Last news in Fakti

29 Януари, 2018 15:54 2 476 2

Хакерски удар срещу банки в Холандия

  • холандия-
  • хакери-
  • банки

Атакувани са три от основните банки в страната

Трите основни банки в Холандия са били подложени на кибератаки, съобщи Rappler.

Бил е блокиран достъпа до страниците на банките в интернет, като затруднено е било и онлайн банкирането. Засегнати са били банките ING, ABN и Rabobank. Служителите на Rabobank са засекли проблеми с онлайн банкирането тази сутрин.

Банките са били атакувани с програма за отказ на обслужване, известна още като DdoS. И трите банки потвърждават, че не е имало изтичане на информация за техни частни клиенти.

Това не е първа подобна атака срещу холандски банки. Шефът на холандската централна банка Клаас Кнот обяви, че само срещу неговата институция има хиляди атаки всеки ден.

В момента се работи по отстраняване на щети. Води се разследване за това кой е извършителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    8 0 Отговор
    Ааа, мен не ме гледайте!
  • 2 Стефан

    1 0 Отговор
    Путин се е записал на компютърни курсове и се учи.
Новини по държави: