Last news in Fakti

20 Януари, 2018 13:34 2 052 0

В Швейцария ще гласуват срещу скъпотията

  • референдум-
  • швейцария

Активисти настояват за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги

В Швейцария ще гласуват срещу скъпотията - 1
Снимка: Shutterstock

В Швейцария ще се проведе поредният референдум. Гласуването ще бъде посветено на високите разходи за живот в страната.

Активисти, настояващи за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги, са успели да съберат необходимия брой подписи за провеждане на допитване по въпроса.

Инициативата, която носи името "Не на острова на скъпотията - за справедливи цени", е подкрепена от депутати от всички големи партии в страната, включително от четири партии, участващи в правителството.

Предложението е в конституцията да бъдат включени разпоредби, които да изискват държавата да предприеме действия срещу ограничаването на конкуренцията и гарантиращи "недискриминационно придобиване на стоки и услуги отвъд границата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: