25 Януари, 2018 07:15 2 394 29

Русия обвини САЩ в масирана пропагандна атака

  • русия-
  • сащ-
  • масирана-
  • атака-
  • пропаганда-
  • химическо оръжие-
  • сирия-
  • василий небензя

Напрежение между Москва и Вашингтон

Русия обвини САЩ в масирана пропагандна атака - 1
Снимка: Shutterstock

Руското външно министерство обвини Съединените американски щати в масирана пропагандна атака, коментирайки изявленията на Вашингтон за руско участие в химическите атаки на сирийска земя, съобщи РИА Новисти.

Постоянният представител на Русия в Организацията на обединените нации Василий Небензя заяви, че страната му предлага да се създаде нов международен орган за разследване на използването на химически оръжия във войната. В отговор американската представителка в ООН Ники Хейли заяви, че САЩ се противопоставят на предложението за създаване на нов механизъм.

В изявлението на руското външно ведомство се казва, че е предприета масивна пропагандна атака в опит да се очерни Русия и да се подкопаят усилията за мирно уреждане на сирийския конфликт. Сирия е в гражданска война от 2011 година насам.

Съединените американски щати и Русия, която е най-верният съюзник на Башар Асад, си отправиха взаимни обвинения през последните месеци за използването на химически оръжия срещу мирното население в Сирия. Много цивилни са убити с химически оръжия, сочат докладите на наблюдателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    43 11 Отговор
    Нищо учудващо-САЩ винаги са били лъжци-факт. Даже в ООН излъгаха пред целият свят за хим.оръже на Ирак-и тази лъжа допринесе за убийството на милиони иракчани...А да беше само Ирак..

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    28 6 Отговор
    Нищо ново под слънцето -крадеца вика дражте крадеца прилагат го от векове но радостното е че все по вече хора по света си отвориха очите и виждат какво става и не вярват пак на глобалистичните "свободни медии" а те май не са на руснаците по света!
  • 3 Наблюдател

    11 26 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Факт е, че Русия винаги е прехвърлала проблема от болната глава на здравата и то без никакви скрупули Но освен без мозъчната вата и рубладжииските лизачи, никой не вярва на подобни измислици.
  • 4 Kcaniba

    18 13 Отговор
    Факт е, че империята на злото и лъжата е фащ!
    Факт!
    Факт е , че империятя ня злото и лъжата фащ са исползвале оръжия за масово поразяване срещу хората през целия 20-ти век.
    Факт!
  • 5 СссереМ

    19 7 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #10

  • 6 Руските свине

    12 24 Отговор
    Имат навика винаги да се правят на жертва на "лошия Запад", но няма нормален човек по света, който да им вярва.
  • 7 Американски свине

    18 8 Отговор
    Имат навика винаги да се правят на жертва на "лошия Изток", но няма нормален човек по света, който да им вярва.
  • 8 Капиталистически свине

    21 6 Отговор
    САЩ от 40 г.буна близкия изтоки принождават исяма да се радикализира седнали да сочат с пръст Русия!?! Безсрамници кланящи се $$ !!! Отговорноста за хим.атаки пада изцяло на САЩ пряко на ЦРУ с цел компроментирането на президента Башар Асад и водча на РФ Владимир Путин
  • 9 Животновъд

    10 15 Отговор
    Автора на коментарите с ник Американски свине и Капиталистически свине за своята оригиналност и креативност ще бъде награден с двуседмична почивка в руската кочина. Там ще бъде поен с топла помийка от руските свине.

    Коментиран от #13

  • 10 OMG WTF

    7 15 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Взе ми думите от устата. Доста нагло твърдение точно от русопитеците. Тяхната пропаганда е далеч по-силна от х'американската. Дори и Гьобелс има какво да научи от ушакновците. Защо се правят на ощипани моми?

    Коментиран от #12

  • 11 Скотовъд

    16 9 Отговор
    Автора на коментарите с ник Животновъд за своята оригиналност и креативност ще бъде награден с двуседмична почивка в американската кочина. Там ще бъде поен с топла помийка от американските свине.
  • 12 Сиганин

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "OMG WTF":

    Думите отфостата???
    Ахх момеее
  • 13 Пумийке

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Животновъд":

    Закуската ти е сервирана менюто в Четвъртък ти е любимото кори от диня с трици

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Сиганин

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пумийке":

    На здраве колега!!!
  • 15 Животновъд

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Пумийке":

    "Скотовъде", жалък и безпомощен си, сигурно цял живот си правил копи-пейст и нищо не си измислил самостоятелно.

    Коментиран от #16

  • 16 Капиталистически свине

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Животновъд":

    Ще ти се, дружината е тук!
  • 17 tost

    16 6 Отговор
    Господа животновъди,скотовъди и други американски плужаци,тук не е форум на краварите.Моля,ако обичате,стойте си у краварника.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Животновъд

    5 17 Отговор

    До коментар #17 от "tost":

    Докато има пияни руски говеда и тъпи задунайски телета ще има и кравари.
  • 19 OMG WTF

    6 16 Отговор

    До коментар #17 от "tost":

    Тук не е и форум за руски слуги, рубларасти, русопитеци и всякакви такива подчовеци. Моля, стойте си в Сибир.

    Коментиран от #21

  • 20 kolko mnogo

    3 2 Отговор
    Колко много. Дори и по бели соросоидни сведения, едва ли са повече от 300. А доток във войната са загинали над 300 000 сирийци и чужди наемници. Това е 1/1000 срещу 999/1000. За какво говорите. Каква е тая мантра. Че той само солнцепека е изпепелил десет пъти повече бойци в Сирия, но за това не можете да "плачете", засега. Няма лошо от пропагандни статии, на война като на война. Но сложете и някое двусмислено изречение, хей така, за късмет. Че както все заставаме от страната на булката, ако се наложи, да има къде да стъпите след някой ден.
  • 21 Kkkkk

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "OMG WTF":

    И понеже гледам много ги защитаваш Сащ едно въпросче.Защо любимите ти Сащ, хем обвиняват, а в същото време отказват да се направи при това МЕЖДУНАРОДЕН орган за разследване на атаките?Може би се страхуват от това какво ще открие ?Колкото лошите руснаци свалиха самолета в Украйна ,явно толкова и тази атака е тяхно дело.Но на "демократичните "Сащ истината в повече истината в повечето случаи не им изнася.

    Коментиран от #22

  • 22 Наблюдател

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Kkkkk":

    Ако беше по-грамотен, щеше да знаеш, че рашките искат променяне на правилата и създаване на НОВ международен орган. А колкото до самолета, може би единствено ти не си разбрал, че руснаците го свалиха, дори се знае частта, от която е пристигнал Бук-а. Споко ще има Международен съд над виновниците. това, че се бави, не означава, че руснаците са невинни и дело няма да има.

    Коментиран от #23

  • 23 Ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    Знае се, че укрите го свлиха по заповед на краварите. Ама като четеш само CNN и Ройтерс кой ти е виновен че си неграмотен. Чичко Дони няколко пъти каза че тия и ню йорк таймс са най големите фейкджии.

    Коментиран от #25

  • 24 Usa

    2 7 Отговор
    Руската федерация е обявена за... ЗАКРИТА
  • 25 Наблюдател

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха":

    Като тръгне делото заведено от роднините на загиналите срещу руската кочина, дали ще се смееш така? А сега си пиши, каквото са ти набили в главата от руското посолство, от ТАСС , РТ и РИА Новости.

    Коментиран от #26

  • 26 Kkkkk

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    То като гледам коментарите ви под статиите ,по-скоро на вас някое посолство ви е промило мозъка.Или вероятно вие сте на хонорар при тях и си мислите,че всички останали са като вас.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДОЛУ САЩ

    3 0 Отговор
    ДОЛУ САЩ !!! ДОЛУ АМЕРИКА !!! ДОЛУ ТИРАНИЯТА НА САЩ !!! ОКУПАТОРИ И КОЛОНИЗАТОРИ !!!
  • 29 народ

    2 0 Отговор
    Тук постоянно се пишат думи като:рубладжии,руски лизачи,рашки,ушанки и т.н.Но когато пишете,погледнете колко са тези,които подкрепят руснаците и ще се убедите,че са няколко пъти повече от тези,които подкрепят американците!
    Извод-България е русофилски настроена страна и това никой не може да го промени!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания