29 Януари, 2018 08:40 1 406 2

Социалдемократите: Меркел да отстъпи

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • коалиция-
  • преговори

Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия продължават

Социалдемократите: Меркел да отстъпи - 1
Снимки: БТА/АР

Преговорите за създаване на управляваща коалиция в Германия продължават.

Седмица преди крайния срок, който лидерите на водещите политически сили във Федералната република си поставиха за формиране на ново правителство, лидерът на Социалдемократическата партия Мартин Шулц призова консерваторите на канцлера Ангела Меркел към по-голяма отстъпчивост по спорните въпроси.

"Трябва да се разберем както за семействата на бежанците, така и за равнопоставеността на здравното застраховане, така и за безпричинните срокове на трудовите договори. Партийният конгрес ми даде задача и аз трябва убедя 440-те хиляди членове на ГСДП да подкрепят коалиционното споразумение", заяви Шулц пред местни медии.

Социалдемократите: Меркел да отстъпи

"Ние сме готови на компромис, но очакваме и Християндемократическия съюз да направи отстъпки", добави лидерът на социалдемократите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мисията изпълнена

    4 1 Отговор
    Циркът продължава... Още преди изборите беше ясно, че коалицията ще е същата. Шулц е вярна патерица за управлението на г-жа Меркел. Но, на следващите избори г-н Шулц вече няма да може да заблуди избирателите и ГСДП няма да има повече от 10-12%.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: