Last news in Fakti

22 Януари, 2018 11:40 1 465 7

САЩ изпращат още военни в Афганистан

  • сащ-
  • военни-
  • афганистан

Планира се да бъде изпратен нов контингент от 1000 души

Съединените щати планират да изпратят в Афганистан допълнителен контингент от хиляда души през пролетта, съобщава вестник "Вашингтон пост", цитиран от БНР.

Източници в американската армия обаче посочват, че заповедта за това все още не е подписана от военния министър Джеймс Матис. Целта на инциативата е засилване на операциите срещу талибаните, посочва изданието.

Посочва се, че увеличението вече е подкрепено от щаба на американската армия, който определя какви видове войски да бъде изпратени на афганистанска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    7 1 Отговор
    И какво ще правят там?! Всички знаем че Афганистан е демократична страна, където редовно се провеждат демократични избори!:) Разбира се винаги ще има недоволни! Това не са разни талибани, муджахидини и т.н., а руснаците, които и до ден днешен не могат да прежалят Афганистан, "щото ще им даде възможност да си мият ботушите в Индийския океан!":) Боже! Колко мъка има на тоя Свят?! Последното е цитат,ама даже коня ще е забравил от къде е!:) Затова си приписвам авторството!:)

    Коментиран от #2

  • 2 Реално

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Е как какво ще праят-ще увеличават производството на дрога...
  • 3 американосран

    9 1 Отговор
    Смяххх, и краварите затънаха в Авганистанското блато! Преди 3 месеца Тръмп изплю камачети и каза "пращайте още военни и бойна техника в Авганистан това е недопустимо губим войната"
  • 4 СССРБарета

    6 1 Отговор
    доларчето пада лекинко полекинко и центаджиите са в паника няма ги, не пишат, явно не са получили инструкции от НПО-то "америка за България" кво да правят при таза ситуация
  • 5 Кемпеса

    1 1 Отговор
    Малко е. За де пратят 1 000 000 войничета.
  • 6 Stefan

    2 1 Отговор
    Щатите затъват, но ми е чудно как ще се изтеглят после. Но ние какво правим в Аганистан и това е много чудно?

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stefan":

    Какво правим ние?! Също като САЩ-пари!!! За съжаление! Много по-малко!:)