Last news in Fakti

29 Януари, 2018 15:15 1 642 3

Ердоган и Вучич на четири очи

  • александър вучич-
  • реджеп ердоган-
  • бакир изетбегович

Срещата в Истанбул е третата между президентите на Турция и Сърбия за по-малко от година

Ердоган и Вучич на четири очи - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна в Истанбул с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи Танюг. Темите, по които двамата лидери разговаряха, са укрепването на политическото сътрудничество между двете страни, нови инвестиции и инфраструктурни проекти.

След двустранната среща между Вучич и Ердоган следва тристранна среща с мюсюлманския член на председателството на Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович, на която ще се разговаря за сътрудничеството в региона.

Вучич заяви след пристигането си в Истанбул, че е много важно за Сърбия да разговаря за турската политика на Балканите, за развитието на приятелските отношения между двете страни и какво Турция очаква в отношенията между Сърбия и Босна.

Срещата в Истанбул е третата между президентите на Сърбия и Турция за по-малко от една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Първи

    1 11 Отговор
    Колкото повече турчина дърпа дявола за опашката, толкова по-ясно се вижда, колко е безсилен той :D
  • 2 Бай Генчо

    5 2 Отговор
    Айдееееее част македония е уредена за компенсация ,май гъркът ще духа супата. Албания сърбия и българия ще изкярат може би.
  • 3 Вучич

    0 0 Отговор
    го играе инициатор на икономически съюз извън ЕС по внушение на Москва.
Новини по държави: