27 Януари, 2018 14:26 2 026 6

Кисинджър: Световният ред ерозира

  • кисинджър-
  • сащ-
  • свят

САЩ се сблъскват с „потенциални и катастрофални конфликти”, а световният ред ерозира. Това е мнението на бившия държавен секретар на Щатите от 70-те години на миналия век Хенри Кисинджър.

„Международната ситуация, с която САЩ се сблъскват е без прецедент. Това е повече от случайни и индивидуални кризи на различни места по света. Това е системен провал на световния ред”, казва Кисинджър.

САЩ се сблъскват с краткосрочната заплаха от страна на оръжейните програми на Северна Корея и със средносрочните от разширяващите се конфликти в Близкия изток и засилващото се предизвикване на настоящия световен ред. САЩ вече изостават по отношение на развитието на „оръжията на бъдещето“ като изкуствения интелект например. „Надвисващото разпадане на световния ред се засилва през последните две десетилетия. Традиционните белези на противопоставянето на великите сили се завръща. Това, което усложнява тази динамика, е скоростта на технологическото развитие, чийто необикновен прогрес заплашва да задмине нашето стратегическо и морално въображение. Това създава нов потенциал за действително катастрофални сблъсъци между нациите“, допълва Кисинджър, цитиран от аг. „Фокус”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jimmy

    20 5 Отговор
    ТОЗИ ЖИД ОЩЕ ЛИ МЪРДА?
  • 2 просто е бе

    32 3 Отговор
    Еми седете си тихо и мирно зад Океана и всичко ще бъде наред..Стига с тази болна амбиция да диктувате на целият свят как да живее.

    Коментиран от #4

  • 3 Све

    20 1 Отговор
    Всъщност много не се е променило.
    Новият световен ред контролира всичко през СВЕТОВНАТА БАНКА.
    Там е проблемът.
  • 4 onq s konq

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "просто е бе":

    НЕ СТА ВА!Маментално Русия и прилежащите й "съратници" като Чечня,Беларус,Х-менистан,Иран,СК,Китай и т.н. ЩЕ ОБСЕБЯТ НЕ САМО ЕВРОПА/черешщата на тортата/,но и ВСИЧКО ЩО ДИША!...Умнико:)
  • 5 no name no face no number

    12 2 Отговор
    Дано се и разпадне скоро Илюминати гнусни
  • 6 народ

    3 1 Отговор
    САЩ няма бъдеще и идва време да се разпадне,защото живее на гърба на другите за сметка на изобретената мошеническа финансова система. Иска да зароби целия свят и с мръсните си номера накара всички да ги намразят.Така,че не е далече денят на разплатата!