22 Януари, 2018 15:30 1 820 4

Гръцките фермери блокират пътища

  • гърция-
  • фермери-
  • пътища

Масови протести в страната

Гръцките фермери блокират пътища - 1
Снимка: БТА/AP

Фермерите в Гърция започват протест, свързан с блокиране на пътища в страната, съобщи Екатимерини.

Фермерите са недоволни от данъчна реформа, която може драстично да намали доходите им. Те настояват да бъдат облагани само техните реални доходи, като необлагаемият минимум да е 12 000 евро.

Фермерите настояват още за минимална пенсионна възраст от 60 години за мъжете и 55 години за жените. Земеделските производители гарантират още за гарантирани цени на тяхната продукция, безплатно здравеопазване и достойни пенсии.

Фермерите настояват още за премахване на единния имотен данък. Също така се иска създаването на държавен фонд, който да поема на 100% последствията от щетите, нанесени от природни бедствия.

Блокадите ще се извършват с трактори. Не е ясно колко време ще продължат протестите. През миналата седмица гръцкото правителство трябваше да приеме нови бюджетни съкращения, за да изпълни изискванията за получаване на помощ от еврофондовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 2 Отговор
    Дойде зима, минаха празници, доскуча им, па рекоха да се съберат на улицата да си пият заедно узото.
  • 2 Дар

    6 4 Отговор
    Браво на хората, че се борят за правата си. Браво че не са роби като живеещите на територията наречена "България", които все чакат да дойде добрия Цар и да ги оправи.
  • 3 Стар ТИРаджия

    3 2 Отговор
    Ще гризат дървото и на местна почва. Вече бая техни камиони вървят "нагоре", така че превозвачите да не ги напънат. Този път двустранно!
  • 4 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Покрай увеличените (отново) цени в БГ, мислехме това лято да идем на почивка в Гърция, колкото и еретично да ми звучеше. Даже намерихме хотелски комплекс и щяхме да запазваме места от сега.

    Обаче точно заради такива изпълнения се отказахме. Ще платиш 1500-2000лв и после някакви аграри ще блокират границата.

    А, да - и новият им туристически данък е бонус към причините.
Новини по държави: