23 Януари, 2018 17:51 1 896 6

Вашингтон събира коалиция срещу Техеран

  • сащ-
  • иран-
  • рекс тилърсън-
  • жан-ив льо дриан-
  • ядрена сделка

Държавният секретар Тилърсън убеждава европейските съюзници за промени в ядрената сделка с Иран

Вашингтон събира коалиция срещу Техеран - 1
Снимки: БТА/АР

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължи да убеждава съюзниците на Белия дом в Европа за необходимостта от добавяне на нови изисквания в иранското ядрено споразумение, предаде France 24.

Държавният секретар Рекс Тилърсън разговаря с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан по въпроса. Вчера той се опита да убеди по същия този въпрос и британския външен министър Борис Джонсън на среща с него в Лондон.

Преди срещата Льо Дриан припомни, че Международната агенция за атомна енергия е казала, че Иран спазва условията на споразумението. Той допълни, че страните по договора нямат никакво основание да не вярват в това и ето защо те трябва да застанат зад думата, която са дали, когато са подписали договора.

"Защото, когато един договор е подписан, всяка страна, който го е подписала, трябва да го спазва. Тилърсън трябва да разбере това", каза първият дипломат на Париж.

Вашингтон събира коалиция срещу Техеран

След тази среща Тилърсън ще участва в Париж заедно с представители на тридесетина страни в поставянето на начало на инициатива за преследване на виновните за атаките с химически оръжия в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Различен

    26 0 Отговор
    Ей, големи мошеници тези от ФАЩ!
    Само се чудят, каква нова война и простотия да направят!
  • 2 Хасан

    19 2 Отговор
    Американците искат хаос ..световен хаос..щото в,хаоса се правят хубави пари....сега ще имаме и бежанци от Иран на Лъвов мост....Европа е безсилна и безпомощна срещу Сащ..няма лидери като Де Гол..

    Коментиран от #5

  • 3 123

    10 0 Отговор
    Какъв Де Гол нали на Франция и избраха за президент отрочето на банка на Ротшилд щедро финансиран от еврейското лоби
  • 4 Ааахааа

    14 1 Отговор
    Нямали някой психиатор да се заеме серизно с това природно чудо, постояно ръчка на всякъде.
  • 5 Миле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Естествено, че от хаоса се правят пари. Така работят борсите. Ако няма хаос, няма да има нужда от борси, където да търсиш инструменти за смекчаване на риска.
  • 6 colosseo

    1 0 Отговор
    няма държава дето не се намесиха ама иранците са корави и няма да се дадат имат и голяма армия дамо трябва русия да им даде малко воена технология
Новини по държави: