22 Януари, 2018 10:19 803 2

Социалдемократите дадоха мандат на Шулц за коалиция с Меркел

  • германия-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц

Шулц отхвърли варианта за нови избори

Социалдемократите дадоха мандат на Шулц за коалиция с Меркел - 1
Снимка: БТА/AP

ГСДП одобри по принцип съставяне на управляваща коалиция с ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел. На провеждащия се в Бон конгрес за започване на преговорите с консерваторите гласуваха 362 от 642 делегати.

Преди това лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц отхвърли варианта за нови избори в Германия, предава БНР.

Междувременно, ДПА отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон е засилил натиска върху Германската социалдемократическа партия да влезе отново в коалиция с канцлера Ангела Меркел. В телефонен разговор по своя инициатива Макрон е казал на Шулц, че "Европа гледа към Бон", където се провежда партийният конгрес.

През септември 2017 година Социалдемократическата партия записа най-лошия си изборен резултат в историята. По тази причина и Мартин Шулц реши да не участва отново в управлението. В следващите месеци обаче Ангела Меркел не успя да постигне компромис с другите партии в Бундестага и сега единствената възможност да не се стигне до предсрочни избори е отново широка управленска коалиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    4 0 Отговор
    Ще клекнат! Тия са толкова социал-демократи, колкото аз извънземен!:)
  • 2 цоле

    1 2 Отговор
    СОЦИАЛИСТ ЗА ВЛАСТ И ДУПЕ ДАВА
Новини по държави: