30 Януари, 2018 08:06 3 746 13

Ето го дългоочакваният "списък Путин"

  • русия-
  • санкции-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев

Той не означава автоматично налагане на санкции на посочените 114 политици и 96 олигарси от Русия

Ето го дългоочакваният "списък Путин" - 1
Снимки: БТА/АР

Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания "списък Путин" със 114 политици и 96 олигарси от Русия, предаде CNN.

Медията отбелязва, че това не означава автоматично налагане на санкции на тези хора.

"Списъкът Путин" включва 114 физически лица, смятани за високопоставени руски политически фигури. В него попадат и 96 олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара.

Списъкът беше съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г. Правителството на Тръмп имаше краен срок да го публикува до вчера.

Ето го дългоочакваният "списък Путин"

Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. По тази причина той е наричан неофициално "списъка Путин".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    16 39 Отговор
    Е поне излязоха на светло някои от царедворците на олигархичният цар-орк!

    Коментиран от #4

  • 2 ВЪПРОС

    32 9 Отговор
    : Той не означава автоматично налагане на санкции на посочените 114 политици и 96 олигарси от Русия......Е тогава защо е цялата тази олелия???....Поредното изхвърляне на Вашингтон-без да има конкретни резултати.Или лъжата за санкциите продължава-САЩ си търгуват с Русия---а останалите балъци(включително и Европа) седи и лапа мухите...

    Коментиран от #7

  • 3 това означава

    8 8 Отговор
    Русия е предупредила, че след действията на Фашингтон, ще бъдат взети мерки. Ако си спомняме "кризата" с посолствата и чиновниците, ясно е, че това е непродуктивно и за двете страни.
  • 4 tost

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Вземай си апчитата,брат,то вярно че за глупоста няма лек,ма ти опитай.
  • 5 БОРАНЧ

    15 10 Отговор
    БОЛИ ГО ФАРО ПУТИН ОТ СПИСЪЦИ САНКЦИИ И ПРОЧИЕ ПРОСТОТИИ НА БЕЗСИЛНИТЕ КРАВАРИ И ЛАКЕИТЕ ИМ ОТ ЕВРО-ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ -ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.ОТ ТУРСКО РОБСТВО НИ Е ОСВОБОДИЛА РУСИЯ ОТ ФАШИСКО -РУСИЯ И ОТ КОРУМПИРАНО ФАШИСТКО ДЕМОКРАТИЧНО РОБСТВО ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ПАК РУСИЯ.ЛИЧНОСТИ ОТ БСП КАТО Р.ОВЧ ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА.
  • 6 Morgoth

    11 4 Отговор
    Т.е. сега започва натиск и изнудване на тези хора от списъка за това кой от тях ще влезе и в списъка със санкциите и кой не. Предизборно ще се опитват да накарат част от финансовите поддръжници на Путин да сменят страната.
  • 7 Предположение

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "ВЪПРОС":

    По този начин САЩ съобщават на лицата от списъка. Или ще работите за промяна курса на Русия, премахването на Путин, или всичките ви пари и бизнеси на запад ще изгорят. Имате срок изборите в Русия.
    Ето ви и директна намеса в изборите на Русия.
  • 8 Гошо

    9 4 Отговор
    Разлика между капиталисти няма, независимо от коя страна са
  • 9 Бат Вальо

    13 5 Отговор
    И ся кво, очаква се до края на деня Путин, обхванат от неутешими ридания, паднал на колене, изпаднал в разкаяние, просещ милост да обяви, че се отказва от участие в изборите и отива в доброволно изгнанничество в Магадан ?!?!?! И на по-късен етап да си направи ритуално сепуко!!! Може и да стане, обаче в някой блудкав холивудски филм.
  • 10 Владо

    9 4 Отговор
    Предполагаеми!!! И незадължително налагане на санкции!?! Т. Е. - или си с нас, или.... Това е демократично налагане на ценности. Който му изнася-изнася, останалите да хващат гората.
  • 11 БъХъ

    4 2 Отговор
    Накрая ще стане така, че уж най-верните му жополизци ще го свалят от трона защото парите са им по-важни от всичко.
  • 12 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Путин се пошегува вчера,че се чуствува обиден защо той не е включен в този дългоочакван списък.Не става въобще за верни и неверни хора.В списъка фигурира и шефа на Алфа Банк в Русия,който от страх,че Америка ще го вземе на мерник до сега е отказвал да финансира проекти за въоръжаване.Тези хора ще имат проблеми да развиват бизнес на Запад.Остава им алтернативата да приберат парите,децата и жените си в Русия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.