24 Януари, 2018 21:09 3 236 4

Париж на ръба на воден апокалипсис

  • париж-
  • сена-
  • лувър

Лувърът e с ограничен достъп поради покачващото се ниво на река на Сена

Париж на ръба на воден апокалипсис - 1
Снимки: БТА/АР

Лувърът е с ограничен достъп поради покачващото се ниво на река Сена и приземната секция на музея с ислямско изкуство беше частично затворена, съобщава Reuters.

Заради силните валежи Сена набъбна по-рано тази седмица, като заля крайбрежните алеи и повиши нивото си до такава степен, че речните корабчета вече не можеха да преминават под мостовете в близост до катедралата Света Богородица в Париж.

Париж на ръба на воден апокалипсис

Париж на ръба на воден апокалипсис

Туристите и местните жители бяха предупредени да избягват крайбрежните алеи, за да не бъдат засмукани от течението. Понастоящем нивото на реката е 5,2 метра, като се очаква да се покачи до края на седмицата до 6 м.

Париж на ръба на воден апокалипсис

Париж на ръба на воден апокалипсис

Секцията на Лувъра, посветена на ислямското изкуство, ще бъде частично затворена поне до неделя, съобщиха от управата на музея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 3 Отговор
    Апокалипсис в превод от гръцки значи Откровение - т.е. заглавието преведено звучи така: Париж на ръба на водно откровение?!?! Ама, пада им се, като са забравили за пастиса и са го обърнали на хигиена!
  • 2 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Емил, моля Ви, преведете "пастис /а/", хигиена - знаем, апокалипсис научихме.
    Не съм само аз шаран в дълбоката провинция.
    Париж не за първи път е наводнен. В зимния период като нямат хубав здрав студ, вместо сняг ги валят дъждове. А Сена има голям водосборен район, бавнотечаща е, и е важна плавателна артерия за страната. Дълга е някъде около 800 км, от Дижон до Хавър. А тази зима там /Западна Европа/ се заредиха циклон подир циклон - няма как да няма откровени наводнения !!
    Атлантика е голям, ще и приеме водите на Сена и няма да ги усети !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Патриот

    0 0 Отговор
    Да не се покачи само нивото на световният окен с 2см. че тогава ще дойда ннистина краят на света - зелените ще почнат да искам милиарди бюджет и изкуствени ограничения.
    Париж да обменя опит с Венеция.
Новини по държави: