29 Януари, 2018 07:21 4 116 18

Само за ден ликвидираха 73 терористи (ВИДЕО)

  • африн-
  • сирия-
  • турция-
  • военни действия-
  • терористи
Само за ден ликвидираха 73 терористи (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Турските военно въздушни сили са ликвидирали в района на Африн на 28 януари 73 терористи. Така от началото на операцията „Маслинова клонка” на 20 януари са убити 557 терористи. „ВВС на Турция са поразили 20 цели при няколко въздушни атаки в неделя. Сред тях са укрития, бойни точки, складове с оръжия на терористичната организация PYD (Кюрдската партия „Демократичен Съюз”), YPG и ИД. В операцията са участвали 13 самолета, които са невредими. Ликвидирани са 73 терористи. Двама турски военни са ранени, но без опасност за живота” се казва в изявление на Генералния щаб на Турция.

Операцията „Маслинова клонка” ще продължи по план. Дамаск остро осъжда действията на Турция в района на Африн, като заявява, че градът е неизменна част от Сирия. В неделя президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че няма териториални претенции към Сирия и че операцията „Маслинова клонка” има за цел да върне в страната (бел. ред. Сирия) 3.5 млн. бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    22 21 Отговор
    Поредната турска пропаганда
  • 2 В крайна сметка

    19 7 Отговор
    в Турция има най-много бежанци. Като не могат да си оправят държавата, някой друг ще ги оправи и това няма да са Русия и САЩ явно
  • 3 Питащ

    28 23 Отговор
    Г-жа Богданова, от кога кюрдите станаха терористи?! Защо ми се струва, че до скоро бяха основна сила срещу ИДИЛ?

    Коментиран от #4, #6, #10

  • 4 Хасан

    25 13 Отговор

    До коментар #3 от "Питащ":

    Не може с една терористична организация да се воюва с друга тетористична организация...Сирия е на всички нейни граждани и араби,и кюрди и туркмени...да на индивидуалните права в Сирия не на колективните права....като в България...
  • 5 Гошо

    14 2 Отговор
    Училища, жени и деца,болници?
  • 6 koпа

    12 15 Отговор

    До коментар #3 от "Питащ":

    Ако такива терористи убиват,детца,жени,учители,войници в България я кажи как ще ги наричаш.Турция половината министри си от кюрдтска етност,има много кюрди генерали,прокурори,съдий ,я ми кажи колко генерали,прокурори,съдий познаваш в България от не българска етност.

    Коментиран от #7, #8, #11, #18

  • 7 касапина

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "koпа":

    Няма много такива в България поне мюсюли .Значи кюрдите ви претопяват с успех ,като не могат с война има и други начини ,за бога те са повече от турците. Един познат ходи преди години в Константинопол ,и каза че всеки втори на улицата е кюрд, а какво остава за анадолските и др градове.
  • 8 един там

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "koпа":

    Що лъжеш ве цАрвул рЕз@н!
    Къде са тези полвината министри от турски произход. Дай поне 5 министри да ги видим! А за генералите откъде разбра? Служил си в ген.щаба на турската армия ли? Аре недей така с тези сиганси номера! Лъжите, като отидеш при родата си в Диарбекир!

    Коментиран от #12

  • 9 Ekspert

    7 7 Отговор
    Според началника на здравните власти в сирииската област африн Анжела гишо въздушните и артилерийските удари на Турция са довели до гибелта на 86 цивилни .Повечето загинали са жени и деца .Е какво стана сега издуханиа ага що мълчи .Нали щеше само терористи да стреля .Господ ще ви накаже скоро скоро убивайте жени деца всичко наред и вашето време наближава .
  • 10 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Питащ":

    Ако беше прочел по-вниматено, нямаше да питаш, защото ясно се вижда, че е цитат. Публикувано във факти.бг: "...се казва в изявление на Генералния щаб на Турция."
    Добре е, като четеш и да осмисляш написаното...
  • 11 истината

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "koпа":

    Жени и деца в момента избиват Ердоган и ислямските терористи събрани като "Сирийска свободна армия".
    Ердоган пръв тръгна да разбутва Сирия и бежанците в голяма степен се дължат на него и нео османистката му политика.
    Този диктатор е крайно време да бъде свален от власт за да има мир.

    Коментиран от #13

  • 12 koпа

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "един там":

    Питай касапина ще ти обесни,той е съгласен с това което казах или отвори компютара малко си помъчи мозъка да проучиш.
  • 13 koпа

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "истината":

    Тогава защо генералния секретар на НАТО казва че Турция има право да се защитава от терористите свързано с тази операция,а Холандия признава че Африн под контрола на терористите,кажи как става това нали в Турция е диктатура,какви са тези изавления.
  • 14 Тракториста

    6 2 Отговор
    ЕРДО. УДРИИИИИИЙЙЙЙЙ БРАТО. С КАЛАШНИЦИ И БОМБИ , РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА ИЛИ ЗЕМЕДЕЛЦИ А .???
    Удрийййййййй , абсолютно ви подкрепяме.
    Защо само турция да е ангажирана за 4 милиона бежанци ???
    ЕРДО Е ПРАВ. Мачкай братоооооооооо
  • 15 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    може ли някои да ми обясни как ги броят загиналите ?авиационни удари и после дават справка колко човека са убили.ако ги следваме така нещата сащ ,русия и асад са избили идилци горе долу с населението на китаи.сега и турция се включи в състото броене.толкова избили за 5 дена ама акто тръгнат да навлизат се оказва че живите кюрдите още мърдат и хаиде пак на обратно!

    Коментиран от #16

  • 16 Трол

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Същото ако изкараме твои постове с убитите цивилни от лошите руснаци и гадния Асад-има, няма няколко милиона (само в Алепо-стотици хиляди)! Ама нали сме козяшко тролче цивилните, като броим ще умножаваме, лошите като броим ще изваждаме!

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    цивилните се броят лесно фатмако.щото цивилните не са военна таина и погребенията им са публични.освен това в света на интернета се публикува всичко в момента на събитията.съвсем друго е при военните ,които обявяват удонбите за тях загуби.
  • 18 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "koпа":

    Който представител на небългарски произход су чувстав ощетен нека отиде там, където ще го оценят - Турция, Сирия, САЩ, Русия, Ливан, Тринидат и Тобаго.
    Никой никога не държи на сила тук.