния бюджет в замяна на допълнителни преговори по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали незаконно в САЩ като деца и бяха временно защитени от експулсиране от предишния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласуване на временното финансиране на бюджета бяха необходими 60 гласа, но тази бройка не бе достигната. В подкрепа на процедурното предложение гласуваха едва 50 сенатори, а 48 са против. Не е гласувал само лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл.

Спряха парите на Белия дом. Следва парализа

Очаква се частичната парализа на работата на правителството на САЩ да започне от полунощ местно време (07.00 ч. българско време) и стотици хиляди федерални служители, чиято работа не е смятана за критично важна, да бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск.

Предишната такава частична парализа на федералното правителство бе през октомври 2013 г. и продължи 16 дни.

Белият дом обвини сенаторите от Демократическата партия за отхвърлянето на процедурно предложение в Сената да се гласува временно финансиране на федералния бюджет на САЩ, за да могат правителствените служби да продължат работа, и ги нарече "обструкционистки неудачници".

"Днес демократите в Сената поставиха политика над националната ни сигурност, семействата на военнослужещите, децата в уязвимо положение и способността на страната ни да служи на всички американци", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Тя заяви, че няма да се водят преговори по исканията на демократите за имиграционната политика докато не бъде приет нормативен акт за премахването на започналата в 07.00 ч. българско време частична парализа на федералното правителство.

Спряха парите на Белия дом. Следва парализа

Президентът Тръмп "няма да преговаря по статута на незаконни имигранти докато демократите държат за заложници нашите законни граждани заради безотговорните си искания", каза Сандърс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    25 7 Отговор
    Айде да се почват-млатене и пак млатене...Та света да си почине малко от тези терористи.
  • 2 Бай хой

    34 7 Отговор
    Дааа денги нет. Факт.
    Докато сороспиите чакаха Русия да фалира, то ко стана - сащ баталясаха. И бюджета им се продъни още през джануари. Факт.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    29 4 Отговор
    Ха,ха,ха-как така се случва,че отново най-богатата,най-свободолюбивата и с най-голяма свобода "държава"е пред официален фалит,а страни с какви ли не санкции от години си функционират съвсем нормално?!....
    Псевдо-държавата с неизмеримо количество необезпечени зелени хартийки веднъж успя да се спаси,може би-ще успее и втори път,ама при третият опит май наистина ще се сгромоляса най-после,за радост на целият останал по-беден от нея свят.....
    Нагледно доказателство-нашата приказка за стомната и водата!
  • 4 СссереМ

    5 20 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Изобще чете ли статията или само заглавието,та пишеш глупости.
  • 5 ICO

    0 14 Отговор
    става дума за 3-4-5-годишни деца пристигнали преди много години в америка, които в момента говорят само английски език, единственият им дом винаги е бил в Америка, и сега тоз иска да ги депортира в държава в която преди 20-30-40 години са живяли родителите им ... Те нито знаят езика, нито имат дом, нито работа там. Това са напълно легални имигранти, всички имат или зелени карти или паспорти вече.

    Коментиран от #10

  • 6 Японеца

    9 4 Отговор
    Ще заложат някой щат на Федералния резерв, той ще им напечата пари!
    Въпроса тук е колко да похарчат, а не дали има?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бардак Обамов

    21 1 Отговор
    Ако е свършила зелената тоалетна хартия, ще напечатаме още много.
  • 9 Kcaniba

    21 2 Отговор
    Бардака е пълен!
    Краварската кочина - империята на злото
  • 10 Бай хой

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "ICO":

    Великият сороспийски мозък.
    Родителите пристигнали преди 40 години а децата им днес на четири.
    И рийш ли нелегалните мигранти живеят в квартали където се говори само и единствено дори и в семействата литературен английски с лек уелски диалект. Тия от нпо нямат стигане в демагогията. Просякът е готов да си отреже ръцете, краката и езика за да е атрактивен към подаятелите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хомофоб

    18 0 Отговор
    Това е трагедия и за България. Знаете ли колко от и3метта в парламента, тукашни представители НПО-та, разузнавачи(чужди), цялата них съдебна система чака чака "деньги"-те си от там?
    Това са сигурто 1/3 от бюджета на страната.
  • 13 Eee

    16 0 Отговор
    Тия явно нещо крият за икономиката си.Явно нещо не е наред с бюджета им,иначе тръгнали санкции да налагат по света.Големи смешници са тия от САЩ .
  • 14 Бесен Язовец

    18 2 Отговор
    Лелеее сега ше спрът тока на Белия Дом и Тръмп от къде ще качва вицове в Туитър?
  • 15 Различен

    8 0 Отговор
    Къде сте соростутки, прости п@@ки??
    Кво ви пише бачо ви от замадан време??
    Денги нет. Доларес ниц! Ноу мъни, абе направо няма пари!
    Не вярват хората на зелени хартийки, не вярват!
    Сега пак ще има решение за печатането им, ама КОЙ ще ги купува веке??
    И НПО-тата ще са без заплащане! Тъй че ориентирайте се към нещо друго по-доходоносно от писането на простотии в сайтовете!

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.