27 Януари, 2018 14:57 2 678 1

Освободиха саудитски принц

  • принц-
  • саудитска арабия-
  • свобода
Освободиха саудитски принц - 1
Снимка: АР/БТА

Саудитският принц и милиардер Ал-Уалид бин Талал е вече на свобода, съобщи агенция Reuters. Той е у дома си, заявиха негови близки. Освобождаването на принца-милиардер идва няколко часа след като той заяви в интервю за агенция Reuters, проведено в хотел Ritz Carlton в Рияд, че както се очаква, от него ще бъдат свалени всички обвинения и ще бъде освободен в скоро време.

Властите на Саудитска Арабия искаха Ал-Уалид бин Талал, който беше задържан заради обвинение в корупция, да плати 6 млрд. USD за своето освобождаване, но той се отказа от подобна сделка.

В нощта на 5 ноември 2017 г. Висшият комитет за борба с корупцията задържа под стража в хотел Ritz Carlton десетки членове на кралското семейство, военни и бизнесмени, с обвинения във финансови и длъжностни престъпления.

Близо 95% от обвиняемите са се съгласили на сделка, предавайки част от своите активи на властта срещу това да бъдат освободени.

Принц Ал-Уалид бин Талал е внук на първия крал на Саудитска Арабия Абдел Азиз бен Сауда Ал Сауда. Той има дялове в компнаии като Four Seasons, Citigroup, Twitter, 21st Century Fox, The Walt Disney Company. Също така е собственик на редица хотели в Париж и Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    3 0 Отговор
    10 процента от акциите на петролните му кладенци и невинен