Last news in Fakti

26 Януари, 2018 16:20 9 113 4

Мистерията с бягството от Алкатрас

  • алкатрас-
  • бягство-
  • затвор

Появи се писмо, което твърди, че тримата бегълци са оцелели

Мистерията с бягството от Алкатрас - 1
Снимка: Shutterstock

Новопоявило се писмо накара ФБР да поднови разследването за недоказаното бягство от затвора Алкатрас, съобщи „Сън“.

Братята Джон и Кларънс Англин и техният съкилийник Франк Морис се смятат за единствените, преодолели охраната на затвора през 1962 г. Според специалисти обаче, те най-вероятно са се удавили в ледените води на Санфранциския залив.

Сега обаче се появи писмо, за което се смята, че е писано от един от тримата бегълци. В него той твърди, че те са оцелели и че са успели да избягат през 1962 г.

Авторът на писмото твърди, че е самият Джон Ланглин. По неговите думи брат му Кларънс е починал през 2008 г., а Морис три години по-късно.

Самият Ланглин признава, че бягството е преминало трудно, но успешно. Той твърди, че се намира в тежко здравословно състояние и предлага да се предаде и да разкрие как е преминало бягството, срещу осигуряване на медицински грижи.

Смята се, че тримата затворници са прокопали тунел с лъжици и след това се опитали да избягат със сал, направен от 50 дъждобрана.

При разследването ФБР обявява, че те са се удавили. Ако бягството е било успешно, може да повлияе на репутацията на „Алкатрас“, който в момента е туристическа атракция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Релист

    5 0 Отговор
    Братята били ужким в Бразилия.
  • 2 Хомофоб

    16 0 Отговор
    Всяка телевизия би му предложила луди милиони за да покаже и разкаже как са го направили. И с право според мен.
  • 3 факт

    5 3 Отговор
    ПУТИН Е ВИНОВЕН
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    За да не накърнят престижа на АЛКАТРАС ще изопачат истината и готово !!!