30 Януари, 2018 18:03 2 789 0

Държавите с най-пренаселени затвори

  • затвори-
  • пренаселеност-
  • държави
Държавите с най-пренаселени затвори - 1
Снимка: Shutterstock

Държавата с най-пренаселени затвори в света е Хаити. Там местата за лишаване от свобода работят с 454% над капацитета си. Едно от доказателствата, че това е сериозен проблем, е фактът, че нееднократно ООН са обвинявали карибската държава в нарушаване на човешките права. За голям процент от затворниците няма реални доказателства за извършени престъпления.

Аналогична е картината и във Филипините, където затворите работят с 436% над възможностите си. Броят на арестите там скочи драстично след като президентът Poдpигo Дypeтpe обяви война на разпространителите на наркотици. Третата позиция е за Ел Салвадор, където местата за лишаване от свобода работят с 348% над възможностите си.

В ТОП 10 влизат още Замбия, Гватемала, Уганда, Судан, Боливия.

Държавата с най-много затворници е САЩ – 2.2 млн. души. Това прави 481 затворници на 100 000 суши население. В 18 американски щати се наблюдава пренаселване на затворите. Въпреки това САЩ са на 113-то място по пренаселеност на местата за лишаване от свобода от общо 200 изследвани.

Държавите с най-пренаселени затвори


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА