Last news in Fakti

30 Януари, 2018 15:50 11 311 22

Страховит руски кораб ще мачка пиратите (ВИДЕО)

  • руски-
  • пирати-
  • кораб

Репортерски екип засне кораба от вътре

Руски телевизионен екип показа първи кадри от оборудването на първия руски антипиратски кораб. Те бяха разпространени във военната програма „Военная приемка“.

Става въпрос за патрулната корвета „Василий Биков“. Вижда се, че в просторна каюта за двама мичмани има климатик, душ с бойлер и удобни дивани. В кората има сауна и спортно помещение. Подовете са направени от различни повърхности, като целта е на тях да не се хлъзгат обувките.

„Василий Быков” е с дължина 94 м и водоизместимост до 1800 тона. Автономност – до 60 денонощия и далечина на плаване до 6000 мили (над 10 хил. км).

За борба с пиратите корветата може да използва 57-мм оръдие, противокорабни ракети 3М54, ракетни торпеда и гранатохвъргачки, ЗРК „Гибка” и „Штиль”, а за краен случай корветата разполага с крилати ракети „Калибр-НК”. Не липсва и борден вертолет Ка-27/29/31.

На този етап е планирано производството на 6 такива корвети за Черноморския флот. Има опция за такива и за Северния флот.

Кадрите с кораба можете да видите Тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пират

    43 26 Отговор
    И какви пирати ще гони в Черно море , да не говорим пък за Северно , освен ако в Сибир се е развъдила някаква "опозиция" , пу , пепел ми на езика !

    Коментиран от #2

  • 2 Сандокан

    83 34 Отговор

    До коментар #1 от "пират":

    Как какви, американски пирати. Плъзнали са навсякъде, даже и в Черно море ги има.
  • 3 РЪЖДИВИЯТ Кузя

    33 35 Отговор
    е по-подходящ, освен изброеното може да изтрови с пушек всичко живо. И самальоти има....

    Коментиран от #10

  • 4 Хахаха

    34 49 Отговор
    Само в русофилски сайт като този, човек може да прочете подобни тъпизми!
  • 5 Капитан Флинт

    30 40 Отговор
    Гемийката с какви въглища работи ?

    Коментиран от #9

  • 6 Нека

    36 17 Отговор
    Да му оборудват най-вече ракети земя-въздух, че гледам пиратите на F-ове се движат последно време над Черно море!
  • 7 Стойчо

    19 29 Отговор
    Ейййй тоя е същински Зъмуолт

    Мали ,мали ,мали руската техническа пияна мисъл на какво е способна

    Коментиран от #11

  • 8 Чеп

    28 3 Отговор
    Пирати? В Черно море? Ама разбира се!
  • 9 въх

    16 13 Отговор

    До коментар #5 от "Капитан Флинт":

    МИСЛЯ ЧЕ Е НА БРИКЕТИ..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пе6о

    12 10 Отговор
    Абе кое е причината и кое следствието : като си тъп си предопределен да станеш русофил или като станеш русофил и затъпяваш ...!?! Както и да е . Важното е , че "материалчето" е забавно ... Но не знам за какво е направено - да агитира в русофилия или да прогонва по-критично мислещите ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Готин

    3 6 Отговор
    Да знаете без майтап нашия крайцерски кораб е като спасителна лодка пред този.
  • 16 Голем смях

    10 8 Отговор
    Те самоходките по ,Дунав са с водоизместимост около2000-2500 тона, а това корито е 1800 тона.При по-голяма вълна става на подводница.

    Коментиран от #18

  • 17 mediator37

    7 4 Отговор
    Няма как да е "страховит", защото е малък. Интересното от филмчето, което не догледах до края щото е 47 минути, е че го строят на Каспийско море, което не е море, а езеро, а през Волга и канали го карат до Черно море и там го досглобяват. Другото интересно е, че е като матрьошка. Вътре в корабчето има катер, който на ход се спуска и развива 80км/ч да гони и настига пиратите. Корабчето ще патрулира в Индийския океан и уж ще се занимава с пиратите от Сомалия. Т.е. би трябвало да има полицейски по-скоро, отколкото военни функции. Но руснаците винаги имат едно, две и три наум. Невидимка е, което ме навежда на мисълта, че ако е натъпкан с радари и сонари, може да имитира противопиратска дейност, а в същото време да бройка за хамерикански подводници и авионосци и да донася.

    Коментиран от #19

  • 18 Голем резил

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Голем смях":

    Експерти правят следната съпоставка: Американският крайцер от типа „Тикондерога (водоизместимост 9800 тона) може да носи 26 крилати ракети „Томахоук”. Той струва около 1 млрд долара и за тези пари могат да бъдат построени около 30 броя МРК проект „Каракурт”, носещи общо 240 ракети. Западните анализатори оцениха новия руски подход към „миниатюризация” на ракетния флот. The National Interest още през 2015 г. писа: „Корвета с 8 ракети „Калибр-НК” на борда нанася по-масиран удар, отколкото вече изведената от състава на ВМС на САЩ фрегата тип „Оливър Хазард Перри” и притежава по-голяма огнева мощ, отколкото всеки американски боен кораб от крайбрежната зона.”
    Много "Голем смех"!
  • 19 ААА

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "mediator37":

    Опасен е , защото е малък бърз и има на борда си ракети Калибър. В Черно море свалят само понтоните които го държат от страни. Ако си гледал цялото филмче , идеята е да се прави на конвеер, дълбоко навътре в защитената територия на Русия, където средствата за унищожение на врага биха достигнали трудно, а не както на едно външно пристанище. Руснака винаги има едно две на ум.Вероятно щом са го показали на филма , очакват и да реализират експорт на външни пазари.
  • 20 ЪРП

    4 1 Отговор
    УЕЕЕКО СА ПРОПУСНАЛИ ДА СПОМЕНАТ И ХИПЕРЗВУКОВИТЕ РАКЕТИ "ЦИРКОН" БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТА... (НА БОРДА НА КОРАБЧЕТО) ;-)), КОИТО СА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ ТАЗИ ГОДИНА В РУСКАТА АРМИЯ И РАЗВИВАТ САМО ОКОЛО 9000/10000 КМ.Ч.........СКРОМНО, НО ОТ СЪРЦЕ :-))
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 го ст

    0 1 Отговор
    Ще правят що да не нали трябва да създават работа на матриала не че им трябват ма друго като не могат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания