Last news in Fakti

20 Януари, 2018 09:26 1 606 7

Сърбия и Черна гора на крачка от ЕС

  • сърбия-
  • черна гора-
  • присъединяване-
  • ес-
  • йоханес хан

Процесът на присъединяване към съюза е най-добрият начин за борба с корупцията и организираната престъпност, смятат в Брюксел

Сърбия и Черна гора на крачка от ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия и Черна гора вероятно ще бъдат следващите страни, които ще се присъединят към ЕС. Вероятно това ще стане факт към 2025 г.

Това заяви в интервю за Reuters еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, предаде БНТ.

Според него процесът на присъединяване към ЕС е най-добрият начин за борба с корупцията, организираната престъпност и заплахата от авторитаризъм в региона.

"Днес най-напредналите са Черна гора и Сърбия, но тъй като процесът е на база постижения в зависимост от напредъка, който бележат страните, е твърде рано да се каже коя ще е първата нова членка. Повече от ясно е, че ние или ще изнасяме стабилност като Европейски съюз, или ще внасяме нестабилност, а знаем колко крехък е този регион, колко крехък продължава да е и днес", коментира Хан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМОРО

    6 9 Отговор
    Дотогава я камилата, я камиларят... 2025... Този безполезен чиновник на кой свят живее?
    А регионът е крехък, защото вие го направихте такъв, господа европейци. И продължавате в същия дух.

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "ВМОРО":

    Ако Ванчо Михайлов беше жив, главите на войводите с ушанки като теб щяха да се търкалят отдавна по улиците.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ВМОРО

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ако Ванчо беше жив, щеше да изпрати Кирил Дрангов да те напълни с олово. Безроден продажник! Само ушанки са ти кухата кратуна.
    А не беше ли Европа тази, която ни остави в лапите на червената чума? А не беше ли Европа тази, която разпарчетоса свидното ни Отечество през 1878, 1919, 1945? Европа, която заложи безброй мини на Балканите? Европа, която си затваряше очите за зверствата на сърби, гърци и турци спрямо българите? Европа, която е затънала в самодоволна алчност и корупция? Европа, която ни третира като втора категория хора?
  • 4 ВМОРО

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Тръгнал си да защитаваш Б. Х. и Европа на двойните стандарти. Тая Европа не е Европа на Ванчо. Ванчо в гроба се върти като вижда от оня свят какво се случва в Македония, България и Европа. При Ванчо подобни небългари като теб не вирееха.

    Коментиран от #5

  • 5 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "ВМОРО":

    Русофилите нямате моралното право да говорите за Македония и македонските българи. Защото вие безродници, под диктовката на Москва признахте съществуването на "македонската нация", вие карахте хората от Пиринския край да се пишат "македонци" и ако Тито и Сталин не бяха се скарали през 1948 г. пак вие щяхте да предадете Пиринския край на Югославия!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ВМОРО

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Русофил е човекът, който те гледа от огледалото. Или поне бивш такъв, както повечето "евроатлантици".
    За да оцелее ЕС има нужда от промяна. ЕС има нужда от реформи. Европа на нациите, Европа на ценностите се оказа приказка за идиоти. ЕС се проваля. Тромавите институции не работят в интерес на европейците.
    По темата. Сърбия няма шанс да влезе в ЕС до 2025. Черна горе - може би, Сърбия - не. Сърбия потиска и мачка всячески българите от Покрайнините. Там това е държавна политика, водена и когато бяха кралство, и когато са република. Мнозинството са по природа шовинисти. Сърбите имат да извървят дълъг път, докато стигнат ЕС. Сърбите флиртуват с РФ (така както едно време флиртуваха със Запада, а уж бяха социалистическа република), европейците не са слепи. Руски троянски коне на ЕС не му трябват. Не и на този етап.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.